op
×

Η ιστορία του Ριτς που παραιτήθηκε, πούλησε όλα του τα υπάρχοντα κι άλλαξε τη ζωή του (Φωτό - Βίντεο)

Διαβάστηκε
Η ιστορία του Ριτς που παραιτήθηκε, πούλησε όλα του τα υπάρχοντα κι άλλαξε τη ζωή του (Φωτό - Βίντεο)

Επιμέλεια - Μετάφραση: Έλενα Δημητράκη

Τελικά τα σκυλιά δεν είναι οι καλύτεροι συνταξιδιώτες, οι γάτες όμως είναι! Το 2015, ένας άνδρας που τον λένε Ριτς Ηστ παραιτήθηκε από την δουλειά του σε μία μεγάλη εταιρεία, ανακαίνισε το τροχόσπιτό του και έφυγε με την γάτα που είχε σώσει, την Γουίλοου. Από τότε η φιλική του γάτα και ο ίδιος έχουν διανύσει περισσότερα από 50.000 χιλιόμετρα (πάνω από 31.000 μίλια) ταξιδεύοντας στα πιο απομακρυσμένα σημεία των έξη πολιτειών και δύο επικρατειών της Αυστραλίας.

Ο Ριτς εξηγεί στο μπλογκ του Van Cat Meow, «Στις αρχές του 2014 ξεκίνησα να κάνω σχέδια για μια τεράστια αλλαγή στην ζωή μου. Δυστυχισμένος με τα 10 χρόνια μου στον επιχειρησιακό κόσμο άρχισα να σχεδιάζω την καινούργια μου ζωή. Άρχισα να σχεδιάζω ένα τροχόσπιτο που θα μπορούσε να μου παρέχει καταφύγιο, σπίτι και άνεση για το επόμενο στάδιο της ζωής μου. Σταδιακά άρχισα να πουλώ όλα μου τα υπάρχοντα εκτός από αυτά που θα χωρούσαν στο τροχόσπιτό μου». Το 2015 ήταν έτοιμος να φύγει. «Πούλησα το σπίτι μου, όλα μου τα υπάρχοντα και παραιτήθηκα από την δουλειά μου για να μπορέσω να κάνω το ταξίδι της ζωής μου», εξήγησε. «Αλλά το μόνο πράγμα στο οποίο δεν μπορούσα να πω αντίο ήταν αυτή η μικρή γάτα γι’ αυτό η προφανής απόφαση ήταν να την πάρω μαζί μου». Ο στενός δεσμός τους ήταν προφανής στην φωτογραφία από το ταξίδι τους που ανέβασε στο Ίνσταγκραμ o Ήστ.


Σύμφωνα με τον Ήστ, υπάρχουν μερικά ξεχωριστά πλεονεκτήματα στο να ταξιδεύει κανείς με μια γάτα, αντί με ένα σκύλο. Είπε, «Μπορεί να είμαι προκατειλημμένος, αλλά πιστεύω πως το να ταξιδεύεις με μια γάτα είναι πιο εύκολο από το να ταξιδεύεις με ένα σκύλο. Οι γάτες είναι πολύ ανεξάρτητες και δεν απαιτούν υπερβολική προσοχή. Η Γουίλοου είναι νυκτόβια, κοιμάται όλη τη μέρα αν οδηγώ και βγαίνει αργά το μεσημέρι για να φάει και να χαϊδευτεί».

Πρόσθεσε, «το μόνο μειονέκτημα του να ταξιδεύει κανείς με μια γάτα είναι πως δεν μπορεί να πάει εκεί όπου δεν επιτρέπονται τα κατοικίδια. Αποφεύγουμε τους Εθνικούς Δρυμούς για να βρούμε τα κρυφά μας μέρη που ίσως δεν θα βρίσκαμε αλλιώς».


Ενώ οι περισσότερες γάτες δεν είναι κατάλληλες για νομαδική ζωή, η Γουίλοου είναι η εξαίρεση. «Μερικοί άνθρωποι πιστεύουν πως είναι παράξενο που ταξιδεύω με μία γάτα, αλλά η Γουίλοου είναι τόσο κουλ και αγαπάει απόλυτα την νέα μας ζωή», λέει ο Ήστ. Για να την προστατεύει της έχει φορέσει ένα ειδικό κολάρο που ανιχνεύει την τοποθεσία της. «Με το κολάρο ανίχνευσης, είμαι ήσυχος πως αν αποφασίσει να πάει βόλτα θα την βρω αμέσως», είπε.


Αν και το ταξίδι του ζευγαριού τελείωσε αρχές του 2017, ούτε ο Ήστ ούτε η Γουίλοου σχεδιάζουν να σταματήσουν να ταξιδεύουν. Ο Ήστ συνεχίζει να καταγράφει τις περιπέτειές του στο Ίνσταγκραμ και ακόμη να συγκεντρώνει κάποιες από τις καλύτερες ταξιδιωτικές φωτογραφίες σε ένα ημερολόγιο του 2018 που τώρα διατίθεται στο Van Cat Meow.

Van Tour – Η ζωή στο τροχόσπιτο ταξιδεύοντας στην Αυστραλία με μια γάτα.Πηγή:inhabitat.com


Σχετικά άρθρα

Κοινωνικό φροντιστήριο για οικονομικά αδύναμους μαθητές στα Χανιά

Δωρεάν μαθήματα θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν και φέτος 35 παιδιά, μαθητές της Γ' λυκείου, στα Χαινά, καθώς για έβδομη συνεχή χρονιά ο δήμος σε συνεργασία με την Ένωση Ιδιοκτητών Καθηγητών Φροντιστηρίων Μέσης Εκπαίδευσης Χανίων, προχωρούν στη λειτουργία του «Κοινωνικού Φροντιστηρίου».

Η δημοκρατία νοσεί; Τέσσερις συνταγές για τη θεραπεία της | Του Λουτσάνο Φλορίντι

Η ιταλική δημοκρατία πάσχει από μία ασθένεια που λέγεται λαϊκισμός. Η κατανόηση του τρόπου με τον οποίο αυτό συνέβη είναι πέρα για πέρα σημαντική, ώστε να μην ξανακυλήσουμε. 
,

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ | "Σκουριές: Οι Καρκινογόνοι Αμίαντος και Εισπνεύσιμος Χαλαζίας και η Σιωπή των Αρχών”

H παρουσία του επικίνδυνου ορυκτού (τρεμολίτη-ακτινόλιθου) στο κοίτασμα των Σκουριών αναφέρεται και από την ίδια την Ελληνικός Χρυσός στη Μελέτη της Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του 2010
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Εργαστήριο Φυσικής Δόμησης – Cob 19-22/7 2018

19/07/18 08:00
Η φυσική δόμηση είναι μια διαδικασία κι ένα δικαίωμα που εκτείνονται από το προφανές του πρακτικού στο πεδίο της αυτογνωσίας και της συλλογικότητας. 
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×