op
×

Οι Γιατροί του Κόσμου εξετάζουν σε Ικαρία και Φούρνους

Διαβάστηκε
Οι Γιατροί του Κόσμου εξετάζουν σε Ικαρία και Φούρνους

Πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου στην περιοχή της Iκαρίας και των Φούρνων

Οι Γιατροί του κόσμου ανταποκρινόμενοι στις αυξημένες ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας και πιστοί στην ιδέα πως η υγεία αποτελεί το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου, υλοποιούν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά το πρότυπο πρόγραμμα ιατρικού ελέγχου «Υγεία για όλους» με τη συνολική χρηματοδότηση της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών.

Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους» προσφέρει γυναικολογικό, παιδιατρικό, δερματολογικό και οφθαλμολογικό διαγνωστικό έλεγχο σε γυναίκες και παιδιά αλλά και σε ευπαθή πληθυσμό με επισκέψεις Κινητών Μονάδων σε περιοχές της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας.

Οι Κινητές Μονάδες των Γιατρών του Κόσμου, κατάλληλα στελεχωμένες από άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, παρέχουν δωρεάν μεταξύ άλλων γυναικολογική κλινική εξέταση, τεστ Παπανικολάου, ψηλάφηση , καρδιογράφημα, δερματολογικό έλεγχο και οφθαλμολογικό έλεγχο καθώς επίσης παροχή επιπλέον ιατρικών ειδικοτήτων και εξετάσεων και δυνατότητα παραπομπής για οφθαλμολογικές επεμβάσεις βάση κοινωνικό – οικονομικών κριτηρίων και κριτηρίων ευαλωτότητας. Ιδιαίτερη μνεία υπάρχει για τα παιδιά με την παροχή παιδιατρικού ελέγχου, εξετάσεων, παιδικού εμβολιασμού και χορήγησης παιδιατρικής φαρμακευτικής αγωγής.


Το πρόγραμμα «Υγεία για όλους», το οποίο την χρονιά που πέρασε προσέφερε ιατρικό έλεγχο σε περισσότερα από 9.000 άτομα σε 30 απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, χρηματοδοτείται εξ’ ολοκλήρου από την Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών και εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο ενεργειών κοινωνικής αλληλεγγύης που υλοποιούνται από την ελληνική εφοπλιστική κοινότητα για την ενίσχυση ευπαθών κοινωνικών ομάδων σε όλη τη χώρα.

Το πρόγραμμα των επισκέψεων των Κινητών Μονάδων των Γιατρών του Κόσμου όπως διαμορφώθηκε με την υποστήριξη και την σημαντική συνδρομή τοπικών φορέων έχει ως εξής:


Σάββατο 7/6: Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων
Κυριακή 8/6: Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων
Δευτέρα 9/6: Περιφερειακό Ιατρείο Φούρνων
Τρίτη 10/6: Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας
Τετάρτη 11/6: Γενικό Νοσοκομείο Ικαρίας
Πέμπτη 12/6: Περιφερειακό Ιατρείο Ευδήλου
Παρασκευή 13/6: Περιφερειακό Ιατρείο Ευδήλου

Σχετικά άρθρα

Στροφή της μεσαίας τάξης στους Γιατρούς του Κόσμου

Με τη χορηγία της ΔΕΗ και την υποστήριξη του επιχειρηματικού κόσμου η μη κυβερνητική οργάνωση έχει μοιράσει 750 προσκλήσεις σε ανασφάλιστους επαγγελματίες, ενώ θα δώσει ακόμη περισσότερες. Πέρυσι, στο πλαίσιο της ΔΕΘ, 101 εθελοντές της οργάνωσης υποδέχθηκαν 4.000 επισκέπτες και περιέθαλψαν 1.906 ασθενείς.

Ποιες εξετάσεις δεν θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ από αύριο...

Ποιες εξετάσεις δεν θα καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ από αύριο: Τεστ ΠΑΠ, μαγνητικές τομογραφίες και εξετάσεις πρόληψης καρκίνου είναι μερικές από τις εξετάσεις που θα συνταγογραφούνται πλέον από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ με πολύ αυστηρά κριτήρια.

4 τρόποι να βοηθήσετε στην κρίση της Γάζας

Θέλετε να κάνετε πραγματικά κάτι για τους ανθρώπους που σκοτώνονται στην Γάζα; Το άρθρο της Ηρώς Κουνάδη προτείνει ανθρωπιστικές οργανώσεις με δράση στη Γάζα και μας "διευκολύνει" να ενεργοποιηθούμε...

Οι Γκρούβαλοι στην Ικαρία: η πιο σπάνια φυλή του κόσμου!

Ένας Γκρούβαλος μπορεί να είναι αρσενικός ή θηλυκός. Η γονιμοποίηση γίνεται εξωτερικά, με την απελευθέρωση γαμετών στο περιβάλλον, τόσο από το θηλυκό όσο και από το αρσενικό. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα έμβρυά τους χαρακτηρίζονται αρχικά από διμερή συμμετρία, που σημαίνει ότι οι Γκρούβαλοι είναι συγγενικά ζώα με τους Σαολίν. Η μη σεξουαλική αναπαραγωγή γίνεται με προσευχή, ή γιόγκα στην παραλία.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×