op
×

Η Θεσσαλονικιά οικολόγος που κατατροπώνει τον κομμουνιστή δήμαρχο

Διαβάστηκε
Η Θεσσαλονικιά οικολόγος που κατατροπώνει τον κομμουνιστή δήμαρχο

Σαράντα Μαΐων, δικηγόρος, οικολόγος και ακτιβίστρια, με τέσσερα παιδιά. Ο Αλέξης Τσίπρας επιδίωξε αλλά δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην υποψηφιότητά της για Δήμαρχος Θεσσαλονίκης και κατέβηκε μόνη της. Η νεοεκλεγείσα δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης  με τον συνδυασμό "Γειτονιές σε δράση - Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός", Ελεάννα Ιωαννίδου, απαντά με ανάρτησή της στο facebook στην απόφαση του δημάρχου Πάτρας Κώστα Πελετίδη να επιτρέψει την δωρεάν στάθμευση αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης."Στην Πάτρα, ο στηριζόμενος από το Κ.Κ.Ε. δήμαρχος επέλεξε ως πρώτη του πράξη να απελευθερώσει τις ελεγχόμενες θέσεις στάθμευσης, ενθαρρύνοντας με αυτό τον τρόπο την είσοδο Ι.Χ. στο κέντρο.

Η αντίληψή του για το δημόσιο χώρο είναι λαϊκιστική, δείχνει ακριβώς το πόσο δρόμο έχει η "ορθόδοξη" αριστερά, για να επαναπροσεγγίσει την έννοια του δημόσιου αγαθού και διαφωνώ κάθετα, υπενθυμίζοντας τη ρήση του δημάρχου της Μπογκοτά πως "μια προηγμένη πόλη δεν είναι ένα μέρος, όπου οι φτωχοί μετακινούνται με αυτοκίνητα, αλλά αυτή, όπου ακόμη και οι πλούσιοι χρησιμοποιούν μέσα μαζικής μεταφοράς"


Η οικολόγος ακτιβίστρια Ελεάννα Ιωαννίδου

Ο κομμουνιστής δήμαρχος της Πάτρας Κώστας Πελετίδης, που εξελέγη στον δεύτερο γύρο και με την υποστήριξη του ΣΥΡΙΖΑ μετά από προτροπή του Αλέξη Τσίπρα

Λέξεις Κλειδία - Tags
Ελεάννα Ιωαννίδου
16
Κώστας Πελετίδης
29
κομμουνιστής δήμαρχος
3
Θεσσαλονικιά οικολόγος "Γειτονιές σε δράση - Οικολογία-Αλληλεγγύη-Πολιτισμός"
3
δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης δωρεάν στάθμευση αυτοκινήτων στο κέντρο της πόλης στάθμευση
10
Αλέξης Τσίπρας
509
Πάτρα
90
Θεσσαλονίκη
438
Σχετικά άρθρα

Συνάντηση Τσίπρα - Γιώργου Ρωμανού: "Ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος"

"Η ανθρώπινη ζωή είναι υπέρτατη αξία. Δεν μπορεί να απαξιώνεται και να συνθλίβεται στις συμπληγάδες των αρμοδιοτήτων κυβέρνησης και δικαιοσύνης. Την ώρα που υπάρχει τεράστιος κίνδυνος για τη ζωή ενός νέου ανθρώπου, που διεκδικεί το δικαίωμά του στη μόρφωση, ουδείς δικαιούται να συμπεριφέρεται ως Πόντιος Πιλάτος»είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση που είχε με τον  Γιώργο Ρωμανό, πατέρα του απεργού πείνας Νίκου Ρωμανού.

Γιορτάζουμε τον 1 χρόνο λειτουργίας του μη-κερδοσκοπικού συνεταιριστικού παντοπωλείου Βίος Coop

Γιορτάζουμε τον 1 χρόνο λειτουργίας, ποιότητας και αλληλεγγύης, που όλοι μαζί δημιουργήσαμε, παίρνοντας την τροφή στα χέρια μας. Την Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2014, 7:00 - 9:00 μμ στην οδό Κων. Καραμανλή 42, Θεσσαλονίκη.

Το κορίτσι της φωτογραφίας. Tης Βαγγελιώς Χρηστίδου

Από χτες κάνει το γύρο του διαδικτύου η φωτογραφία που κυκλοφόρησε σχεδόν σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ, η οποία δείχνει άντρες των ΜΑΤ, να ξυλοκοπούν άγρια, τη νεαρή διαδηλώτρια που είναι στριμωγμένη στα κάγκελα της Τσιμισκή. Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η ίδια που νοσηλεύεται ακόμη, με έντονους πόνους στα νεφρά και τη μέση.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×