op
×

Οι επτά φίλες που ένα πρωί αποφάσισαν να ομορφύνουν την καθημερινότητα και την πόλη τους

Διαβάστηκε
Οι επτά φίλες που ένα πρωί αποφάσισαν να ομορφύνουν την καθημερινότητα και την πόλη τους

Ξεκίνησαν ένα απόγευμα πίνοντας καφέ και συζητώντας για το πώς θα μπορούσαν να βοηθήσουν εθελοντικά στην εικόνα της πόλης. Σκέφτηκαν χρώματα και πινέλα, σαν αυτά που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους, για να στολίσουν μικρές γωνιές στα σπίτια τους και τις αυλές τους.

Αποφάσισαν λοιπόν να μεγαλώσουν την αυλή τους και μετά από τέσσερα χρόνια, οι επτά κυρίες από τη Νέα Αλικαρνασσό του Ηρακλείου με την Εθελοντική ομάδα «Ζω-Δρω» έχουν καταφέρει να «λούσουν» με τα χρώματά τους αρκετές γωνιές της πόλης.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Γωγώ Πιλάτου «Η αρχή έγινε ένα απόγευμα πριν 4 χρόνια. Επτά γυναίκες και φίλες που πίναμε τον καφέ μας, είπαμε τη φροντίδα που δείχνουμε για το σπίτι μας να την μετατρέψουμε και σε φροντίδα για τη γειτονιά, για την περιοχή για την πόλη μας, έτσι ώστε να υπάρξει μια αλλαγή που θα ομορφύνει την καθημερινότητα τη δική μας και πολλών συμπολιτών μας. Αυτό βέβαια θα είχε και ένα επιπλέον όφελος. Το μήνυμα του εθελοντισμού να περάσει, έμπρακτα πλέον, στα παιδιά μας και στους συμπολίτες μας».

Οι επτά κυρίες, λοιπόν, με τη βοήθεια ανθρώπων που ενίσχυσαν το έργο τους, έπιασαν πινέλα και χρώματα και άρχισαν τη δουλειά, με πρώτο σημείο το Πάρκο «Ελπίδα» επί των οδών Σταδίου και Μικράς Ασίας στη Νέα Αλικαρνασσό.

«Ήταν αλάνα με μπάζα και σκουπίδια που με τη βοήθεια του δήμου, της ΔΕΠΑΝΑΛ, μαθητών του ΕΠΑΛ και του ΓΕΛ της περιοχής, της Ευξείνου Λέσχης Ποντίων και εθελοντών καθαρίστηκε και δεντροφυτεύτηκε και τώρα είναι ένα όμορφο πάρκο που περιποιούνται οι περίοικοι» εξήγησε η Νεκταρία Ζερβάκη, μέλος αυτής της ομάδας που πλέον μετράει 17 δράσεις.

Ανάμεσα στα σημεία που έχουν φροντίσει να αλλάξουν όψη είναι ο εξωτερικός χώρος του κλειστού Γυμναστηρίου στη Νέα Αλικαρνασσό «Μελίνα Μερκουρη», ο χώρος τού πρώην ΚΑΡΤ, ένας τοίχος στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου στο Καρνάγιο, τοιχίο επί της λεωφόρου Ίκαρου, τον τοίχο περίφραξης του αεροδρομίου επί της οδού Σταδίου, την πρόσοψη στο ΚΑΠΗ- ΚΗΦΗ Ν. Αλικαρνασσού, προαύλια σχολείων αλλά και χρώματα και ζωγραφιές σε κάδους απορριμμάτων.

Τελευταία τους δράση, ο τοίχος στην παραλιακή λεωφόρο του Ηρακλείου στο ύψος της Τρυπητής, συνολικής επιφάνειας περίπου 450τμ.

Σελίδα στο Facebook
Λέξεις Κλειδία - Tags
Νέα Αλικαρνασσός γυναίκες
258
εθελοντισμός
176
Σχετικά άρθρα

Το τσουλί

Τα τσουλιά είναι επικίνδυνα για τη συνοχή του κοινωνικού ιστού. Ας εστιάσουμε την προσοχή μας στο φαινόμενο που ονομάζεται «τσουλί».

Η Γέφυρα Ζωής Α.μεΑ. έχει ανάγκη για εθελοντικό δυναμικό

Αφιερώνοντας λίγες ώρες από την καθημερινότητά σου. Ανεξάρτητα από τον επαγγελματικό κλάδο από τον οποίο προέρχεσαι, η συμβολή σου είναι πολύτιμη. Καθένας μπορεί να γίνει μέρος της Γέφυρας ζωής ΑΜΕΑ 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×