op
×

Πρωτοφανής υπόθεση λαθροθηρίας: Με παγίδα αιχμαλώτισαν δεκάδες πουλιά

Διαβάστηκε
Πρωτοφανής υπόθεση λαθροθηρίας: Με παγίδα αιχμαλώτισαν δεκάδες πουλιά

Μία πρωτόγνωρη παγίδα για πουλιά, ένα αόρατο δίχτυ μέσα σε ελαιώνα, επινόησαν άγνωστοι λαθροθήρες στον Ωρωπό της Πρέβεζας, η οποία έγινε αντιληπτή από τον ομοσπονδιακό θηροφύλακα της περιοχής ο οποίος ενημέρωσε τη Δασική Υπηρεσία και τον Κυνηγετικό Σύλλογο Πρέβεζας.

Όπως περιγράφει το ΔΣ του Κυνηγετικού Συλλόγου Πρέβεζας σε ανακοίνωση του, σε περιοχή ανάμεσα στον Ωρωπό και την Καμαρίνα της Πρέβεζας «μέσα σε κλαδεμένο ελαιώνα, υψώνονταν σεύψος 4 μέτρων σιδερένιος σωλήνας σε σχήμα «Π» και μήκους 100 μέτρων πάνω στον οποίο ήταν δεμένο και απλωμένο δίχτυ αράχνη ψαρέματος σχεδόν αόρατο και πάνω σε αυτό, πιασμένα διαφόρων ειδών πουλιά, όπως τσίχλες, σπίνοι, κοκκινολαίμηδες περίπου 20 σε αριθμό. Πάνω δε σε δέντρο, υπήρχε συσκευή, «κράχτης» μιμούμενη φωνές πουλιών, όπου και τα οδηγούσε στην καλοστημένη παγίδα».

Σημειώνεται επίσης πως το σημείο παρακολουθήθηκε για αρκετό διάστημα όμως δεν εμφανίστηκε κάποιος και με τη συνδρομή όλων των παρευρισκομένων, αφού έγινε απεγκλωβισμός και απελευθέρωση όλων των πουλιών, ξηλώθηκε όλη η παραπάνω καλοστημένη παγίδα, η οποία κατασχέθηκε από την αρμόδια δασική αρχή και «βεβαίως θα υποβληθεί μήνυση κατά παντός υπευθύνου».

Η παρατηρητικότητα θηροφύλακα της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Ηπείρου αποκάλυψε την πρωτοφανή για την περιοχή υπόθεση λαθροθηρίας. Άγνωστοι προς το παρόν, είχαν τοποθετήσει δίχτυα, σχεδόν αόρατα, με αποτέλεσμα να εγκλωβίζονται και να πεθαίνουν δεκάδες πουλιά. Η απίστευτη αυτή επιχείρηση αποκαλύφθηκε όταν διερχόμενος θηροφύλακας άκουσε επίμονα τιτιβίσματα πουλιών. Από την εμπειρία του κατάλαβε ότι οι φωνές ήταν ηχογραφημένες. Έτσι εντόπισε την συσκευασία ήχου, ένα κασετοφωνάκι ουσιαστικά και στην συνέχεια αποκαλύφθηκε το τεράστιο δίχτυ- αράχνη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ, epiruspost

Λέξεις Κλειδία - Tags
παγίδα πουλιά
27
Σχετικά άρθρα

Ευρωπαϊκή Γιορτή Πουλιών 2019 - Εκδηλώσεις σε πλήθος περιοχών ανά την Ελλάδα και σε περισσότερες από 40 χώρες της Ευρώπης!

Η «Γιορτή των Πουλιών» είναι μια ξεχωριστή γιορτή που σηματοδοτεί την κορύφωση της φθινοπωρινής μετανάστευσης και πραγματοποιείται σε ετήσια βάση από το 1993 σε όλη την Ευρώπη.

«Αιώνια αγάπη», ένα γιγαντιαίο καταφύγιο πουλιών ως «διαμαρτυρία» για το έλλειμμα χώματος στις πόλεις

Οι αρχιτέκτονες θέλουν να επισύρουν την προσοχή στην πιθανή εξαφάνιση του γκι λόγω έλλειψης γόνιμου εδάφους και μείωσης του αριθμού των πτηνών.

Εκπαιδευτικό σεμινάριο του Δικτύου των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά της Ελλάδας

Το πρώτο φετινό εκπαιδευτικό σεμινάριο του Δικτύου των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα Πουλιά της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί στον Παρνασσό

Αν θέλεις να γίνεις και εσύ μέλος της πιο δυναμικής ομάδας για την προστασία της φύσης, δήλωσε άμεσα τη συμμετοχή σου!

Όπως κάθε χρόνο το Δίκτυο των Υπευθύνων Παρακολούθησης των Σημαντικών Περιοχών για τα πουλιά της Ελλάδας επεκτείνεται σε νέες περιοχές και αναζητά νέους εθελοντές.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×