op
×

Ρύζια «Ρυζείς» και «Σπερχειού» Ηλέσιον: Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες των βιομηχανιών επεξεργασμένης τροφής!

Διαβάστηκε
Ρύζια «Ρυζείς» και «Σπερχειού» Ηλέσιον: Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες των βιομηχανιών επεξεργασμένης τροφής!

Ρύζια «Ρυζείς» και «Σπερχειού» Ηλέσιον: Διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες των βιομηχανιών επεξεργασμένης τροφής!


Γράφει η Helession Amke


Στην φύση υπάρχει το οργανικό (1) και το δηλητηριώδες ανόργανο Αρσενικό. Σύμφωνα, ωστόσο, με μια εκστρατεία παραπληροφόρησης που διαρκεί καιρό τώρα, το ρύζι περιέχει μόνο το βλαβερό ανόργανο Αρσενικό. 

Έτσι, αυτό και τα προϊόντα του οδηγούνται στο… πυρ το εξώτερον, με στόχο οι καταναλωτές να τα αφαιρέσουν φοβισμένοι από την διατροφή τους και να κερδίσουν έδαφος οι πανάκριβες επεξεργασμένες τροφές χωρίς γλουτένη.

Η αντεπίθεση έρχεται από το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), μετά από μια σειρά ελέγχων που πραγματοποίησε στα ρύζια του Οργανισμού Ηλέσιον. Τα αποτελέσματα που προέκυψαν πιστοποιούν ότι το εν λόγω δημητριακό… όχι μόνο δεν είναι επικίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία, αλλά περιέχει το πολύτιμο οργανικό Αρσενικό και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα!  

Πιο συγκεκριμένα, τα αποτελέσματα που έβγαλε το Εργαστήριο Χημείας Τροφίμων του ΕΚΠΑ, εξετάζοντας το φυσικής καλλιέργειας άγριο ρύζι «Ρυζείς» και τα βιολογικά ρύζια «Σπερχειού» του Οργανισμού Περιβάλλοντος και Διατροφής Ηλέσιον, χαρακτηρίζονται άκρως εντυπωσιακά και συγκινητικά ευχάριστα, καθώς με απόλυτη τεκμηρίωση ρίχνουν τους μπαμπούλες στον λάκκο που έσκαψαν οι ίδιοι για το ρύζι. 

Οι Κασσάνδρες των βιομηχανιών επεξεργασμένης τροφής και τα δίκτυά τους διαψεύστηκαν με ατράνταχτα στοιχεία και την βαριά υπογραφή της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Ποια είναι τα στοιχεία:

Το άγριο ρύζι φυσικής καλλιέργειας «Ρυζείς» περιέχει μόλις ελάχιστα στοιχεία του «κακού» αρσενικού, που μετρώνται σε δισεκατομμυριοστά του γραμμαρίου, 90% κάτω από τα πρόσφατα χαμηλωμένα όρια της ΕΕ.

Εξίσου χαμηλές είναι οι τιμές ανόργανου Αρσενικού και για τα βιολογικά ρύζια «Σπερχειού».

Χάρη στην φιλοσοφία και στην αδιάκοπη προσπάθειά μας, άνοιξε ο δρόμος για την αποκατάσταση της φήμης αυτού του θρεπτικού δημητριακού και μπήκε ένα λιθαράκι στο τείχος άμυνας των καταναλωτών, απέναντι στις επιθέσεις της βιοτεχνολογίας και των μεγάλων συμφερόντων που κυριαρχούν στο πεδίο της διατροφής. 

1. Σύμφωνα με μελέτες πανεπιστημίων υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις ότι αντιμετωπίζει με επιτυχία τα καρκινικά κύτταρα.

Σχετικά άρθρα

Κοινή Υπουργική Απόφαση που νομιμοποιεί τις Αγορές Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων

Την Τρίτη, 2 Ιουλίου 2019, μετά από αγώνα πολλών ετών, δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Β’ 2710/2-7-19, η Κοινή Υπουργική Απόφαση που νομιμοποιεί τις Αγορές Παραγωγών Βιολογικών Προϊόντων.

«Σε αποτυχία οδηγείται η δεύτερη πρόσκληση «Βιολογικές Καλλιέργειες» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020»

H Πανελλήνια Ένωση Φορέων Πιστοποίησης Βιολογικών Προϊόντων εκτιμά ότι και η δεύτερη πρόσκληση του Μέτρου 11 που αφορά τις Βιολογικές Καλλιέργειες, οδηγείται σε αποτυχία

Βιολογικά γεύματα στα σχολεία: Το παράδειγμα των Τρικάλων

«Βιολογικά σχολικά γεύματα; Γιατί όχι. Όταν μάλιστα σχετίζονται με την ύπαρξη και λειτουργία πράσινων και υγιεινών τοπικών συστημάτων διατροφής, τότε, τα αποτελέσματα είναι σημαντικά με πολλαπλές ωφέλειες στη διατροφή και υγεία των παιδιών». 

Ένα μοντέλο κοινής γεωργικής εκμετάλλευσης- Η ιστορία του αγροκτήματος Stream

Μετά από 16 χρόνια, το αγρόκτημα αυτό έχει καταφέρει να εκπαιδεύσει μια νέα γενιά αγροτών που έμαθαν πουλούν την παραγωγή τους τοπικά και να χρησιμοποιούν οργανικές μεθόδους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×