op
×

Σε αυτό το mall πωλούνται μόνο ανακυκλωμένα ή second hand είδη [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]

Διαβάστηκε
Σε αυτό το mall πωλούνται μόνο ανακυκλωμένα ή second hand είδη [ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ]
Πολλές φορές διαβάζουμε στις ειδήσεις ότι η Σουηδία ξεμένει από σκουπίδια. Και είναι αλήθεια: Η χώρα των 10 εκατομμυρίων κατοίκων στέλνει λιγότερο από το 1% των οικιακών αποβλήτων σε χώρους υγειονομικής ταφής. Τα απορρίμματα καίγονται και παράγουν ηλεκτρική ενέργεια και ενέργεια για τη θέρμανση των σπιτιών.

Οι Σουηδοί έχουν πολύ καλή σχέση με την ανακύκλωση. Σχεδόν όλα όσα μπορούν να ανακυκλωθούν, ανακυκλώνονται! Γι' αυτό κι έχουν την φήμη ότι δεν παράγουν σχεδόν καθόλου σκουπίδια.

Στην ιδέα της ανακύκλωσης και επαναχρησιμοποίησης βασίζεται και ένα εμπορικό κέντρο - το ReTuna Återbruksgalleria - στο οποίο οι Σουηδοί μπορούν να βρουν μόνο ανακυκλωμένα ή επισκευασμένα είδη.Το εμπορικό κέντρο βρίσκεται περίπου 100 χλμ έξω από τη Στοκχόλμη, στην πόλη Eskilstuna. Υπάρχουν 14 καταστήματα, ένα εστιατόριο, ένας εκθεσιακός χώρος και μια αίθουσα παρακολούθησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μάθουν πώς να ανακυκλώνουν ακόμη περισσότερο!

Το εμπορικό κέντρο δημιουργήθηκε ως τμήμα του τοπικού δημοτικού κέντρου ανακύκλωσης και περιλαμβάνει ένα χώρο όπου οι πολίτες μπορούν εύκολα να αφήνουν όσα πράγματα δεν χρειάζονται πια ή χρήζουν επισκευής και να πάρουν τα πράγματα που χρειάζονται.


Eπισκευασμένα και ανακυκλωμένα έπιπλα προς πώληση


Ακριβώς όπως ένα παραδοσιακό εμπορικό κέντρο (αλλά καλύτερο), αυτό έχει εξειδικευμένα καταστήματα για έπιπλα, ρούχα, κηπουρική, εξοπλισμό ήχου και εικόνας, ηλεκτρονικά και αθλητικά εργαλεία (συμπεριλαμβανομένων των ποδηλάτων).

Το εμπορικό κέντρο δεν βοήθησε μόνο στην ανακύκλωση και επαναχρησιμοποίηση περισσότερων επίπλων, συσκευών και άλλων αντικειμένων, άλλα δημιούργησε και 50 νέες θέσεις εργασίας. 

Το παράδειγμα της Σουηδίας μας δείχνει ότι τα απορρίμματα μπορούν να μην αποτελούν βάρος ή κάτι που πρέπει να ξεφορτωθούμε. Αντίθετα, μπορούμε να μάθουμε περισσότερα για τα οφέλη της κυκλικής οικονομίας και τελικά να επαναπροσδιορίσουμε τι θεωρούμε ΄σκουπίδι΄.


Σχετικά άρθρα

"Η έλλειψη μετρητών μας κάνει ευάλωτους σε επιθέσεις"

Ο κεντρικός τραπεζίτης της Σουηδίας ζήτησε δημόσιο έλεγχο του συστήματος πληρωμών της χώρας. Πολλοί υποστηρίζουν ότι ένα πλήρως ψηφιοποιημένο σύστημα συναλλαγών είναι ευάλωτο σε απάτες και επιθέσεις.

Η αποκαθήλωση του σουηδικού θαύματος της καύσης σκουπιδιών για παραγωγή ενέργειας

Οι εκθέσεις που επαινούν τη Σουηδία βλέπουν την αποτέφρωση ως μορφή ανακύκλωσης, αλλά δεν είναι. Στην πραγματικότητα, η υπερβολική ικανότητα αποτέφρωσης μπορεί να εμποδίσει την ανακύκλωση.

Πώς θα ζεσταθείτε οικονομικά και οικολογικά από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου

Στο νησί των σφουγγαράδων, στην Κάλυμνο, μία ομάδα μαθητών από το 1ο ΓΕΛ Καλύμνου στο πλαίσιο του προγράμματος του Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων-Junior Achievement Greece κατασκευάζει τεχνητή οικολογική καύσιμη ύλη από ανακυκλώσιμα υλικά
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×