op
×

Όταν 540.000 πλαστικά καπάκια γίνονται ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο

Διαβάστηκε
Όταν 540.000 πλαστικά καπάκια γίνονται ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο

Μπαίνοντας στο κτίριο του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών, στην Ερμού, δίπλα από το Αστυνομικό Μέγαρο, μπορεί με ευκολία να ξεχωρίσει κανείς ένα μεγάλο κιβώτιο που σε… προσκαλεί να ρίξεις μέσα σε αυτό ένα πλαστικό καπάκι.


Ένα καπάκι δεν είναι τίποτα, όμως δεκάδες και χιλιάδες καπάκια, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η επιγραφή του κιβωτίου μπορούν να χαρίσουν σε έναν συνάνθρωπό μας με κινητικά προβλήματα ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο.

Πρόκειται στην ουσία για την ιδέα που είχε μία ομάδα ανθρώπων πριν από τέσσερα περίπου χρόνια, μέλη του Συλλόγου Παραπληγικών Κινητικών Αναπήρων Πέλλας με έδρα τα Γιαννιτσά, οι οποίοι βρήκαν τον τρόπο να μετατρέπουν τα χιλιάδες πλαστικά καπάκια σε ηλεκτρονικά αμαξίδια.

Οι αστυνομικοί του Β’ Αστυνομικού Τμήματος Πατρών μαθαίνοντας μέσα από το διαδίκτυο και τα social media για την ιδέα του συγκεκριμένου συλλόγου, αποφάσισαν να συνδράμουν και αυτοί από την πλευρά τους.

Τηλεφώνησαν, ήρθαν σε επικοινωνία με τα μέλη του Συλλόγου των Γιαννιτσών και πριν από 1,5 μήνα περίπου πήραν ένα κιβώτιο το τοποθέτησαν στην είσοδο του αστυνομικού τους τμήμα και ξεκίνησαν να συγκεντρώνουν πλαστικά καπάκια.

Καπάκια από εμφιαλωμένα νερά και αναψυκτικά, με στόχο να γίνουν δεκάδες και από δεκάδες χιλιάδες. Τα πλαστικά καπάκια, σύμφωνα με την ενημέρωση που είχε το patrasevents.gr από τους αστυνομικούς που πήραν την πρωτοβουλία, ολοένα και πληθαίνουν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις τους έχουν ξεπεράσει ήδη το ένα κιλό. Δηλαδή τα 540 καπάκια. Για να μπορέσει βέβαια η πρωτοβουλία τους να αποδώσει καρπούς και να πάρει ένας συνάνθρωπος μας ένα ηλεκτρονικό αμαξίδιο δωρεάν θα πρέπει τα καπάκια να φτάσουν τον έναν τόνο.

Πόσα καπάκια αντιστοιχούν σε ένα τόνο; 540.000! Νούμερο που μπορεί να μοιάζει τώρα εξωπραγματικό, αλλά με τον ρυθμό που ρίχνονται τα πλαστικά καπάκια στο κιβώτιο του Β΄ αστυνομικού τμήματος, μέσα στους επόμενους μήνες θα γίνει πραγματικότητα.

Όλοι άλλωστε παίρνουν ένα πλαστικό μπουκαλάκι νερό, μία πορτοκαλάδα, μία λεμονάδα και από την στιγμή που έγινε γνωστό ότι το Β’ Αστυνομικό Τμήμα προχώρησε σε μία τέτοια πρωτοβουλία, όλοι κοιτάζουν να πετάξουν εκεί το καπάκι τους.

Υπάρχουν μάλιστα και περιπτώσεις ανθρώπων που έρχονται στο Αστυνομικό Τμήμα μόνο για αυτόν τον λόγο. Για να πετάξουν το… καπάκι τους. Υπάρχει άλλωστε μεγάλη ευαισθησία από πολλούς συμπολίτες πάνω σε τέτοια θέματα και καλό θα ήταν το παράδειγμα των αστυνομικών να το ακολουθήσουν και άλλες υπηρεσίες.

Ήδη, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έχουμε πάρει ανάλογα κιβώτια έχουν τοποθετηθεί και στην Νευρολογική – Ψυχιατρική Κλινική του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου. Γιατί η φροντίδα για το περιβάλλον και η έννοια της ανακύκλωσης μπορεί να συμβάλλει στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων με διάφορους τρόπους.


www.inewsgr.com
Σχετικά άρθρα

Εκδηλώσεις Kοινωνικού Παντοπωλείου Πολιτών Άργους: Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ!

Πρωτοβουλίες σαν αυτές μας στηρίζουν και μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε, διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια και με την ελπίδα να μην έχουμε ανάγκη κάποια στιγμή κοινωνικά παντοπωλεία ,αλλά να κερδίζουμε τη ζωή μας με τη δουλειά μας.

Απεργία πείνας και από τους Α. Μπουρζούκο - Δημ. Πολίτη σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τον Ν. Ρωμανό

«Ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης προχωράμε και εμείς, όπως και ο σύντροφος Γιάννης Μιχαηλίδης (από τις 17/11), σε απεργία πείνας απο τη Δευτέρα 1/12, μέχρι την ικανοποίηση του αιτήματος του Νίκου Ρωμανού»,

Ψήφισμα αλληλεγγύης από 26 Κοινωνικά Ιατρεία - Φαρμακεία στους Σύριους πρόσφυγες-απεργούς πείνας

Τα 26 Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία Αλληλεγγύης που συμμετέχουμε στην 3η Πανελλαδική μας Συνάντηση στο Γ.Ν.ΕΛΠΙΣ, στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των Σύριων προσφύγων απεργών πείνας στην πλατεία Συντάγματος
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×