op
×

Επιστολή των εργαζομένων του Mega στον Αλέξη Τσίπρα

Διαβάστηκε
Επιστολή των εργαζομένων του Mega στον Αλέξη Τσίπρα
Οι εργαζόμενοι του Mega που συνεχίζουν τον αγώνα τους, στέλνουν επιστολή στον πρωθυπουργό ζητώντας να δείξει προσωπικό ενδιαφέρον για την περίπτωσή τους. 

Η επιστολή: 

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Εδώ και δύο χρόνια συντελείται ένα έγκλημα σε βάρος 420 εργαζομένων του τηλεοπτικού καναλιού Mega, το οποίο τον τελευταίο μήνα έχει πάρει τα χαρακτηριστικά απροκάλυπτης βλασφημίας του δικαίου και ταυτόχρονα οικονομικής, επαγγελματικής και ηθικής εξόντωσής μας.

Η πάμπλουτη οικογένεια Βαρδινογιάννη, βασική μέτοχος του Mega από την εκκίνηση του το 1989 μέχρι σήμερα, μεθοδευμένα και στοχευμένα οδηγεί το τηλεοπτικό κανάλι στο κλείσιμό του, εγκαταλείποντάς τους εργαζομένους της απλήρωτους επί 17 μήνες και αρνούμενη να καταβάλλει τις αποζημιώσεις που οφείλει από την επιχειρηματική επιλογή της για λουκέτο.

Η Οικογένεια Βαρδινογιάννη, αφού αρνήθηκε την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, οδηγώντας στη δέσμευση των λογαριασμών του καναλιού, αφού διαβεβαίωνε επί δύο χρόνια τους εργαζομένους δια αντιπροσώπους αλλά και αυτοπροσώπως (Γιάννης Βαρδινογιάννης) ότι διατηρεί το ενδιαφέρον της για την επιχείρηση, αφού συνέταξε «σχέδιο σωτηρίας» μέσω της Grand Thorton (το οποίο ενέκριναν οι δανείστριες τράπεζες), αποφάσισε ξαφνικά να μην συμμετέχει στη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών και να «αποδράσει» από κάθε ευθύνη της απέναντι στους εργαζομένους του Mega, δηλώνοντας ότι θα τους προσφέρει μόνο το… φιλοδώρημα ενός μισθού.

Η Οικογένεια Βαρδινογιάννη, έχοντας κερδίσει στα σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας του Mega ανυπολόγιστο πλούτο και τεράστια κοινωνική ισχύ, στέκεται σήμερα υπεράνω του ουσιαστικού δικαίου, χρησιμοποιώντας ένα δαιδαλώδες σχήμα offshore εταιριών και τη δύναμή της, που φαίνεται ότι δημιουργεί δέος στους θεσμούς του κράτους να την ελέγξουν.

Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, παρά τις μηνύσεις μας, δεν έχει διωχθεί ούτε ένα μέλος του Δ.Σ. κατά τους 23 μήνες που παραμένουμε απλήρωτοι/όμηροι, ούτε έχει επιβληθεί κάποια ουσιαστική κύρωση για την καταφανώς προσχηματική εκπροσώπησή της εταιρίας στις «τριμερής συναντήσεις» του Υπουργείου Εργασίας.

Κυβέρνηση, υπουργείο Εργασίας και πιστώτριες Τράπεζες δείχνουν να παρακολουθούν ως παρατηρητές την υλοποίηση του σχεδίου «απόδρασης» των επιχειρηματιών και εξόντωσης των εργαζομένων του Mega.

Η Οικογένεια Βαρδινογιάννη κρατά τις μετοχές της (ώστε να διασφαλίσει τον θάνατο του καναλιού;), καλεί τις πιστώτριες τράπεζες να εκπλειστηριάσουν τα «ιμάτια» της επιχείρησής της (ταινιοθήκη, τίτλο,… καρέκλες) και δείχνει να απολαμβάνει την οικονομική, εργασιακή και ηθική εξαθλίωση των εργαζομένων της που κράτησαν ανοιχτό το κανάλι επί 23 μήνες κι έτσι αποπληρώθηκαν με διαφημιστικά έσοδα 60 εκατομμύρια από τα δάνειά της.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Γνωρίζουμε ότι στα τελευταία οκτώ χρόνια της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι βρέθηκαν στην ανεργία – κάποιοι από αυτούς ήταν σύζυγοι, αδέρφια, συγγενείς και φίλοι μας. Ελάχιστοι όμως – αν όχι κανείς – δεν πέρασε δύο χρόνια απάνθρωπου εμπαιγμού, ατομικής και οικογενειακής ισοπέδωσης, επαγγελματικής και προσωπικής εκμηδένισης από πάμπλουτους εργοδότες, που συνεχίζουν να αυτοπροβάλλονται ως υγιείς και… φιλάνθρωποι επιχειρηματίες.

Κύριε Πρωθυπουργέ,

Σας καλούμε να δείξετε προσωπικό ενδιαφέρον για τη δικαίωσή μας απέναντι στο ακραίο φαινόμενο ανήθικης επιχειρηματικότητας που βιώνουμε, ενθαρρύνοντας τους θεσμούς της πολιτείας να λειτουργήσουν υπέρ των δικαιωμάτων τίμιων εργαζομένων.

Σας καλούμε ακόμα να τροποποιήσετε το νόμο περί αδειοδότησης τηλεοπτικών καναλιών, εισάγοντας τον θεσμό του «μητρώου επιχειρηματιών», ώστε να αποκλειστούν από το αγαθό της ενημέρωσης (ή χειραγώγησης) της κοινής γνώμης, επιχειρηματίες με προφανές αρνητικό ενεργητικό.

Είμαστε στη διάθεσή σας για συνάντηση ή οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία.

Μετά τιμής,

Εργαζόμενοι Mega από τα αντίσκηνα διαμαρτυρίας έξω από τη Motor Oil


Σχετικά άρθρα

Η Amazon στην Ισπανία απολύει 100 εργαζόμενους που συμμετείχαν στην απεργία

Για στοχοποίηση εργαζομένων που συμμετείχαν σε απεργία κατηγορεί η γενική συνομοσπονδία εργατών της Ισπανίας (CGT) την εταιρεία Amazon, που απέλυσε εκατό εποχικούς υπαλλήλους από το μεγαλύτερο κέντρο της στη Μαδρίτη.

Τι λένε οι εργαζόμενοι για τη βλάβη στον αγωγό νερού που προκάλεσε διακοπή στην υδροδότηση της Θεσσαλονίκης

"Η κυβέρνηση "πολύ εύκολα κάλυψε το 2013 τα χρέη των δήμων προς την ΕΥΑΘ για να πουληθεί, ενώ θα μπορούσε με τα χρήματα αυτά να φροντίσει για την απρόσκοπτη παροχή νερού στην πόλη".

Κρίσιμη η αυριανή μέρα για την τύχη του Mega

Κρίσιμη για την τύχη του Mega η αυριανή μέρα καθώς τα μέλη του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου θα αποφασίσουν για το «μαύρο» ή τη συνέχιση της λειτουργίας του Μεγάλου Καναλιού ως θεματικού μετά το αίτημα της  «Τηλέτυπος».
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×