op
×

10+1 άρθρα για την κατάθλιψη και την ψυχική υγεία

Διαβάστηκε
10+1 άρθρα για την κατάθλιψη και την ψυχική υγεία

10+1 άρθρα για την κατάθλιψη και την ψυχική υγεία που ίσως σας ενδιαφέρουν


Η επίμονη καταθλιπτική διαταραχή, που μέχρι πρότινος ονομαζόταν δυσθυμία, είναι μια μορφή κατάθλιψης που χαρακτηρίζεται από χρόνια κόπωση, χαμηλή ενέργεια, χαμηλή αυτοεκτίμηση και αλλαγές στην όρεξη, ή τον ύπνο.


Οι πραγματικές αιτίες της κατάθλιψης ποικίλουν από άτομο σε άτομο και σπανίως εντοπίζονται.  Η συνηθέστερη αντιμετώπιση της κατάθλιψης είναι τα φάρμακα ανάμεσα από τέσσερις κατηγορίες αντικαταθλιπτικών.


Τα άτομα με κατάθλιψη ή άλλες ψυχικές ασθένειες συχνά παρουσιάζουν διατροφικές ελλείψεις –όπως έλλειψη βιταμίνης D– Η αποκατάσταση μπορεί να οδηγήσει σε βελτίωση.


H Ella Ceron μοιράζεται 10 πράγματα που θα ήθελε να ξέρουν άπαντες αναφορικά με τα άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη. Ο λόγος των ίδιων των ατόμων με την εμπειρία της κατάθλιψης έχει ιδιαίτερη σημασία για την διεκδίκηση καλύτερων συνθηκών.


Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε νιώσει λύπη ή στενοχώρια παροδικά, για μικρότερα ή μεγαλύτερα χρονικά διαστήματα. 


Η κατάθλιψη με μελαγχολικά χαρακτηριστικά είναι μια μορφή μείζονος καταθλιπτικής διαταραχής στην οποία επικρατεί η μελαγχολική διάθεση.


Όταν διαιωνίζεται, το βάσανο καταλήγει στην ασθένεια που φέρει την κοινή ονομασία: "κατάθλιψη". Για την περίπτωση που δεν είναι απόλυτα κατανοητό, θα ήθελα να τονίσω ότι η κατάθλιψη δεν είναι η θλίψη. Η κοινή χρήση των όρων, χωρίς να ορίζεται με σαφήνεια η διαφορά τους, αποτελεί μεγάλο λάθος και πηγή πολλών παρανοήσεων. Η κατάθλιψη είναι ασθένεια ψυχολογικής προέλευσης, και περιλαμβάνει μεν διαταραχή της ψυχικής κατάστασης του ατόμου, υπερβαίνει όμως κατά πολύ το σύμπτωμα αυτό.


Άρθρο της ψυχοθεραπεύτριας και κλινικής υπνοθεραπεύτριας Pettina Stanghon


Ιχθυέλαιο και κρόκος Κοζάνης. Γυμναστική τρείς με πέντε φορές την εβδομάδα. Διαλογισμός και γιόγκα. Βελονισμός. Φωτοθεραπεία. Το ημερολόγιο «διάθεσης».


Αυτή τους η επιρροή γίνεται εμφανής από την παιδική μας ηλικία με την ύπαρξη του πονόκοιλου. Πόσες φορές δεν θέλαμε να πάμε στο σχολείο επειδή πονούσε η κοιλιά μας; 


Ο οδηγός αυτός αναλύει τις πρώτες βοήθειες ψυχικής υγείας, οι οποίες περιλαμβάνουν την ανθρώπινη, υποστηρικτική και πρακτική βοήθεια σε συνανθρώπους μας οι οποίοι προσφάτως υπέστησαν πλήγμα από μία κρίση.


Λέξεις Κλειδία - Tags
κατάθλιψη
55
ψυχική υγεία
51
Σχετικά άρθρα

ΔΩΡΕΑΝ | Πρακτικός Οδηγός Δεικτών Ποιότητας Στέγασης στην Ψυχική Υγεία

Το HERO είναι ευρωπαϊκό διακρατικό έργο για παροχή σύγχρονης και έγκυρης διεπιστημονικής πληροφόρησης για όσους εμπλέκονται στη στέγαση ατόμων με προβλήματα ψυχικής υγείας.

10+1 εύκολα πράγματα για να κάνουμε τον εγκέφαλό μας πιο χαρούμενο

Το να είμαστε σταθερά θετικοί και ενεργοί ξεκινά από τον εγκέφαλό μας - με συνηθισμένες σκέψεις, συμπεριφορές και συναισθήματα, και με λίγη βοήθεια από μικρά ‘κόλπα’.

Κατάθλιψη στη "μέση ηλικία": Πώς σχετίζεται με τη μητέρα και τα αδέρφια μας

Όταν οι άνδρες και οι γυναίκες κάνουν ψυχοθεραπεία κατά τη διάρκεια της "μέσης ηλικίας", ένα κοινό θέμα που διαπερνά τις συγκρούσεις της ζωής τους, είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι, είναι η κατάθλιψη.

Εποχική συναισθηματική διαταραχή: Ποιες είναι οι αιτίες της "χειμερινής κατάθλιψης"

Το σκοτάδι και ο ψυχρότερος καιρός φέρνουν μαζί τους και πιο μελαγχολικά συναισθήματα. Τι είναι, τελικά, αυτό που κάνει τους ανθρώπους πιο ευαίσθητους στην εποχική συναισθηματική διαταραχή και ποιοι είναι οι καλύτεροι τρόποι αντιμετώπισης;
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×