op
×

Τζιτζικώστας: Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει τον υδροβιότοπο της Επανομής. Περιοχή Natura!

Διαβάστηκε
Τζιτζικώστας: Το ΤΑΙΠΕΔ πουλάει τον υδροβιότοπο της Επανομής. Περιοχή Natura!


«Χωρίς καμία προειδοποίηση, συζήτηση ή διαβούλευση διαβάζουμε στο site του ΤΑΙΠΕΔ ότι αποφάσισε να πουλήσει τον υδροβιότοπο της Επανομής Θεσσαλονίκης», δήλωσε το Σάββατο ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας.Ο Απ. Τζιτζικώστας σημείωσε, μιλώντας στον Real Fm, ότι το ΤΑΙΠΕΔ πουλά τον υδροβιότοπο «μαζί με το κάμπινγκ, για το οποίο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα και πρέπει να αξιοποιηθεί».

«Οι εκτάσεις είναι μεγάλες. Το κάμπινγκ από μόνο του μπορεί να σταθεί προς πώληση, γιατί δεν επηρεάζει τον υδροβιότοπο, αλλά αποφάσισε το ΤΑΙΠΕΔ να τον εντάξει για να το κάνει πιο ελκυστικό», ανέφερε ο περιφερειάρχης.

«Θα πρέπει το ΤΑΙΠΕΔ να ξεκαθαρίσει αν πρόκειται για λάθος. Αν δεν είναι λάθος εμείς δεν μπορούμε να είμαστε υπέρ και θα κινηθούμε με όλες τις δυνατότητες που μας δίνει ο νόμος», πρόσθεσε. 

Όπως ανέφερε, «περιμένουμε την επίσκεψη του πρωθυπουργού και των αρχηγών όλων των κομμάτων ενόψει της ΔΕΘ και θα τους ενημερώσουμε για το θέμα». Ακόμη, πρόσθεσε ότι «δεν είμαστε αντίθετοι σε ιδιωτικοποιήσεις, δεν είμαστε αντίθετοι στην αξιοποίηση  αλλά είναι άλλο να μπαίνουμε σε περιοχές NATURA».

tvxs.gr

Λέξεις Κλειδία - Tags
Natura
5
Απόστολος Τζιτζικώστας
5
περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας υδροβιότοπος της Επανομής Θεσσαλονίκης Natura 2000
13
ΤΑΙΠΕΔ
41
Σχετικά άρθρα

Παρατηρητήριο ΤΑΙΠΕΔ: διαδραστικός χάρτης με όλα όσα ξεπουλιούνται απο το φυσικό περιβάλλον

Δείτε εδώ! Η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία παρέχει τον διαδραστικό χάρτη με τις ψηφιοποιημένες θέσεις των κρατικών περιουσιών που παραθέτει το ΤΑΙΠΕΔ στην ιστοσελίδα του, με σκοπό την κατανόηση και εκτίμηση των επιπτώσεων που μπορεί να έχουν οι ιδωτικοποιήσεις αυτές στο φυσικό περιβάλλον.

Για να μην βγεί στο σφυρί ο υγροβιότοπος και το κάμπινγκ της Επανομής από το ΤΑΙΠΕΔ Της Ελεάννας Ιωαννίδου

 ΦΩΤΟ: Σήμερα στην Επανομή, δεκάδες πολίτες συντονιστήκαμε για την προστασία του υγροβιότοπου και του παρακείμενου εγκαταλειμμένου παλιού κοινοτικού κάμπινγκ που βγαίνουν "πακέτο" στο σφυρί από το ΤΑΙΠΕΔ.

"Σκανδαλώδης η σύμβαση παραχώρησης του πρώην αεροδρομίου" - Συνέντευξη Τύπου από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού

‘Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό’ πιστεύει ότι πρέπει να δημοσιοποιηθούν άμεσα οι όροι της Σύμβασης που προωθείται προς υπογραφή μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και Ομίλου Λάτση, οι οποίοι μέχρι σήμερα κρατούνται μυστικοί από τους πάντες και η οποία προβλέπεται να επικυρωθεί εκ των υστέρων από την Ελληνική Βουλή.

Στο σφυρί ολόκληρη η Κέρκυρα - Τι πωλείται

Γενικό πωλητήριο έχει βάλει το ΤΑΙΠΕΔ στο νησί της Κέρκυρας. Αν τελεσφορήσουν τα σχέδια του Ταμείου -δήθεν- Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, το νησί θα γδυθεί από υποδομές και παραλίες, που παίζουν σημαντικότατο ρόλο στην τουριστική και οικονομική του ανάπτυξη.

Σήμα κινδύνου για το «ξεπούλημα» της Κέρκυρας

«Η Κέρκυρα δεν πουλιέται, δεν ξεπουλιέται, δεν εκποιείται», τονίζεται σε ανακοίνωση που έστειλε στο Tvxs.gr Επιτροπή Πολιτών του νησιού. Όπως αναφέρουν, με «ξεπούλημα» απειλούνται οι σπάνιοι υγρότοποι του Ερημίτη, ο προστατευόμενος από τη Natura οικότοπος του Ίσσου, ο ιστορικού ενδιαφέροντος  χώρος του ψυχιατρείου -όπου εκτός από παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας στεγάζονται και τρία τμήματα του Ιόνιου Πανεπιστημίου- καθώς και η παραλία της Μπούκας στη Λευκίμμη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×