op
×
Ο Κλεάνθης Γρίβας συνομιλεί με τον Ανδρέα Ρουμελιώτη για το βιβλίο του: Κάνναβη. Μαριχουάνα | Χασίς
Ο Κλεάνθης Γρίβας συνομιλεί με τον Ανδρέα Ρουμελιώτη για το βιβλίο του: Κάνναβη. Μαριχουάνα | Χασίς
06/02/18 20:30
Bιβλιοπωλείο Ιανός
άλλα: Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα, Κάνναβη. Μαριχουάνα | Χασίς. Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ανδρέα Ρουμελιώτη. 

Ο Κλεάνθης Γρίβας συνομιλεί με τον Ανδρέα Ρουμελιώτη για το βιβλίο του: Κάνναβη. Μαριχουάνα | Χασίς

Διαβάστηκε

Οι εκδόσεις ΙΑΝΟS παρουσιάζουν το βιβλίο του Κλεάνθη Γρίβα, Κάνναβη. Μαριχουάνα | Χασίς.

Ο συγγραφέας θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Ανδρέα Ρουμελιώτη. 

6 Φεβρουαρίου 2018, 20:30 - Σταδίου 24, Αθήνα

Η εκδήλωση θα προβάλλεται ζωντανά και στο ianos.gr


Διαβάστε επίσης

30 θέσεις για την κάνναβη | Του Κλεάνθη Γρίβα

Οι θεραπευτικές ιδιότητες της κάνναβης και οι πραγματικοί λόγοι της απαγόρευσης. Γράφει ο Δρ. Κλεάνθης Γρίβας


Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες.

Σε αυτό το βιβλίο, ο Κλεάνθης Γρίβας, με όπλο το πάθος του για την ελευθερία του ατόμου, θίγει με αιχμηρό τρόπο ένα μείζον θέμα της σύγχρονης κοινωνίας, το πρόβλημα των «ναρκωτικών». Χρησιμοποιώντας τις ευρύτατες γνώσεις του, αναλύει τη χρησιμότητα της «παρεξηγημένης» κάνναβης στην καθημερινή ζωή του ανθρώπου και επιχειρηματολογεί, διαφωτίζοντας το θέμα από όλες τις πλευρές του: την ιατρική-φαρμακολογική, την ιστορική και κοινωνική, την πολιτική και πολιτισμική, την οικονομική και ιδεολογική, τη φιλοσοφική και ηθική πλευρά του.

Μέρος εισαγωγής

Για ολόκληρες χιλιετίες η κάνναβη έπαιζε καθοριστικό ρόλο στην επιβίωση του ανθρώπου ως πηγή ενέργειας, διατροφής και ένδυσης, καθώς και ως θεραπευτικό και ευ­φορικό μέσο. Αλλά εδώ και εξήντα χρόνια τέθηκε υπό κα­θεστώς διωγμού ως απειλή για την ύπαρξή του.

Μέχρι το 1937, η ανθρωπότητα χρησιμοποιούσε την κάν­ναβη για την κάλυψη πολλών αναγκών της καθημερινής ζωής. Μετά το 1937, ιδιοτελείς αυτόκλητοι «προστάτες» της κοινωνίας από τα ναρκωτικά την ανήγαγαν σε «έσχατο κακό» και επέβαλαν την απαγόρευση της καλλιέργειάς της και τη δίωξη των χρηστών της.

Πώς κατέστη δυνατό, μέσα σε ελάχιστα χρόνια, να με­ταμορφωθεί από ευλογία σε κατάρα ένα φυτό που μέχρι τα μέσα του 19ου αιώνα αποτελούσε μια από τις μεγαλύ­τερες γεωργικές καλλιέργειες στον πλανήτη και σημαντική πρώτη ύλη για την παγκόσμια παραγωγή των μέσων ικα­νοποίησης πολλών αναγκών της καθημερινής ζωής; Αυτό το κρίσιμο ερώτημα απαιτεί μιαν απάντηση, η οποία δεν είναι δυνατό να εμποδίζεται επ’ άπειρον από τα συνδυασμένα πολιτικά και οικονομικά συμφέροντα που βρίσκονται πίσω από την απαγόρευση της κάνναβης και τον διωγμό των χρηστών της.

 

Από τις εκδόσεις IANOS κυκλοφορούν τα παρακάτω βιβλία του Κλεάνθη Γρίβα:

  1. Πλανητική κυριαρχία και ναρκωτικά(2006)
  2. Αντίσταση στην εποχή του τίποτα (2004)
  3. Οπιούχα: Εξάρτηση και απεξάρτηση (2002) &
  4. Ψυχιατρικός ολοκληρωτισμός (1985)

 

Βιογραφικό

Ο Κλεάνθης Γρίβας (1944) είναι ψυχίατρος-νευρολόγος, διδάκτωρ Ψυ­χιατρικής της Ιατρικής Σχολής του Α.Π.Θ. Σπούδασε Ιατρική και Κοι­νωνιολογία και είναι συνεργάτης πολλών περιοδικών και εφημερίδων. Ήταν συνεργάτης της εφημερίδας Ελευθεροτυπία (μέχρι τις 4.2.2002). Υπήρξε συντάκτης της «Έκθεσης για τα Ναρκωτικά» της Ειδικής Επι­τροπής του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (1986).

Σχετικά άρθρα

Για ποιες παθήσεις θα συνταγογραφείται η κάνναβη στην Ελλάδα;

Το με ποια κριτήρια επιλέγονται αυτές οι ασθένειες και όχι κάποιες άλλες ή και κάποιες άλλες, αποτελεί ένα μυστήριο μιας και δεν υπάρχει  επίσημη ενημέρωση από το Υπουργείο σχετικά με το θέμα.

Ερώτηση 48 βουλευτών για τις συλλήψεις παραγωγών και πωλητών κλωστικής κάνναβης

Eρώτηση σχετικά με τις συλλήψεις επαγγελματιών που ασχολούνται με την καλλιέργεια βιομηχανικής κάνναβης, η οποία τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι νόμιμη 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×