op
×

Buy from gran: Η κοινωνική επιχειρηματικότητα "αγκαλιάζει" τους ηλικιωμένους

Διαβάστηκε
Buy from gran: Η κοινωνική επιχειρηματικότητα  αγκαλιάζει  τους ηλικιωμένους

Ένα συναισθηματικό ταξίδι πίσω στον χρόνο, που «μυρίζει»...γιαγιά και ταυτόχρονα μια ευκαιρία σε ηλικιωμένες γυναίκες να έχουν το δικό τους εισόδημα, προσφέρουν δύο νέοι από τη Βουλγαρία, μέσα από τη διαδικτυακή πλατφόρμα «Buy from gran». 

Πριν από δύο χρόνια ο Βένελιν Ντόμπρεφ και ο Αλεξάντερ Ιβάνοφ εμπνεύστηκαν από τη νοσταλγία για τα παιδικά τους χρόνια και κυρίως από τις χειμερινές διακοπές στα φιλόξενα και ζεστά σπίτια των γιαγιάδων και αποφάσισαν να μεταφέρουν μέρος της ατμόσφαιρας αυτής, δίνοντας παράλληλα την ευκαιρία σε ηλικιωμένες γυναίκες να κερδίσουν χρήματα. Πώς; Πλέκοντας, τουλάχιστον προς το παρόν, κάλτσες - παντόφλες, τις οποίες διαθέτουν προς πώληση από την διαδικτυακή πλατφόρμα.

Σύμφωνα με τη δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, οι δύο δημιουργοί έπειτα από έρευνα ήρθαν σε επαφή με έξι γυναίκες που έχουν ψηφιακή παρουσία στα κοινωνικά δίκτυα, τις οποίες και "ένωσαν" υπό τη "σκέπη" τους και προχώρησαν στη διαδικτυακή αυτή πλατφόρμα.

«Η ιδέα, πέρα από τη νοσταλγία, ήρθε στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων, όταν μία από τις γιαγιάδες μου αποφάσισε να δωρίσει σε όλες τις γυναίκες της οικογένειας πανέμορφες κάλτσες- παντόφλες που είχε πλέξει» δήλωσε ο κ. Ντόμπρεφ.

«Εκείνη τη στιγμή γεννήθηκε η ιδέα ότι το συναίσθημα της παιδικής ηλικίας, οι αναμνήσεις από τον χρόνο που περνάμε με τους παππούδες και τις γιαγιάδες στο χωριό μας, μπορεί να μεταφερθεί στο παρόν με τη βοήθεια χειροποίητων αξεσουάρ, εν προκειμένω με κάλτσες - παντόφλες, εσάρπες κλπ» τόνισε.

Αναφερόμενος στη συνεργασία που έχει με τις ηλικιωμένες γυναίκες, ο κ. Ντόμπρεφ υπογραμμίζει ότι «αγαπούν να πλέκουν, το κάνουν για την ευχαρίστηση και την αγάπη».

«Το κοινωνικό στοιχείο είναι στην πραγματικότητα το "κερασάκι" στην τούρτα. Αλλά δεν θέλουμε, σε καμία περίπτωση, να κάνουμε τους υπερήρωες, λέγοντας ότι είμαστε σε κάποια κοινωνική αποστολή. Αυτό που κάναμε είναι να δημιουργήσουμε ένα επιχειρηματικό μοντέλο με ένα ευχάριστο κοινωνικό στοιχείο. Όταν οι άνθρωποι αγοράζουν κάλτσες- παντόφλες, γνωρίζουν ότι μερικά από τα χρήματα θα καταβληθούν σε κάποια ηλικιωμένη γυναίκα που θέλει να πλέκει, αλλά θα θυμούνται επίσης τις στιγμές, που οι ίδιοι πέρασαν το καλοκαίρι τους με τους παππούδες τους στη χώρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο ξεκινήσαμε τις εκστρατείες μας τα Χριστούγεννα, για να τονίσουμε αυτό το νοσταλγικό συναίσθημα και νομίζω ότι το επιτύχαμε» ανέφερε.

Ο κ. Ντόμπρεφ επισήμανε επίσης ότι την εποχή των Χριστουγέννων, οι κάλτσες παντόφλες που πλέκονται από τις γιαγιάδες, ταξίδεψαν μέχρι τη Γερμανία. Οι ιδρυτές της "Buy from gran" δηλώνουν ότι υπάρχει δυνατότητα ανάπτυξης σε όλες τις χώρες των Βαλκανίων, γι' αυτό ένας από τους στόχους που έχουν θέσει για το τρέχον έτος είναι να σχηματίσουν στρατηγικές συνεργασίες με εταιρείες logistics.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σχετικά άρθρα

Τέσσερις άντρες προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ και αφαιρούσαν χρήματα από σπίτια ηλικιωμένων

Προσποιούνταν τους υπαλλήλους της ΔΕΗ, κατάφερναν με αυτόν τον τρόπο να μπαίνουν σε σπίτια κυρίως ηλικιωμένων ατόμων και αφαιρούσαν χρηματικά ποσά 

Δωρεάν νομικές συμβουλές και πληροφόρηση σε συνταξιούχους, εργαζόμενους και ανέργους

Η νέα δομή θα λειτουργήσει συμπληρωματικά του Γραφείου Πληροφόρησης & Υποστήριξης Ανέργων, το οποίο προσφέρει στήριξη στους άνεργους πολίτες του Δήμου Ιλίου από το 1997.

Το μυστικό για κοφτερό μυαλό μέχρι τα γεράματα

Η νέα έρευνα έρχεται να προστεθεί σε άλλες που αναδεικνύουν τη ζωτική σημασία της κινητικότητας στην τρίτη ηλικία, ενώ δείχνει ότι τα οφέλη είναι υπαρκτά ακόμη και για όσους ηλικιωμένους έχουν ήδη ενδείξεις άνοιας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×