op
×
ΔΙΚΤΥΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Αντιφασιστική Συνέλευση Ορεστιάδας - Αντιφασιστικό Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Ορεστιάδας

Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ, Φεστιβάλ, Ατομικές Ελευθερίες - Κοινωνικά και Πολιτικά Δικαιώματα

Η Αντιφασιστική Συνέλευση Ορεστιάδας αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Ορεστιάδα. 3o αντιφασιστικό αντιρατσιστικό φεστιβάλ Ορεστιάδας

Όσο η καπιταλιστική κρίση βαθαίνει, τόσο ο φασισμός γίνεται καθημερινό βίωμα. Οσο το κράτος και το σύστημα αποφασίζει να χτυπάει την κοινωνία, τόσο περισσότερο επιστρατεύει το φασισμό και τους παρακρατικούς μηχανισμούς. Με το φασισμό δεν έχουμε ξεμπερδέψει ακόμη, παρ'όλες τις αποπροσανατολιστικές τακτικές της κυβέρνησης (π.χ. φυλάκιση χρυσης αυγής).Τον συναντάμε στην καθημερινότητά μας με διαφορετικά πρόσωπα (κυνήγι ΡΟΜΑ, Ξενιος Διας, Ιερισσός, χτυπήματα κοινωνικών χώρων, στρατόπεδα συγκέντρωσης προσφύγων).

Γιατί ο φασισμός δεν "ποινικοποιείται" με νόμους και διατάγματα, αλλά αποβάλλεται απο την συνείδηση και τις πρακτικές του λαού, με τους κοινωνικούς αγώνες.

 Έτσι και στην πόλη μας, είναι αναγκαία μια μόνιμη αντιφασιστική παρουσία που θα διεκδικεί και θα αγωνίζεται για το αυτονόητο. ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ Σας καλούμε στο 3ο αντιρατσιστικό - αντιφασιστικό φεστιβάλ, που θα πραγματοποιηθει στην Ορεστιάδα, στον χώρο του πανεπιστημίου, στις 16 Νοεμβρίου.

Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας, Αντιφασιστική Συνέλευση Ορεστιάδας, Απολυμένοι - "Εργαζόμενοι" ΕΡΑ ορεστιάδας, Β ΕΛΜΕ Έβρου."
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

13.30
Συγκέντρωση στο 1ο Λύκειο
14.00
Πορεία στο κέντρο της πόλης

ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
16.00
Προβολή Αντιφασιστικής ταινίας

18.00
Ομιλία – Συζήτηση με θέμα: “Ο κίνδυνος του φασισμού και η απάντησή του σήμερα”.
ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
-Κώστας Παλούκης (Ιστορικός)
-Μέλος της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης
-Μέλος της Αντιφασιστικής Συνέλευσης Αλληλεγγύης

*Συμμετέχουν φορείς, συλλογικότητες και σχήματα που τοποθετούνται ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό

21.00
LΙVE με τους:
- Desperados
- No Name Yet
- Baildsa
Θα ακολουθήσει ρεμπέτικο γλέντι

*Στο χώρο θα λειτουργεί αυτοοργανωμένο μπαρ-ψησταριά

*Θα γίνει συγκέντρωση ειδών προσωπικής υγιεινής (ξυριστικά είδη, σαπούνια κλπ) και ρούχων για τους κρατούμενους στο Φυλάκιο.

ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ:
Ανοιχτή Συνέλευση Ορεστιάδας
Αντιφασιστική Συνέλευση Ορεστιάδας
Β’ ΕΛΜΕ Έβρου
Εργαζόμενοι ΕΡΑ Ορεστιάδας

Αναδημοσίευση άρθρου από το kar.org.grΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Είμαστε εδώ για να υποδείξουμε την άμεση ανάγκη δημιουργίας ενός ενωμένου αντιφασιστικού μετώπου και να σας καλέσουμε στην ίδρυση μιας αντιφασιστικής συνέλευσης στην πόλη μας. 

-Γιατί τα εργατικά κινήματα, από την Ισπανία του 30’ και την Ιταλία του 40’, μέχρι και την Ελλάδα της δικτατορίας, έχουν συνδεθεί άρρηκτα με τον αντιφασισμό.

-Γιατί ο φασισμός είναι το μαντρόσκυλο των αφεντικών και των διεφθαρμένων πολιτικών. Άλλωστε κάνει την εμφάνιση του μόνο σε εποχές και σε περιοχές που βιώνουν βαθιές καπιταλιστικές και κοινωνικοοικονομικές κρίσεις.

-Γιατί τα στελέχη φασιστικών οργανώσεων είναι εκπαιδευμένα στο να μισούν, να διαχωρίζουν και να καταστρέφουν.

-Γιατί πίσω από τη μάσκα του δήθεν πατριωτισμού χαμογελάνε σαδιστικά ο Χίτλερ και ο Μουσολίνι.

-Γιατί πίσω από τον μανδύα της εθνικής αγανάκτησης κρύβονται συμφέροντα που δεν έχουν πατρίδα και χρώμα.

-Γιατί ο τοπικός εκπρόσωπος αυτού του μορφώματος, που ακούει στο όνομα χρυσή αυγή, χρηματοδοτείται από μεγιστάνες και εφοπλιστές όπως ο Θεοδωρακόπουλος

-Γιατί η σχέσεις της χ.α. με την κυβέρνηση της ΝΔ είναι διαχρονική και παθιασμένη, που μέχρι και τα προεκλογικά της φυλλάδια στα τυπογραφεία της ΝΔ τα τύπωνε.

-Γιατί οι φασίστες έβγαλαν κυνικά την ουρά τους απ’ έξω στο θέμα της ΕΡΤ

-Γιατί ποτέ δεν μιλάνε για δικαιώματα εργατών, χαμηλόμισθων, απολυμένων και ανέργων. Ποτέ δεν στηρίζουν κάποιον λαϊκό αγώνα, κάποια απεργία, κάποια πορεία.

-Γιατί στηρίζουν τον καναδικό κολοσσό «ελντοραντο» και τις καταστροφικές επενδύσεις του στη χώρα μας.

-Γιατί το Μάρτη 2013 κατέθεσαν στη Βουλή ερώτηση με θέμα: «Λύση στη χρηματοδότηση των ναυτιλιακών εταιρειών». Ζητούσαν, δηλαδή, το ελληνικό δημόσιο και ο ελληνικός λαός να επιδοτήσουν παραπέρα τους εφοπλιστές, να αποπληρώσουν το τραπεζικό δάνειο ενός μεγαλοεπιχειρηματία αν η πλοιοκτήτρια off shore του κηρύξει για το τυπικό μια πτώχευση γλιτώνοντας ο ίδιος την αποπληρωμή.

-Γιατί τάχτηκαν επίσημα στη βουλή τον περασμένο Νοέμβριο κατά της φορολόγησης του εφοπλιστικού κεφαλαίου που αφορά την ποντοπόρο ναυτιλία.

-Γιατί δεν τους νοιάζει η καταγωγή του εργάτη, αρκεί να δουλεύει σαν δούλος για 18ε μεροκάματο, με ατομικές συμβάσεις και φυσικά χωρίς να συνδικαλίζεται.

-Γιατί εχθρός τους δεν είναι ο «λαθρομετανάστης» ή ο «εβραίος». Είναι, πάνω απ’ όλα αυτός που αντιστέκεται στην αδικία, αυτός που δεν σκύβει το κεφάλι στο καθεστώς.

-Γιατί τους γύρισαν την πλάτη σωματεία ναυτεργατών, οικοδόμων, γιατρών και νοσηλευτών, τους έδιωξαν από τα σχολεία δάσκαλοι και καθηγητές, τους αποκήρυξαν αθλητές και φίλαθλοι, άνθρωποι του πνεύματος και των τεχνών.

-Γιατί ο άνθρωπος που κινεί τα νήματα της χ. α., είναι ο αδερφός του ηγέτη Μιχαλολιάκου, ο μεγαλοδικηγόρος Παναγιώτης Μιχαλολιάς, συνήγορος, μεταξύ άλλων, του Κοσκωτά, του Εφραίμ, του Τσοχαντζόπουλου, του ακροδεξιού μεγαλοεκδότη Μιχαλόπουλου και του πρώην χρυσαυγίτη Περίανδρου.

-Γιατί δεν θέλουμε να στιγματιστούμε από την ιστορία ως μισάνθρωποι, ρατσιστές, υμνητές του ναζισμού, δειλοί και ύπουλοι.

-Γιατί θέλουμε να είμαστε περήφανοι σαν λαός και σαν άτομα για τον πολιτισμό, το πνεύμα, το φιλότιμο, την υπερηφάνεια, αλλά και για τους τίμιους και δίκαιους αγώνες μας.


ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΟΙΧΤΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 15 ΣΕΠΤ. 2013, ΩΡΑ 19.00

Σεπτεμβρίου 13th, 2013Στοιχεία επικοινωνίας:
Πανεπιστήμιο Θράκης Δημοκρίτειο, Ορεστιάδα 682 00, Ελλάδα
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×