op
×

Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις: Διατί δεν είναι πρέπον να υβρίζεται και να λοιδορείται το ζώο

Διαβάστηκε
Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις: Διατί δεν είναι πρέπον να υβρίζεται και να λοιδορείται το ζώο
Μία φωτογραφία, χίλιες λέξεις: Γιατί δεν δεν είναι πρέπον να υβρίζεται και να λοιδορείται  το ζώο που δεν τρώνε οι Μουσουλμάνοι και οι ορθόδοξοι Εβραίοι και άλλοι πολλοί το έχουν απορρίψει
Η Παλαιά Διαθήκη

Δευτερονόμιο της Παλαιάς Διαθήκης Βιβλίο 3ον, Λευιτικόν, 11 κεφάλαιο, στίχοι: 4, 6,7,8, 22 "Ο Κύριος (Γιαχβέ) μίλησε στον Μωυσή και του είπε: "Αυτά τα ζώα μπορείτε να τρώτε απ΄ όσα υπάρχουν πάνω στη γη. Να μην τρώτε την καμήλα επειδή αναμασάει την τροφή αλλά δεν έχει χωρισμένη οπλή. Το λαγό, επειδή αναμασάει την τροφή αλλά δεν έχει χωρισμένη την οπλή, Επίσης το γουρούνι επειδή έχει χωρισμένη την οπλή, αυτό όμως δεν αναμασάει την τροφή. Είναι ακάθαρτο για εσάς. Από τα φτερωτά που περπατούν με τα τέσσερα και κάνουν άλματα μπορείτε να τρώτε μόνο την αποδημητική ακρίδα και την φαγώσιμη ακρίδα, και τον γρύλο, κλπ."


Ο Μωάμεθ

Κατά μία εκδοχή οι πιστοί ζητούσαν απ’ τον Μωάμεθ να κάνει ένα θαύμα, όπως είχαν κάνει οι Εβραίοι και οι χριστιανοί προφήτες.

Εκείνος τους υποσχέθηκε ότι θα έκανε την έρημο ν’ αναβλύζει νερό.

Το προηγούμενο βράδυ πήγε κι έθαψε στην άμμο ένα ασκί με νερό.

Το επόμενο πρωινό, επέστρεψε με τους πιστούς στο σημείο όπου θα έκανε το “θαύμα”, όμως τα γουρούνια είχαν μυρίσει το νερό κι είχαν σκίσει το σακί.

Θυμωμένος ο Μωάμεθ είπε ότι το γουρούνι είναι ακάθαρτο ζώο κι απαγόρευσε τη βρώση του.


«Μπισμιλάχ Εραχμάν, Εραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ»


Η σφαγή των ζώων γίνεται με μαχαίρι, ευλογείται από τον μουφτή στο όνομα του Αλλάχ και τότε μπαίνει η ένδειξη «Halal».

Ο μουφτής κάνει επίκληση στον Αλλάχ με τα λόγια «Μπισμιλάχ Εραχμάν, Εραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ».

Ο μουσουλμάνος σφαγέας -μόνο μουσουλμάνος επιτρέπεται να σφάξει το ζώο- διαβάζει μια προσευχή.

Την ώρα που το ζώο ξεψυχάει με έναν ιδιαίτερα βάρβαρο τρόπο, όπως επιβάλλει η θρησκεία του, ο μουφτής κάνει επίκληση στον Αλλάχ με τα λόγια «Μπισμιλάχ Εραχμάν, Εραχήμ, Αλλάχου Εκμπάρ».

Οι μουσουλμάνοι απαγορεύεται να καταναλώσουν κρέας που δεν έχει πιστοποίηση «χαλάλ».

Ο Marvin Harris

Ο ανθρωπολόγος Marvin Harris, στο βιβλίο του “Η ιερή αγελάδα και ο βδελυρός χοίρος”, όπου αναλύει ανθρωπολογικά τις γαστριμαργικές προτιμήσεις και απέχθειες των λαών, αναφέρει ότι το γουρούνι ήταν ακάθαρτο ζώο και για τους άλλους λαούς/θρησκείες που προηγήθηκαν.

Οι Αιγύπτιοι, οι Φοίνικες, οι Χετταίοι, επίσης δεν έτρωγαν χοιρινό, πολύ πριν τους το απαγορεύσει ο Γιαχβέ και ο Αλλάχ.Λέξεις Κλειδία - Tags
γουρούνια
5
μπάτσοι
2
δολοφόνοι
9
Σχετικά άρθρα

Οι δολοφόνοι της Συρίας

Επί επτά χρόνια δολοφονούν έναν λαό. Καταστρέφουν μια χώρα. Σκορπίζουν τον τρόμο και την προσφυγιά. Οι ΗΠΑ, Ρωσία, Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία πρωταγωνιστούν στο μακελειό ανθρώπων μοιράζοντας εδάφη, κέρδη, ενεργειακές πηγές και σφαίρες επιρροής.

Τρία χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα - Κατάλογος συλλαλητηρίων σε όλη την Ελλάδα

Η ΚΕΕΡΦΑ μαζί με συνδικάτα, κινήσεις αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος, ο ΣΦΕΑ, φοιτητικοί σύλλογοι, καλούν σε μαζική αντιφασιστική συγκέντρωση 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×