op
×

Αν είσαι 18-30 ετών, σ΄ ενδιαφέρει η περμακουλτούρα και θέλεις να ταξιδέψεις, να μάθεις και να περάσεις καλά, δήλωσε συμμετοχή εδώ!

Διαβάστηκε
Αν είσαι 18-30 ετών, σ΄ ενδιαφέρει η περμακουλτούρα και θέλεις να ταξιδέψεις, να μάθεις και να περάσεις καλά, δήλωσε συμμετοχή εδώ!
Είσαι 18-30 ετών και σε ενδιαφέρει η περμακουλτούρα και ο βιώσιμος τρόπος ζωής; Θέλεις να ταξιδέψεις, να μάθεις, να νιώσεις και να περάσεις καλά; Σου αρέσει ο φυσικός τρόπος διαβίωσης; Αν ναι δήλωσε συμμετοχή ΕΔΩ.

Πρόκειται για ένα μάθημα που θα πραγματοποιηθεί από τις 29 Μαρτίου έως τις 7 Απριλίου 2019 στο Saja στην Paternò (Κατάνια, Ιταλία).

Το μάθημα έχει δημιουργηθεί για όσους θέλουν να κατανοήσουν τις βασικές ικανότητες που απαιτούνται για να μετασχηματίσουν την καθημερινότητά μας σε μια πιο βιώσιμη και αναγεννητική, για την αντιμετώπιση των καίριων περιβαλλοντικών και κοινωνικών προκλήσεων της Ευρώπης και για δραστηριότητες που αποσκοπούν στην προώθηση της αειφόρου διαβίωσης, την προσωπική ανάπτυξη, την κατανόηση και τα συναισθήματα της σύνδεσης με τον εαυτό του σε άλλους και σε ευρύτερα κοινωνικά και περιβαλλοντικά πλαίσια.

Ο βιώσιμος τρόπος ζωής θα βοηθήσει τους συμμετέχοντες: 

* Να αποκτήσουν γνώσεις σχετικά με τη θεωρία και την πρακτική της permaculture με τρόπους που δημιουργούν πραγματική αλλαγή στην καθημερινή ζωή τους και ενεργοποιούν τις κοινότητες. 

* Ανάπτυξη και εμβάθυνση των δεξιοτήτων διευκόλυνσης μέσω της άτυπης εκπαίδευσης και της ενεργού μάθησης. 

* Εφαρμογή των οικολογικών αρχών της permaculture στις κοινωνικές δομές για τη δημιουργία σταθερών και αποτελεσματικών οργανώσεων. 

* Μελέτη οικονομικών μοντέλων που χρησιμεύουν για την ανάπτυξη και τον εμπλουτισμό των τοπικών κοινοτήτων (κοινωνική καινοτομία και επιχειρήσεις, εναλλακτικά νομίσματα, τράπεζες χρόνου, συστήματα LETS, εκποίηση, κατάλληλα μέσα διαβίωσης). 

* Χρήση Θεωρίας Συστημάτων για τον εντοπισμό των σημείων μόχλευσης για τη στήριξη του θετικού μετασχηματισμού της κοινωνίας. 

* Σχεδιάστε την ανθεκτικότητα της κοινότητας.

Συντονιστές: Salvo Giaccone, Manuela Trovato, Roberto Barbagallo e Claudio;

Το πρόγραμμα κατάρτισης χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Erasmus + για νέους ενήλικες από την Ιταλία, την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ισπανία. Πέντε άτομα μπορούν να συμμετάσχουν από κάθε χώρα.

Το κόστος της διατροφής, της στέγασης και των ταξιδιών θα καλυφθεί από τη χορήγηση. Για να εξασφαλιστεί η πλήρης βιωσιμότητα αυτού του έργου, ζητάμε από τους συμμετέχοντες να καταβάλλουν ένα τέλος μαθημάτων μεταξύ 20 και 50 € σύμφωνα με τη χορηγία που λαμβάνουν.


Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: 

Σχετικά άρθρα

«Κόκκινος συναγερμός» για τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα

Σε ιστορικά επίπεδα ρεκόρ έφθασαν τα επίπεδα του διοξειδίου του άνθρακα στην ατμόσφαιρα, καθώς συνεχίζουν να συσσωρεύονται τα ανθρωπογενή «αέρια του θερμοκηπίου».

Ελληνικά καθαριστικά που προστατεύουν τον άνθρωπο και το περιβάλλον

Όλα ξεκίνησαν το 2015, όταν ο τριανταεξάχρονος σήμερα χημικός μηχανικός, απόφοιτος της σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, Χρήστος Γκουλέτσας, περίμεναν μαζί με τη σύζυγό του το πρώτο τους παιδάκι

Quitting Dance Performance

Προβολή της ακτιβιστικής dance performance “Quitting” της Γωγωντίνας Αντζάμπου, που πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2018 στη χωματερή Φυλής με έντονο οικολογικό προβληματισμό.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×