op
×

Το μεγαλύτερο έργο τεχνολογικής καινοτομίας που έχει εφαρμοστεί ποτέ στον Ελληνικό νησιωτικό χώρο είναι πλέον γεγονός!

Διαβάστηκε
Το μεγαλύτερο έργο τεχνολογικής καινοτομίας που έχει εφαρμοστεί ποτέ στον Ελληνικό νησιωτικό χώρο είναι πλέον γεγονός!

Με προϋπολογισμό που αγγίζει τα 8 εκ. ευρώ, το «Κύθνος – Έξυπνο Νησί» είναι το μεγαλύτερο έργο τεχνολογικής καινοτομίας που έχει εφαρμοστεί ποτέ στον Ελληνικό νησιωτικό χώρο και ως τέτοιο θα αποτελέσει έργο ορόσημο για τη χώρα και την διεθνή κοινότητα.

Οι καινοτόμες τεχνολογικών εφαρμογές στην Κύθνο συνεχίζονται με την εγκατάσταση 5 πρωτοποριακών συστημάτων αποθήκευσης ενέργειας (μπαταρίες ιόντων λιθίου VARTA Pulse 6) σε 5 δημόσια κτίρια. 

Η κάθε μπαταρία έχει συνολική αποθηκευτική ισχύ 6.5 κιλοβατωρών που αντιστοιχεί περίπου στο 60% της ημερήσιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας ενός τυπικού νοικοκυριού. 

Η εναρκτήρια ομιλία του έργου αναμένεται να γίνει στις 5 Ιουλίου, εκδήλωση η οποία σηματοδοτεί ότι η αποθήκευση ενέργειας στην Κύθνο είναι πλέον γεγονός.

Τα κτίρια, τα οποία πλέον φιλοξενούν τις μπαταρίες είναι το Δημαρχείο στη Χώρα Κύθνου, το Πολυδύναμο Ιατρείο και η Τοπική Κοινότητα Δρυοπίδας καθώς και τα κτίρια διαχείρισης των μαρίνων στο Μέριχα και στα Λουτρά.

Οι μπαταρίες εγκαταστάθηκαν την περίοδο 29-31 Μαΐου από ομάδα εξειδικευμένων τεχνικών του ΕΠΕΓΑ με την ενεργό υποστήριξη του Δήμου Κύθνου στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού έργου WiseGRID το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Ορίζοντας 2020.

Η λειτουργία των μπαταριών μπορεί να έχει αρκετά οφέλη τόσο για τα κτίρια και το Δήμο όσο και για το ηλεκτρικό σύστημα.  Συγκεκριμένα οι μπαταρίες μπορούν:

– να μειώσουν το κόστος λογαριασμών του κτιρίου αποθηκεύοντας ενέργεια όταν τα τιμολόγια είναι χαμηλότερα (π.χ. νυχτερινό τιμολόγιο)

– να αυξήσουν την αξιοποίηση ενέργειας από ΑΠΕ αποθηκεύοντας την ενέργεια που δεν μπορεί να καταναλωθεί όταν η ζήτηση είναι χαμηλή

– να μειώσουν την φόρτιση του συμβατικού σταθμού σε ώρες αιχμής ζήτησης του συστήματος καλύπτοντας τοπικά φορτία

– να βελτιώσουν την ευστάθεια και αξιόπιστη λειτουργία του συστήματος

– να μειώσουν περαιτέρω τους λογαριασμούς των κτιρίων εφόσον συνδυαστούν με εγκατάσταση φωτοβολταϊκών

Οι μπαταρίες παρέχονται χωρίς καμιά επιβάρυνση για το Δήμο από την εταιρία VARTA Storage GmbH με σκοπό την επιδεικτική και δοκιμαστική λειτουργία τους για τους ερευνητικούς σκοπούς του έργου.Σχετικά άρθρα

Η περίπτωση της Κυκλαδίτικης Σικίνου: Μπορεί να μην έχει τράπεζα, αλλά έχει ένα βιβλιοπωλείο που δεν το βρίσκεις ούτε στην... Αθήνα

Η Σίκινος παραμένει ένα όμορφο και ήσυχο νησί των Κυκλάδων, που έχει παραμείνει έξω από το μαζικό τουριστικό ρεύμα.

Έξυπνοι μετρητές ενέργειας «made in Greece» λύνουν το πρόβλημα ηλεκτρισμού της Υποσαχάριας Αφρικής

Λύση σε ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζουν περίπου 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι, αυτό της έλλειψης ηλεκτρικής ενέργειας, υπόσχεται να δώσει μια ελληνική εταιρία.

Ο Μιχάλης Καλογεράκης και το "Αείφαρον" κάνουν τη δική τους ενεργειακή και κοινωνική επανάσταση στην Αρχαία Νεμέα (Βιντεο)

Πιστεύω ότι το επίτευγμα της Κοινότητας "Αείφαρον", στην αρχαία Νεμέα, εκτός των άλλων, είναι το απαύγασμα της μέχρι τώρα προσπάθειας του Μιχάλη Καλογεράκη
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×