op
×

Δωρεάν κάρτες υγείας για ανασφάλιστους, άστεγους και άπορους από την Emfasis

Διαβάστηκε
Δωρεάν κάρτες υγείας για ανασφάλιστους, άστεγους και άπορους από την Emfasis

Η κοινωνικο-οικονομική κρίση στην Ελλάδα και, ως απόρροιά της, οι αντίξοες συνθήκες διαβίωσης πολλών συνανθρώπων μας οδήγησαν στη στέρηση βασικών δικαιωμάτων τους, όπως είναι το δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη και στις υπηρεσίες υγείας. Χωρίς αμφιβολία, αυτοί που είναι πιο εκτεθειμένοι και απροστάτευτοι σε σωρεία κινδύνων για την υγεία τους είναι οι άνθρωποι που βρίσκονται σε κατάσταση δρόμου.

Η Emfasis Foundation κατανοώντας, μέσα από το καθημερινό της έργο και τις δράσεις της στην Αθήνα, τις ανάγκες των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και αναζητώντας συνεχώς τρόπους που στοχεύουν στην άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπισή τους, αυτή τη φορά δραστηριοποιείται στον τομέα της υγείας, μέσα από την παροχή πακέτων δωρεάν ιατρικών εξετάσεων που απευθύνονται σε άστεγους και άπορους χωρίς ασφαλιστική κάλυψη. Σκοπός μας λοιπόν, είναι να στραφούμε σε αυτούς που στερήθηκαν το δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη και να τους υποστηρίξουμε, βελτιώνοντας όσο μπορούμε μέσα από την παροχή καρτών υγείας την ποιότητα και τις συνθήκες ζωής τους.


Τα πακέτα ιατρικών εξετάσεων που καλύπτουν δωρεάν οι κάρτες υγείας της Emfasis είναι επιλεγμένα και προσαρμοσμένα στις βασικές ανάγκες των ανδρών, γυναικών και παιδιών και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, γενικές, γυναικολογικές, ουρολογικές και παιδιατρικές εξετάσεις, οι οποίες μετά την ολοκλήρωσή τους αξιολογούνται από γενικό ιατρό.

Η ομάδα της Emfasis, αποτελούμενη από καταρτισμένους επιστήμονες (ψυχολόγους, κοινωνιολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς), οι οποίοι δίνουν την παρουσία τους κάθε Τετάρτη, στις 18:30-21:00, στη στέγη του ΣΥΝΑΘΗΝΑ, δέχεται αιτήματα για κάρτες υγείας από ανασφάλιστους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να έχουν πρόσβαση σε γιατρούς και να καλύψουν τα έξοδα περίθαλψής τους. Στην προσπάθειά μας να βοηθήσουμε όσους έχουν πραγματική ανάγκη, η ομάδα μας εξετάζει κάθε αίτημα και περίπτωση ξεχωριστά, ανάλογα πάντα με τις ανάγκες του ωφελούμενου, και παρέχει παράλληλα συμβουλευτική υποστήριξη.

Η δυνατότητα υλοποίησης αυτής της δράσης είναι αποτέλεσμα της τιτάνιας εθελοντικής προσπάθειας της ερασιτεχνικής θεατρικής ομάδας Thespis Greek Theatre Group, με την θεατρική παράσταση «Μπαμπάδες με Σαντιγύ», που πραγματοποιήθηκε τον Ιούνιο του 2014 στο Ντουμπάι, και τα έσοδα της οποίας διατέθηκαν για τη στήριξη της Emfasis.

Από την έναρξη της δράσης τον Σεπτέμβριο του 2014 έχουν ήδη επωφεληθεί δεκάδες άτομα, και ευελπιστούμε να καλύψουμε έναν σημαντικό αριθμό αιτημάτων στις μελλοντικές φάσεις.

Αρχόντω Αντωνάτου Διεθνολόγος


Σχετικά άρθρα

Δωρεάν νερό στους οικονομικά αδύναμους από την ΕΥΑΘ

Την παροχή δωρεάν νερού προς τους οικονομικά  αδύναμους καταναλωτές αποφάσισε η ΕΥΑΘ, σύμφωνα με το alterthess.gr, μετά από πιέσεις των εργαζομένων στην επιχείρηση, του Soste το νερό και των επιτροπών κατοίκων.

Το καλύτερο νερό είναι αυτό που τρώμε και όχι αυτό που πίνουμε!

Ο ρόλος του νερού για το ανθρώπινο σώμα είναι σημαντικός όσο και απλός. Όταν τα κύτταρά μας δεν είναι αρκούντως ενυδατωμένα, αρχίζουν να εκφυλίζονται, να παθαίνουν φθορές και να μη μπορούν να λειτουργήσουν στο ανώτατο επίπεδο που μπορούν. 

Πανεπιστήμιο Αθηνών: Δωρεάν προγράμματα επιμόρφωσης ανέργων

Το E-Learning του Κέντρου Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης και Επιμόρφωσης (Κ.Ε.Κ.) του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης του οργανισμού, θα δώσει τη δυνατότητα σε 100 ανέργους να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν ένα από τα παρακάτω εξ αποστάσεως προγράμματα επιμόρφωσης ανέργων.

Δωρεάν πρόγραμμα ενίσχυσης νεοφυών επιχειρήσεων στο INNOVATHENS

Ένα δωρεάν τριμηνιαίο πρόγραμμα, τον «Επιχειρηματικό Επιταχυντή»με στόχο την ενίσχυση και στήριξη νεοφυών και υφισταμένων επιχειρήσεων, πραγματοποιεί το INNOVATHENS, ο Κόμβος Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του δήμου Αθηναίων.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×