op
×

Ανακαλύψτε τις διαδρομές του νερού στην Αθήνα

Διαβάστηκε
Ανακαλύψτε τις διαδρομές του νερού στην Αθήνα

Το WWF σε συνεργασία με την Big Olive σας προσκαλεί να ακολουθήσετε τις Διαδρομές του Νερού στην Αθήνα σε έναν αποκλειστικό αστικό περίπατο 2 ωρών.

Από το σταθμό του μετρό Ακρόπολη, μέχρι τα γραφεία του WWF στην οδό Λεμπέση, αφήνουμε το νερό να κυλήσει ακολουθώντας την πορεία του, μαθαίνουμε για αρχαίους θεούς, για πηγές, χειμάρρους και ποτάμια, για γρήγορους νερουλάδες και λαλίστατα φαντάσματα αλλά και για ανθρώπων έργα, υδραγωγεία, πηγάδια και αυστηρούς νόμους που τιμωρούσαν την σπατάλη του νερού.

«Το πρόβλημα της λειψυδρίας ταλαιπωρούσε πάντοτε την Αθήνα, οι βροχοπτώσεις ήταν ελάχιστες, ενώ τα δύο μεγάλα ποτάμια, ο Ιλισός και ο Κηφισός παρά τις βαθιές τους γραμμές στο έδαφος, είχαν ελάχιστο νερό, άλλωστε ο θεός των υδάτων ο Ποσειδώνας είχε καταραστεί την πόλη να μείνει άνυδρη. Έτσι από τα πολύ παλιά χρόνια οι κάτοικοι, παιδιά της Αθηνάς, με εφευρετικότητα αλλά και μόχθο έφερναν μόνοι τους στην πόλη το νερό, το πολύτιμο αυτό αγαθό τόσο απαραίτητο για την επιβίωσή τους.»


Ημέρα και ώρα: Κυριακή 3/06, 11:00 - 13:00
Κόστος συμμετοχής: 5€ το άτομο
Μέγιστο μέγεθος group: 20 άτομα
Σημείο συνάντησης: Μετρό Ακρόπολη


Να μην ξεχάσω:

-Ότι τα πλαστικά μιας χρήσης γίνονται απορρίματα που μολύνουν το νερό. Γι'αυτό αντί για πλαστικό μπουκάλι θα γεμίσω με κρύο νερό το παγούρι μου.

-Να έχω μαζί το αντηλιακό και το καπέλο μου.

Αυστηρά κατάλληλο για παιδιά 9 έως 99 ετών!

Οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας στις κρατήσεις. Παρακαλούμε συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα με τα στοιχεία σας και κάποιο μέλος της ομάδας του WWF θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για περισσότερες λεπτομέρειες.

 Δηλώστε συμμετοχή: docs.google.comΣχετικά άρθρα

Βόλος: Το νερό δεν είναι μπάλα, τζόγος και ευρώ

Η εκχώρηση της διαχείρισης του νερού, αυτού του πολύτιμου φυσικού κοινωνικού αγαθού, σε ιδιωτικά χέρια περνά και μέσα από το ξεπούλημα των (απαξιωμένων) δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης. 

«Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη»: Διαδρομές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με δωρεάν συμμετοχή

«Αρχιτεκτονικές ματιές στην πόλη» Διαδρομές στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας με αφορμή ένα βιβλίο, στο πλαίσιο της διοργάνωσης Αθήνα 2018-Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου

Δεν χαλαρώνουμε, δεν ξε-νερό-νουμε: Ο αγώνας των κατοίκων για να μην ιδιωτικοποιηθεί το νερό σε Βόλο και Πήλιο

Δεκάδες πολίτες του Βόλου και των ορεινών κοινοτήτων συναντήθηκαν τη Δευτέρα 20 Αυγούστου στο Πανεπιστήμιο μετά από κάλεσμα της Κίνησης Πολιτών Πηλίου και Βόλου για το Νερό και της Συμμαχίας για το Νερό Βόλου. 

Αφυδάτωση του οργανισμού: Πως επηρεάζει το δέρμα μας και τι να κάνουμε για την προλάβουμε

Καθώς μεγαλώνουμε το δέρμα χάνει σταδιακά τη φυσική ελαστικότητά του, γεγονός που δυσκολεύει την είσοδο νερού στα κύτταρα. Έτσι, μπορεί να αφυδατώνεται πιο γρήγορα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×