op
×

Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών μορφωμάτων

Διαβάστηκε
Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών μορφωμάτων

Η κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού εβδομαδιαίως συμβάλλει σε μειωμένο κίνδυνο ανάπτυξης προκαρκινικών αδενωμάτων στο έντερο, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική έρευνα. 

Τα δεδομένα της μελέτης, που δημοσιεύτηκαν στο γαστρεντερολογικό περιοδικό «Gut», δείχνουν ότι η θετική επίδραση του γιαουρτιού είναι ακόμη εντονότερη για τα μορφώματα (πολύποδες) που είναι πιο πιθανό να εξελιχθουν σε καρκίνους. 

Προηγούμενες έρευνες έχουν ήδη δείξει τα θετικά αποτελέσματα του γιαουρτιού στην ανάπτυξη καρκίνου, ενώ η νέα μελέτη είναι η πρώτη που διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ γιαουρτιού και προκαρκινικών αδενωμάτων.

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ εξέτασαν τη διατροφή και την ανάπτυξη αδενωμάτων σε 32.606 άνδρες και 55.743 γυναίκες που παρακολουθήθηκαν από το 1986 έως το 2012. 


Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχετικά άρθρα

Συναγερμός στον Βόλο: Τετραπλάσιος αριθμός εγκεφαλικών σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα, αύξηση σε αναπνευστικά και καρκίνο

Στην πόλη του Βόλου τα εγκεφαλικά επεισόδια είναι τετραπλάσια σχεδόν απ’ ότι στην υπόλοιπη Ελλάδα και υπάρχει δραματική αύξηση σε αναπνευστικά νοσήματα και κακοήθεις όγκους.

Νέα έρευνα: Τα χάπια ιχθυελαίου δεν είναι ωφέλιμα για τους πάσχοντες από διαβήτη τύπου 2

Αυτοί που πάσχουν από διαβήτη τύπου 2 δεν πρέπει να ενθαρρύνονται να παίρνουν συμπληρώματα ωμέγα 3 με ιχθυέλαιο, σύμφωνα με νέα έρευνα την οποία επικαλείται η BBC.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×