op
×

Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος: Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού

Διαβάστηκε
Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος: Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού
Στο Καφενείο ξεκινάμε, παραδοσιακά, τον νέο κύκλο εργαστηρίων Ηπειρώτικου πολυφωνικού τραγουδιού. 

Απευθύνεται σε όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν το πολυφωνικό Ηπειρώτικο τραγούδι χωρίς απαραίτητα να έχουν μουσικές γνώσεις και σε όσους θέλουν να βιώσουν την μυσταγωγία του πολυφωνικού τραγουδίσματος με αυτοσχεδιασμούς και νέα τραγούδια καθώς και να συμμετέχουν σε παραστάσεις. 

Σάββατο 14/09/19 στις 12.00 - 19.00 στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος (Μοναστηρίου 140)


ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ - Ώρα 12.00-15.00
Με το εισαγωγικό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά, την γενική δομή και το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι στα πλαίσια της ομάδας. Μέσα από την καλλιέργεια της φωνής, χαλαρή σωματική άσκηση και τις φωνητικές ασκήσεις, προσεγγίζοντας το ιδιαίτερο αυτό είδος μουσικά αλλά και συναισθηματικά-ενεργειακά. Κάθε μέλος έχει σ΄αυτό το τρίωρο, την δυνατότητα να δουλέψει Ηπειρώτικα πολυφωνικά τραγούδια παράλληλα με την υποστήριξη και καθοδήγηση της φωνής. Οι συναντήσεις γίνονται μία με δύο φορές τον μήνα, ημέρα Σάββατο, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται.

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΩΝ - Ώρα 16.00-19.00
Αυτό το εργαστήρι αφορά όσους έχουν ήδη παρακολουθήσει έναν εισαγωγικό κύκλο και ενδια-φέρονται να εμβαθύνουν στο Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι και στους διαφορετικούς ρόλους του, μαθαίνοντας νέα τραγούδια από διαφορετικές περιοχές. Οι αναπνοές, η αναζήτηση της δυ-ναμικής της φωνής και το παιχνίδι της παραγωγής διαφορετικών ηχοχρωμάτων, η καλλιέργεια και η υποστήριξη της φωνής γενικότερα, είναι μέρος του ζεστάματος αλλά και ένας από τους βα-σικούς στόχους του εργαστηρίου. Υποστηρίζεται και ενθαρρύνεται η δημιουργική έκφραση μέσα από φωνητικούς αυτοσχεδιασμούς. Οι συναντήσεις γίνονται μία με δύο φορές τον μήνα, ημέρα Σάββατο, σε ημερομηνίες που ανακοινώνονται. 

Διδασκαλία: Αρετή Μίγγου

Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη
Για πληροφορίες και κράτηση θέσης 
στο email: polyphonicareti@gmail.com κ΄στο κιν. 6977366047

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΠΛΑΤΩΝΟΣ 
ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΟΥ 140 κ΄ ΤΗΛΕΦΑΝΟΥΣ

Σύντομο βιογραφικό 
Η Αρετή Μίγγου είναι μουσικός, μουσικοπαιδαγωγός, περφόρμερ. Έχει διδάξει παραδοσιακά κρουστά στα Μουσικά σχολεία αλλά και σε άλλους χώρους από το 1998. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον στην πεντατονική κλίμακα της Ηπείρου από όπου και κατάγεται και στην Ηπειρώτικη πολυφωνία, ασχολείται από το 2007 με την έρευνα και διδασκαλία του Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού. Έχει δίπλωμα Βυζαντινής μουσικής και έχει παρακολουθήσει σειρά μαθημάτων και σεμιναρίων σχετικά με την φωνή και αναπνοή. Ιδρύτρια του εγχειρήματος “Πολυφωνικό Καφενείο”, που αφορά εργαστήρια Ηπειρώτικου Πολυφωνικού τραγουδιού, σε συνεργασία με το Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος αλλά και παραστάσεις πολυφωνικού τραγουδιού. Έχει πτυχίο Μουσικοκινητικής Α-γωγής Orff της σχολής Μωραϊτη και διδάσκει σε παιδιά και παιδαγωγούς. Συντονίζει σεμινάρια για τον ρυθμό, με κρουστά, φωνή και κίνηση (Ο Ρυθμός Μέσα μας). Παρακολουθεί την εκπαίδευση στην "Χοροθεραπεία μέσω του ρυθμού" ( Expression Primitive) σε Ελλάδα και Γαλλία και έχει πτυ-χίο Πολιτικής Επιστήμης από το Πάντειο Πανεπιστήμιο. Συνθέτει την δική της μουσική και είναι ιδρυτικό μέλος του μουσικού σχήματος “Lyre’n’Rhapsody”, με δύο άλμπουμ, Awakening the muse και Kirke, όπως και το πρόσφατο άλμπουμ Aegean, σε συνεργασία με Κινέζους μουσικούς, δεξιο-τέχνες παραδοσιακών οργάνων της κουλτούρας τους, όπου μαζί αυτοσχεδιάζουν, δημιουργούν την μουσική τους με έμπνευση από παραδοσιακές και αρχαίες μελωδίες και ρυθμούς.

Σχετικά links



Λέξεις Κλειδία - Tags
Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού συνεργατικό καφενείο Ακαδημία Πλάτωνος
43
Σχετικά άρθρα

Εργαστήρι Ηπειρώτικου Πολυφωνικού Τραγουδιού στο Συνεργατικό Καφενείο Ακαδημίας Πλάτωνος - Δηλώστε συμμετοχή

Με το εισαγωγικό εργαστήρι, οι συμμετέχοντες έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν βιωματικά, την γενική δομή και το Ηπειρώτικο πολυφωνικό τραγούδι στα πλαίσια της ομάδας. 

Η γιορτή του Χειμώνα - Συνεργατικό Καφενείο στην Ακαδημία Πλάτωνος

Επαναφέρουμε το έθιμο του εορτασμού των εποχών, της αλλαγής, της ανανέωσης, με τον τρόπο και την ματιά που έχουμε σήμερα στα πράγματα. Η πρότασή μας είναι Η Μη Βίαιη Στάση Ζωής. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×