op
×

Τις σκοτώνει για χαβαλέ

Διαβάστηκε
Τις σκοτώνει για χαβαλέ

Γράφει η ομάδα του AVAAZ: 

Η Τες σκότωσε αυτή την καμηλοπάρδαλη για χαβαλέ. Ποζάρει χαρούμενη με το πτώμα και καυχιέται ότι ήταν ένα «κυνήγι-όνειρο»! Είναι αδιανόητο ότι κάποιος μπορεί να διασκεδάζει έτσι. Αλλά ΤΩΡΑ έχουμε μια σπάνια ευκαιρία να βάλουμε φρένο στην εξολόθρευση των καμηλοπαρδάλεων. 

Σε λίγες βδομάδες κυβερνήσεις απ’ όλο τον κόσμο θα συναντηθούν στην κρίσιμη διάσκεψη για την άγρια φύση. Και για πρώτη φορά, πέντε αφρικανικές χώρες προτείνουν να προστεθούν οι καμηλοπαρδάλεις στη λίστα των προστατευόμενων ειδών -- κάτι που θα ήταν ένα μεγάλο πρώτο βήμα στην παγκόσμια προσπάθεια για τη διάσωσή τους. Και πρέπει να γίνει επειγόντως, γιατί ο πληθυσμός τους έχει ήδη μειωθεί κατά 40%.

Είναι ανάγκη να κινηθούμε γρήγορα -- έχουν μείνει λιγότερες καμηλοπαρδάλεις κι απ’ τους ελέφαντες! Υπόγραψε τώρα μ’ ένα πάτημα και διάδωσέ το παντού για να βοηθήσουμε να ξεκινήσει ένα επείγον σχέδιο για την προστασία τους: 


Προς όλες τις κυβερνήσεις στη διάσκεψη της CITES: 

«Σας καλούμε να προσθέσετε τις καμηλοπαρδάλεις στη λίστα των προστατευόμενων ειδών της CITES, να ξεκινήσετε ένα Σχέδιο Δράσης, με στόχο να ανακάμψει ο πληθυσμός τους και να προστατευτούν οι βιότοποί τους, και να στηρίξετε τις τοπικές κοινωνίες, ώστε να ζήσουν αρμονικά πλάι στους ψηλότερους φίλους μας από το ζωικό βασίλειο.» 


Ακόμη μαθαίνουμε καινούργια πράγματα για την πνευματική και συναισθηματική νοημοσύνη των καμηλοπαρδάλεων, όπως ότι επικοινωνούν μεταξύ τους σε μια γλώσσα που μοιάζει με βουητό ανέμου! Ήρθε η στιγμή για την ανθρωπότητα να αναγνωρίσει ότι οι φίλοι μας τα ζώα έχουν δικαίωμα να ζουν με αξιοπρέπεια.

Μπορεί τα νέα μέτρα να μη βάλουν τέλος στο ψυχαγωγικό κυνήγι σε ιδιωτικά πάρκα, αλλά θα φέρουν νέες σκληρές ρυθμίσεις στο εμπόριο τροπαίων από καμηλοπαρδάλεις και μεγαλύτερη προστασία απ’ τη λαθροθηρία και την εξαφάνιση των βιοτόπων τους. Γι’ αυτό υπόγραψε τώρα και στήριξε με τη φωνή σου το επείγον σχέδιο για την προστασία τους, που θα συζητηθεί στη μεγάλη διάσκεψη για τα άγρια ζώα τον Μάιο! 

Ως τώρα έχει δοθεί λίγη προσοχή στις καμηλοπαρδάλεις. Αλλά, με τον πληθυσμό τους να μειώνεται συνεχώς, ήρθε η ώρα να κρούσουμε τον κώδωνα του κινδύνου και να κάνουμε viral αυτό το ψήφισμα, για να τραβήξουμε την προσοχή των κυβερνήσεων. 


Το ξέρουμε ότι η ζωή είναι ό,τι πιο πολύτιμο. Αλλά όπου κι αν κοιτάξουμε, βλέπουμε τα πιο υπέροχα πλάσματα να εξαφανίζονται το ένα μετά το άλλο. Είναι τραγωδία -- και μόλις που αρχίσαμε να ανακαλύπτουμε τους απίστευτους τρόπους με τους οποίους τα ζώα συντηρούν τη ζωή στον πλανήτη. Έχουμε αγωνιστεί για τους ελέφαντες και τους ουρακοτάγκους -- τώρα ας συσπειρωθούμε για τις καμηλοπαρδάλεις. 

Με ελπίδα κι αποφασιστικότητα,
Christoph, Sarah, Martyna, Rewan, Joseph, Rosa, Jenny και όλη η ομάδα του Avaaz Σχετικά άρθρα

114 πολίτες της Πέλλας για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας | Tου Χρήστου Σαχπατζίδη

Τα θλιβερά γεγονότα που συμβαίνουν τελευταία στη χώρα μας με αφορμή τι εξελίξεις στο «Μακεδονικό» ζήτημα πρέπει να προβληματίσουν και να ανησυχήσουν κάθε δημοκρατικό πολίτη.

Σφοδρές αντιδράσεις για τη φωτογραφία μιας κυνηγού με το πτώμα μιας σπάνιας, μαύρης καμηλοπάρδαλης

«Οι προσευχές μου για ένα μοναδικό κυνήγι απαντήθηκαν σήμερα! Εντόπισα αυτή την αρσενική, σπάνια, μαύρη καμηλοπάρδαλη και την παραμόνευσα για αρκετή ώρα!»

Κινηματογραφιστής σκοτώθηκε από καμηλοπάρδαλη ενω τραβούσε πλάνα

Ένας Νοτιοαφρικανός κινηματογραφιστής σκοτώθηκε από μια καμηλοπάρδαλη την ώρα που τη βιντεοσκοπούσε σε ένα καταφύγιο άγριων ζώων στα περίχωρα του Γιοχάνεσμπουργκ, ανακοίνωσε σήμερα ο ιδιοκτήτης του πάρκου.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×