op
×

A. Κατελάρης: "Η Κάνναβη είναι ευλογία για την ανθρωπότητα"

Διαβάστηκε
A. Κατελάρης:  Η Κάνναβη είναι ευλογία για την ανθρωπότητα


A. Κατελάρης: "Η Κάνναβη είναι ευλογία για την ανθρωπότητα"

Στην Αυστραλία ο Ελληνικής καταγωγής Andrew Katelaris στηρίζει τα οφέλη της κάνναβης εδώ και δεκαετίες. Η ισχυρή υποστήριξή του και οι στρατηγικές "υψηλού κινδύνου" που ακολουθεί είχαν θετική, αλλά και αρνητική προσοχή.

Προκάλεσε να χάσει την ιατρική άδεια του και ακόμη να φυλακιστεί για την παραγωγή και την προμήθεια λαδιού κάνναβης σε παιδιά με επιληψία.

Στην τελευταία περίπτωση εκπροσώπησε τον εαυτό του στο δικαστήριο και μέχρι το τέλος της δίκης το σώμα των ενόρκων αποφάσισε να τον απαλλάξει από όλες τις κατηγορίες. Με αυτή την ευκαιρία, μίλησε στο Ελληνικό πρόγραμμα της ραδιοφωνίας SBS.

Πιστεύει ότι η κάνναβη είναι ευλογία για την ανθρωπότητα και ότι τόσο η καλλιέργειά της όσο και η χρήση της πρέπει να νομιμοποιηθούν και πάλι όπως ίσχυε για χιλιάδες χρόνια.


Πώς ξεκίνησε η έρευνα του Δρ. Andrew Katelaris

Το 1988 ο Δρ. Andrew Katelaris άρχισε να διερευνά τις βιομηχανικές χρήσεις κάνναβης, προσπαθώντας να βρεί μια εναλλακτική πηγή χαρτιού, που να μην απαιτεί την κοπή δέντρων.

Το 1994 συμμετείχε στην παραγωγή ενός ντοκιμαντέρ με τίτλο "Billion Dollars Crop".

Η Screen Australia περιγράφει το ντοκιμαντέρ ως εξής: «Μια ταινία για την κάνναβη, τις δυνητικές βιομηχανικές και γεωργικές χρήσεις της». 

Η ταινία, αποκαλύπτει τις συνωμοσίες πίσω από την αρχική απαγόρευση της κάνναβης,  διερευνά τις προκαταλήψεις που περιβάλλουν τη χρήση της ως ναρκωτικού και εμποδίζουν την καλλιέργεια μιας από τις πλουσιότερες πηγές τροφίμων, ινών, καυσίμων και φαρμάκων στον κόσμο.

Το ντοκιμαντέρ, αύξησε την ευαισθητοποίησή του κόσμου απέναντι στην κάνναβη και το 1997 ο Δρ. Κατελάρης έλαβε την πρώτη άδεια βιομηχανικής κάνναβης στη ΝΝΟ.

Η χρήση κάνναβης για Ιατρικούς Σκοπούς

Η μια έρευνα οδήγησε στην άλλη και ο Δρ. Κατελάρης ασχολήθηκε εν συνεχεία με τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς. Ειδικά σε περιπτώσεις επιληψίας, καρκίνου, χρόνιου πόνου και εξάρτησης απο οπιοειδή.

Το 2001, του δόθηκε άδεια για την καλλιέργεια φυτών κάνναβης για ιατρική έρευνα, αλλά μια πολιτική αλλαγή προκάλεσε ανάκληση της άδειας και οδήγησε στην σύλληψή του για τις καλλιέργειες κάνναβης που είχε στην κοιλάδα Hunter.

Απειλήθηκε με 20ετή ποινή φυλάκισης, αλλά τελικά αφέθηκε ελεύθερος με την απλή πληρωμή εγγύησης.

Τότε, το ιατρικό συμβούλιο εμπλέκεται και δίνοντας του τελεσίγραφο, του είπαν να εγκαταλείψει όλες τις έρευνες για την ιατρική χρήση κάνναβης και να διατηρήσει την άδεια εξάσκησης του ιατρικού επαγγέλματος ή να συνεχίσει την έρευνα και να χάσει την άδειά του. 

Ο ίδιος, λέει, ότι μια ήταν εύκολη απόφαση για εκείνον και προτίμησε να χάσει την άδειά του.

Έκτοτε, είναι ισχυρός υπέρμαχος της κάνναβης, έχοντας δει και τεκμηριώσει θαυματουργές, όπως υποστηρίζει, αλλαγές  σε πολυάριθμους ασθενείς που την δοκίμασαν.

Ο Andrew Katelaris υποστηρίζει ένα σύστημα τροφοδοσίας τριών επιπέδων:

1) Οικιακή καλλιέργεια, ώστε μεμονωμένα άτομα να παράγουν δικές τους προμήθειες προϊόντων κάνναβης.

2) Καλλιέργεια απο πληρεξούσιο, για οργανισμούς που υποστηρίζουν ασθενείς οι οποίοι δεν μπορούν να καλλιεργήσουν οι ίδιοι τα φυτά της κάνναβης.

3) Φαρμακευτική κάνναβη, αλλά όχι το μονοπώλιο της. Επειδή το μονοπώλιο, λέει, θα αυξήσει τις τιμές πολύ πιο πάνω από τη μαύρη αγορά.

Η δικαστική μάχη και η αθώωση 

Ο Andrew Katelaris , τόλμησε να δείξει το εργαστήριό του στην τηλεόραση.

Ουσιαστικά προσέλκυσε την αστυνομία στις εγκαταστάσεις του επίτηδες, με σκοπό να υπεραμυνθεί της κάνναβης.

Έμεινε  μήνες στη φυλακή δημιουργώντας την υπεράσπισή του περί "ιατρικής αναγκαιότητας".

Αντιπροσωπεύοντας τον εαυτό του στο δικαστήριο, οι μάρτυρες που κάλεσε τελικά έπεισαν το σώμα των ενόρκων για την αθωότητά του και στα τέλη του 2018 αθωώθηκε από όλες τις κατηγορίες.

"Η αλήθεια είναι πολύ ισχυρό όπλο", λέει: "Μόλις δείς τα αποτελέσματα, τις θαυματουργές μεταμορφώσεις που μπορούν να επιτευχθούν  με πολλή φροντίδα, αγάπη και σωστή ποσότητα κατάλληλα προετοιμασμένης θεραπευτικής κάνναβης, αποκτάς  ένα σκοπό στη ζωή, έναν λόγο πάς ενάντια σε κάθε αντιρησσία ".

Ισχυρίζεται, ότι η κάνναβη είναι μια ευλογία για την ανθρωπότητα, η  ασφαλέστερη θεραπευτική δραστική ουσία και θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την πλήρη νομιμοποίησή της. Για ιατρικούς και ψυχαγωγικούς σκοπούς.

"Η κάνναβη είχε χιλιάδες χρόνια νόμιμης αξιοποίησης και μόνο λίγες δεκαετίες στην παρανομίαΦυσικά είναι μια ευλογία για την ανθρωπότητα, για όσους έχουν τη νοημοσύνη και το θάρρος να τη χρησιμοποιήσουν », εξήγησε στο SBS Radio.
Λέξεις Κλειδία - Tags
Κατελάρης ιατρική κάνναβη
133
Κάνναβη
340
Σχετικά άρθρα

Τέως και νυν πρόεδρος του ΕΟΦ απαντούν: Γιατί οι ασθενείς δεν έχουν ακόμη λάβει φάρμακα κάνναβης;

Το πρόβλημα είναι ιδιαίτερα πιεστικό καθώς διανύουμε ήδη είκοσι μήνες μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι “νομιμοποιείται η φαρμακευτική κάνναβη στη χώρα μας”.

Ετήσια έκθεση της Διεθνούς Επιτροπής του ΟΗΕ για τον Έλεγχο των Ναρκωτικών (ΙNCB) - Η ιατρική κάνναβη στο επίκεντρο

Η ιατρική κάνναβη στο επίκεντρο της έκθεσης του ΟΗΕ για τα ναρκωτικά. Η ανεπάρκεια στο ρυθμιστικό πλαίσιο έχει αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×