op
×

Ανακοίνωση ΜΕΤΑδρασης: Αναστολή της παροχής διερμηνείας στην Υπηρεσία Ασύλου

Διαβάστηκε
Ανακοίνωση ΜΕΤΑδρασης: Αναστολή της παροχής διερμηνείας στην Υπηρεσία Ασύλου

Η ΜΕΤΑδραση αναστέλλει σήμερα, 16η Σεπτεμβρίου 2019, την παροχή διερμηνείας στα γραφεία της Υπηρεσίας Ασύλου, λόγω πολύμηνης καθυστέρησης στην καταβολή των οφειλόμενων.  

 

Εδώ και 9 χρόνια, η ομάδα διερμηνείας της ΜΕΤΑδρασης, αποτελούμενη από 350 εκπαιδευμένους διερμηνείς σε 43 γλώσσες, καλύπτει τις ανάγκες επικοινωνίας των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο, είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω συστήματος τηλεδιάσκεψης, σε 25 γραφεία ασύλου σε όλη την Ελλάδα. 

Η διερμηνεία στην Υπηρεσία Ασύλου καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Είναι επιτακτική ανάγκη να ενεργοποιηθούν οι αρμόδιες δημόσιες υπηρεσίες, να κατανοήσουν το επείγον της κατάστασης και να προβούν στην εκταμίευση των ευρωπαϊκών πόρων για την αποπληρωμή των οφειλόμενων.

Αντιμετωπίζουμε αυτήν την καθυστέρηση, εδώ και πολλούς μήνες, με κατανόηση και υπομονή, συνεχίζοντας την παροχή διερμηνείας με συνέπεια και επαγγελματισμό, προκειμένου αφενός να αποφευχθεί η μεγάλη ταλαιπωρία των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων και αφετέρου να δοθεί ο αναγκαίος χρόνος, λόγω αλλαγής της κυβέρνησης. Ωστόσο, διανύοντας τον έβδομο μήνα καθυστερήσεων, είναι πλέον αδύνατη για τη 
ΜΕΤΑδραση η συνέχιση της παροχής διερμηνείας στην Υπηρεσία Ασύλου.  

Κατ’ εξαίρεση και λόγω της κατάστασης που επικρατεί στα νησιά, η ΜΕΤΑδραση θα παρέχει διερμηνεία στα νησιά της Λέσβου, Σάμου, Χίου, Λέρου και Κω για μερικές ημέρες, ευελπιστώντας στην άμεση επίλυση του ζητήματος. 

Συμμεριζόμαστε απόλυτα τις δυσκολίες και πιέσεις που αντιμετωπίζει η Υπηρεσία Ασύλου, ως προς την ταχεία και ποιοτική εξέταση των αιτήσεων παροχής διεθνούς προστασίας, όπως και τις δυσχέρειες στη διεκπεραίωση μεγάλου μέρους των αιτήσεων ασύλου που θα αντιμετωπίσουν το επόμενο διάστημα τα στελέχη της και ζητούμε την κατανόησή τους. Σχετικά άρθρα
,

Νάαν στη Μόρια από υπόγειους φούρνους: «Το ψωμί είναι δώρο του Θεού. Πρέπει να το γεύονται όλοι. Έχουν δεν έχουν να το πληρώσουν...».

«Το ψωμί είναι δώρο του Θεού» επαναλαμβάνει ο Μαχμούτ καθώς δίνει και σε μας μια ζεστή καλοψημένη πίτα. «Πρέπει να τη γεύονται όλοι. Έχουν δεν έχουν να την πληρώσουν...».

Φοιτητές και ασυνόδευτοι πρόσφυγες φύτεψαν «σπόρους» αλληλεγγύης κι ελπίδας

Η ετικέτα στο γυάλινο βάζο με το ασυνήθιστο ...brand «Travellers Project» φανέρωνε πως κάτω από το συμβατικό πράσινο καπάκι κρυβόταν κάτι πολύ περισσότερο από μια απλή σάλτσα τομάτας. 

Ού παντός πλείν ές Κόρινθον. Κι όμως, αυτή γεννήθηκε στη Σάμο κι ούτε δύο μηνών κατέπλευσε στην Κόρινθο...

Κι εγώ, με το πουπουλένιο βάρος της στην αγκαλιά, αισθάνθηκα, μετά από μια τόσο εντατική μέρα, να φεύγει κάθε βάρος και κούραση από πάνω μου.

Πρωτοβουλία Ανοιχτής Μάθησης για πρόσφυγες υλοποιεί το Τμήμα Δημοσιογραφίας & Μέσων Επικοινωνίας του ΑΠΘ

Το άνοιγμα της πρόσβασης των προσφύγων και των αιτούντων άσυλο στην εκπαίδευση επιχειρεί να διευρύνει το πρόγραμμα Καινοτομίες για την Εκπαίδευση
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×