op
×

Μόνο η καύση μας φοβίζει!

Διαβάστηκε
Μόνο η καύση μας φοβίζει!

Οι αγώνες για καθαρό περιβάλλον δεν ποινικοποιούνται

Μόνο η καύση μας φοβίζει!

Γράφει η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου

Αύριο στα δικαστήρια του Βόλου, τρεις συμπολίτες μας και μέλη της Επιτροπής Αγώνα Πολιτών Βόλου κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ σύρονται στα δικαστήρια μετά από μήνυση του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μουλά με τις κατηγορίες της διατάραξης οικιακής ειρήνης και διακοπής δημοτικού συμβουλίου.

Όποιος παρακολούθησε εκείνη την ημέρα το δημοτικό συμβούλιο γνωρίζει ότι οι κατηγορίες δεν ευσταθούν. Η πραγματική αιτία που ενόχλησε τον κ. Μουλά είναι ότι οι «κατηγορούμενοι» διεκδικούσαν όπως και μια μεγάλη μερίδα των πολιτών του Βόλου από τη Δημοτική Αρχή της πόλης να πράξει ως όφειλε και να φέρει σε συζήτηση το μείζον θέμα της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ-Lafarge. Δηλαδή να πάψει να κωφεύει στο δίκαιο αίτημα των δημοτών και να πάρει σαφή θέση κατά της καύσης σκουπιδιών από την τσιμεντοβιομηχανία. 

Η δίωξη, λοιπόν, των τριών μελών μας έχει καθαρά πολιτικό χαρακτήρα και προσπαθεί τόσο να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας κατά της καύσης σκουπιδιών, όσο και να φοβερίσει όσους αγωνίζονται μαζί μας ενάντια στα σχέδια και τις πρακτικές της δημοτικής Αρχής που εκπροσωπεί ο κ. Μουλάς. Αυτής που, μετά από πίεση χιλιάδων πολιτών, πήρε ξεκάθαρη θέση κατά της καύσης σκουπιδιών, αλλά δεν απέσυρε τις μηνύσεις, ούτε και τα σχέδια για κατασκευή εργοστασίου SRF.  

Η συνέχεια στα δικαστήρια, λοιπόν! Μόνο που δεν είμαστε τρεις. Είμαστε χίλιοι δεκατρείς! Και ακόμα περισσότεροι όπως φάνηκε και στο συλλαλητήριο της 5ης Μαΐου. Η δίωξη των τριών μελών μας αντιστοιχεί στη δίωξη όλων μας. Για αυτό καλούμε όλους τους συμπολίτες μας για συμπαράσταση στα δικαστήρια Βόλου την Τετάρτη 23 Μαΐου 2018 στις 12:00. 

Κανείς δεν θα μας στερήσει το δικαίωμα λόγου, τίποτα δεν μας φοβίζει περισσότερο από την καύση σκουπιδιών! Οι πολίτες δεν θα ησυχάσουν, μέχρι να αναπνεύσουν ελεύθερα!


ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΟΛΟΥ

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΚΑΥΣΗ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΕΤΣχετικά άρθρα

Tρεις μεγάλες συναυλίες κοινωνικής αλληλεγγύης αφιερωμένες στον Σταύρο Ξαρχάκο

Σε  Βόλο, Τρίκαλα, Λάρισα, με πρωτοβουλία του παγκόσμιου Δικτύου Ελασσονιτών «ΠΕΡΡΑΙΒΙΑ» και του συλλόγου Ελασσονιτών Ν. Μαγνησίας σε συνεργασία με το ΓΕΝ.

Τι ακριβώς θα κάνει ο "Δημόκριτος" στο Βόλο;

Η Επιτροπή Αγώνα Πολιτών Βόλου ζητά την άμεση παύση της καύσης σκουπιδιών και στη συνέχεια να γίνει διαβούλευση επί του θέματος. Οτιδήποτε άλλο γίνεται προσχηματικά και σκοπό έχει να καταλαγιάσει την αντίδραση των Βολιωτών.

Συνεχίζουμε να καίμε τα κλαδέματα αντί να τα θρυμματίζουμε με επιδότηση! Του Γιώργου Κανέλλη*

Η καύση των κλαδεμάτων και άλλων φυτικών υπολειμμάτων, όπως η καλαμιά που μένει μετά το θερισμό δημητριακών, έχει γίνει αντιληπτό, σε ευρωπαϊκή κλίμακα, ότι δεν είναι βιώσιμη πρακτική.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

21ο Αντιρατσιστικό Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

29/06/18 08:00
Όταν στη φτώχεια, την ανεργία, την εκμετάλλευση που βιώνουμε εδώ και χρόνια, έρχονται να προστεθούν οι απειλές νέων πολέμων, πρέπει να το φωνάξουμε καθαρά: στεκόμαστε ενάντια στον πόλεμο των λίγων.
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×