op
×
Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων
21/02/19 18:00
άλλα:

Καλούμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές στη διαδήλωση κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων την Πέμπτη, 21/2/2019 στην Αθήνα.


Συγκέντρωση και πορεία ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκωνΠρωτοβουλία Αθήνας ενάντια στις εξορύξεις υδρογονανθράκων, μαζί με συλλογικότητες απ’ όλη την Ελλάδα, πραγματοποιούν κεντρική διαμαρτυρία στην Αθήνα, που θα περιλαμβάνει ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ, ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ, 21/2/2019, ΣΤΙΣ 6 Μ.Μ..


Έχει προηγηθεί πληθώρα ενημερωτικών παρεμβάσεων σε κοινωνικούς και κινηματικούς  χώρους, καθώς και σε κεντρικά σημεία της Αθήνας. Η συγκεκριμένη δράση έρχεται να επιβεβαιώσει το γενικευμένο ενδιαφέρον για το ζήτημα των εξορύξεων υδρογονανθράκων, χωρίς να εξαιρούνται τα μεγάλα αστικά κέντρα. 


Στο κείμενο του καλέσματος γίνονται λόγος για πολιτικές επιλογές και σχεδιασμούς, που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη και των οποίων το μέγεθος προδιαγράφει ένα ζοφερό μέλλον.


Χαρακτηριστικό δείγμα επιλογών αυτού του τύπου θεωρείται "το υπερφίαλο σχέδιο έρευνας και εξόρυξης υδρογονανθράκων σε μια τεράστια κλίμακα, που αγγίζει το 1/3 σχεδόν της χερσαίας και θαλάσσιας επικράτειας της χώρας. Πολλοί/ές πιστεύουν ότι πρόκειται για μια αποσπασματική κίνηση, που αφορά μόνο στις συγκεκριμένες περιοχές που έχουν «στοχοποιηθεί». Αναμφισβήτητα, το περιβάλλον θα υποστεί βαρύ κλίμα, αλλά οι συνέπειες δεν περιορίζονται εκεί. Οι κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις, η συνέχιση της πρόσδεσης σε ένα αποτυχημένο ενεργειακό μοντέλο, η ένταση της εξάρτησης, η εμπλοκή στις τρέχουσες και μελλοντικές γεωπολιτικές αναταράξεις στην ευρύτερη περιοχή δίνουν το στίγμα ενός ευρύτερου στρατηγικού σχεδιασμού, καθολικής σημασίας για το σύνολο της κοινωνίας".


Δίκτυο «Μεσοχώρα – Αχελώος S.O.S»

Καλούμε όλους τους φίλους και συναγωνιστές στη διαδήλωση κατά των εξορύξεων υδρογονανθράκων την Πέμπτη, 21/2/2019 στην Αθήνα.

Το ζήτημα της ενέργειας ανάγεται σε προμετωπίδα της αναπτυξιακής πολιτικής του ελληνικού πολιτικού συστήματος συνολικά. Σε μια εποχή όπου τα μεγάλα οικονομικά μεγέθη αδυνατούν να παραχθούν από τους παραγωγικούς τομείς, η λεηλασία των φυσικών πόρων και η καθολική εμπορευματοποίηση των κοινών αγαθών γίνεται μονόδρομος για την αναπαραγωγή ενός συστήματος που στηρίζεται στην αέναη «ανάπτυξη».

Η εξόρυξη υδρογονανθράκων δε συνδέεται με ενεργειακές ανάγκες αλλά με την εξυπηρέτηση συμφερόντων των παγκοσμίου μεγέθους καπιταλιστικών επιχειρήσεων.

Το σχέδιο εκτεταμένης εξόρυξης που επιχειρούν σχεδόν στο σύνολο της ελληνικής επικράτειας αποτελεί ένα «δώρο της φύσης», ένα αυτοκρατορικό προνόμιο των ολιγαρχών.

Στο κίνημα για τη διάσωση του ποταμού Αχελώου και του ορεινού κοινοτικού πολιτισμού της Νότιας Πίνδου με αίτημα την κατεδάφιση του φράγματος της Μεσοχώρας, εδώ και δεκαετίες παλεύουμε ενάντια σε αυτή την πολιτική η οποία θυσιάζει το ανθρώπινο περιβάλλον στον καιροσκοπισμό των οικονομικών λόμπι.

Γνωρίζουμε, όπως και οι συναγωνιστές όλων των οικοκοινωνικών κινημάτων, πως οι αγώνες μας κερδίζονται στον δρόμο.

ΟΛΟΙ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ την ΠΕΜΠΤΗ 21 Φλεβάρη 6 μ.μ.

  • Να σταματήσει τώρα η λεηλασία της φύσης.
  • Να σταματήσει τώρα κάθε βλαπτική για το περιβάλλον εξορυκτική δραστηριότητα.


«ΜΕΣΟΧΩΡΑ – ΑΧΕΛΩΟΣ S.O.S»Σχετικά άρθρα

Τελικά τι Επιλέγουμε για την Ελλάδα; Γαλάζια ή Μαύρη Ανάπτυξη;

Την στιγμή που η Ε.Ε. εξαγγέλλει την στρατηγική και τα σημαντικά αναμενόμενα οικονομικά οφέλη της Ελλάδας στο πλαίσιο της Γαλάζιας και της Πράσινης Ανάπτυξης, μία μεγάλη μερίδα Ελλήνων πολιτικών επιμένει να εστιάζει στη «Μαύρη Ανάπτυξη»

Εθισμένοι στο κάρβουνο

Η Ελλάδα είναι ο 12ος μεγαλύτερος παραγωγός λιγνίτη - γνωστού και ως καφέ άνθρακα - στον Κόσμο και παράγει 36 εκατομμύρια τόνους τον χρόνο. Το ένα μετά το άλλο, τα μικρά χωριά στην λιγνιτοπαραγωγική ζώνη της Ελλάδας καταστράφηκαν, καθώς το έδαφος δεν μπορεί πια να κρατήσει τα σπίτια όρθια.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×