op
×

Τέσσερις νεοφυείς ελληνικές ομάδες της θερμοκοιτίδας INVENT ICT στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Επικοινωνιών

Τέσσερις νεοφυείς ελληνικές ομάδες της θερμοκοιτίδας INVENT ICT στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Επικοινωνιών
Τέσσερις ομάδες της θερμοκοιτίδας INVENT ICT στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κινητών Επικοινωνιών από την ΕΕΚΤ
 
Με τέσσερις νεοφυείς επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετείχαν στον πρώτο κύκλο της θερμοκοιτίδας INVENT Ict, εμπλουτίστηκε η φετινή ελληνική αποστολή που βρίσκεται ήδη στο Mobile World Congress 2018 στη Βαρκελώνη.

Πιο συγκεκριμένα, 

-          H InAccel που σχεδιάζει και υλοποιεί ειδικά ψηφιακά κυκλώματα για κέντρα δεδομένων (machine learning, big data analytics, graph computations, etc.) 
-          Η Nous4Health που εστιάζει στην ανάπτυξη ψηφιακών προϊόντων για την προαγωγή της υγείας, με πρώτο εγχείρημα ένα σοβαρό παιχνίδι (serious game), που στοχεύει στην εκπαίδευση παιδιών και εφήβων με Σακχαρώδη Διαβήτη Τύπου 1 
-          Η ΙNLIFE η οποία αναπτύσσει ηλεκτρονικά παιχνίδια σοβαρού σκοπού που αξιοποιούν το Ίντερνετ των Πραγμάτων (IoT). 

-          Η Purposeful η οποία επαναστοχεύει την τοποθέτηση φαρμάκων σε σπάνιες ή  παραμελημένες ασθένειες. 

συμμετέχουν στο MWC 2018 και πιο συγκεκριμένα στο event «4 Years from now», την πλατφόρμα συνεργασίας που συνδέει νεοφυείς επιχειρήσεις, με επενδυτές - μεγάλες επιχειρήσεις και δημόσιους φορείς για να ανακαλύψουν – δημιουργήσουν και προωθήσουν νέα συμμετοχικά σχήματα, με στόχο την ανάπτυξη τους στην εγχώρια ή ξένη αγορά.   
  
«Η Ελλάδα διαθέτει εξαιρετικής ποιότητας επιστήμονες, οι οποίοι μπορούν να αναδείξουν τη χώρα σε ψηφιακό hub, αρκεί να τους δοθεί η ευκαιρία» υπογράμμισε ο Γ. Διευθυντής της ΕΕΚΤ, κος Στεφανόπουλος από την Βαρκελώνη. «Η ΕΕΚΤ είναι περήφανη που προσφέρει την ευκαιρία στα τέσσερα ελληνικά start-ups του INVENT ICT με την καθοδήγηση της του ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ[1] του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Industry Disruptors - Game Changers, να δημιουργήσουν συνέργειες και να ανακαλύψουν τρόπους συνεργασίας με επιχειρήσεις από όλον τον κόσμο»

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα

Το Invent ICT είναι ένα εγχείρημα κοινής συνεργασίας της θερμοκοιτίδας ΕΠΙ.νοώ του ΕΠΙΣΕΥ[2] του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και των Industry Disruptors - Game Changers (ID-GC) με τη στήριξη της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Το πρόγραμμα στοχεύει να υποστηρίξει την ανάπτυξη νέων και βιώσιμων επιχειρήσεων και να συμβάλλει στην ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και στην ανάσχεση του brain drain που επηρεάζει αρνητικά τις προοπτικές οικονομικής ανάκαμψης στην χώρα.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Invent ΙCT επισκεφθείτε τον ιστότοπο www.inventICT.gr  και την αντίστοιχη σελίδα στο FB www.facebook.com/Invent4ICT


[1] ΕΠΙΣΕΥ - Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών
[2] ΕΠΙΣΕΥ - Ερευνητικό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών
Σχετικά άρθρα

Σνακ γλυκιάς ελιάς: Από την κουζίνα του σπιτιού τους στη Χαλκιδική κατέκτησαν τις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας!

Πρόκειται για το καινοτόμο και -όπως λένε- μοναδικό παγκοσμίως «sweet olive snack», το οποίο με πολύ κόπο και περίσσιο μεράκι, δημιούργησαν

Comrades: Η καινοτόμα πλατφόρμα που θα βοηθά τους πολίτες να διαχειρίζονται κρίσεις, όπως πλημμύρες και σεισμούς

Πάνω σε μια νέα καινοτόμα πλατφόρμα που έχει ως στόχο να βοηθά πολίτες σε στιγμές κρίσης και αποτελεί μέρος ευρωπαϊκού έργου, εργάζονται δύο νέοι Έλληνες.

Πάτρα: Καινοτόμες λύσεις για την ασφαλή επαναχρησιμοποίηση υγρών αστικών αποβλήτων βιολογικού καθαρισμού

Η ασφαλής επαναχρησιμοποίηση υγρών αστικών αποβλήτων ενός βιολογικού καθαρισμού, μπορούν να αξιοποιηθούν, για την άρδευση συγκεκριμένων καλλιεργειών
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×