op
×

Βόλος: Έστειλαν συνεργεία να ξηλώσουν δέντρα την ώρα του δημοτικού συμβουλίου

Διαβάστηκε
Βόλος: Έστειλαν συνεργεία να ξηλώσουν δέντρα την ώρα του δημοτικού συμβουλίου
Την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα της οδού Καραμπατζάκη, η δημοτική αρχή Βόλου έστειλε συνεργεία να ξηλώσουν τα δέντρα στο τμήμα από Λ. Ειρήνης έως Αναπαύσεως, γεγονός που προκάλεσε την έντονη αντίδραση των κατοίκων.

Συγκεκριμένα, η δημοτική αρχή έστειλε δύο συνεργεία και 100 περίπου κάτοικοι απέτρεψαν το ξήλωμα των δέντρων σε Μεταξουργείο και Λ. Ειρήνης, δεδομένου ότι κατά της απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου για την εκρίζωση των δέντρων έχει κατατεθεί προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, όπως επίσης και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Θεσσαλίας.

Κάτοικοι και δημοτικοί σύμβουλοι ζήτησαν παρέμβαση Εισαγγελέα καθώς τα συνεργεία πρόλαβαν να πετσοκόψουν δέντρα. Ο αντιδήμαρχος Μαλαματίνης μετέβη στο σημείο προκειμένου να δώσει εντολή στα συνεργεία να συνεχίσουν.

Στην Καραμπατζάκη μετέβησαν επίσης αστυνομικές δυνάμεις υπό τον φόβο επεισοδίων.

Οι δημοτικοί σύμβουλοι Ι. Αποστολάκης και Φωτεινή Κοκκινάκη κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Θ. Θεοδώρου και του αντιδημάρχου Πρασίνου Απ. Μαλαματίνη για μη έκδοση άδειας εργασιών μικρής κλίμακας. Η κ. Κοκκινάκη σημείωσε ότι η δημοτική αρχή ενεργεί κατά παράβαση του νόμου.
Κ. Γαργάλας: Ύπουλη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής

Σε δηλώσεις του ο δημοτικός σύμβουλος της κίνησης “Μαζί για τον Βόλο” Κώστας Γαργάλας χαρακτήρισε ύπουλη τη συμπεριφορά της δημοτικής αρχής:

Είμαι αυτός που ενημερώθηκε από περιοίκους ότι κάτι πάρα πολύ κακό συμβαίνει στην Καραμπατζάκη. Και αυτό που έκανα δεν ήταν τίποτα περισσότερο από το να μεταφέρω την πληροφορία στο δημοτικό συμβούλιο. Ενώ στην αρχή ξεκίνησαν να κόψουν τα δέντρα, μετά την αντίδραση των περιοίκων και των διερχομένων προχώρησαν σε κλάδεμα. Ουσιαστικά, αυτά τα δέντρα – όσα πρόλαβαν να κλαδέψουν – δεν πρόκειται να πετάξουν ποτέ άλλα κλαδιά.

Υπήρχαν δυο συνεργεία την ίδια ώρα που συνεδρίαζε το Δημοτικό Συμβούλιο. Αυτό είναι μια πολύ ύπουλη συμπεριφορά. Όταν συζητείται το θέμα της Καραμπατζάκη, δεν πηγαίνεις να κόψεις δέντρα στην Καραμπατζάκη. Περιμένεις να πάρεις την απόφαση και αφού μεσολαβήσουν όλες οι ενστάσεις και όλες οι διαδικασίες, τότε να προχωρήσεις.

Επικαλούνται μια απόφαση για το ξήλωμα και τη μεταφύτευση δέντρων, όμως αυτή η απόφαση είναι απολύτως παράνομη. Κατατέθηκε ανάλογη ένσταση με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας, επειδή το πρόγραμμα Life δεν έχει αρχή και τέλος. Άρα, κάθε επέμβαση πάνω στη διαμορφωμένη κατάσταση της Καραμπατζάκη, όποια απόφαση κι αν πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο ή οποιαδήποτε άλλη αρχή, είναι απολύτως παράνομη.


Λέξεις Κλειδία - Tags
δημοτική αρχή δέντρα
33
Βόλος
125
Σχετικά άρθρα

23 κουτάβια δηλητηριάστηκαν με φόλες στο Βόλο

Περισσότερα από 20 σκυλιά βγήκαν φρικτό θάνατο στις περιοχές Στεφανοβικείου, Βελεστίνου και Ριζομύλου, στο Βόλο. Κάποια βρέθηκαν νεκρά  στο δρόμο  και κάποια μέσα στις αυλές των σπιτιών που ζούσαν καθώς  κανένα από αυτά δεν ήταν αδέσποτο. 

Ακόμη τρεις αγωνιστές για το νερό σε δίκη

Και επειδή η δημοτική αρχή, θέλει να φαίνεται αμέτοχη και ανεκτική απέναντι στους «μπαταχτσήδες», τους «τενεκέδες» και τα «κουτσαβάκια» του ορεινού όγκου, βάζει άλλους να τραβάνε το κουπί των μηνύσεων.

Ανοιχτό κάλεσμα για την 4η πανελλαδική συνάντηση της Συμμαχίας για το Νερό

Η ιδιωτικοποίηση των ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ φαίνεται πως προχωράει ενώ το νερό χρησιμοποιείται ανοικτά πλέον ως φοροεισπρακτικό μέσο μέσα από την πολιτική της ανάκτησης του κόστους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×