op
×

Δωρεάν Σεμινάρια Sustainable Living - Επανάχρηση ρούχων & Κάνε το Μπαλκόνι σου Κήπο [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]

Διαβάστηκε
Δωρεάν Σεμινάρια Sustainable Living - Επανάχρηση ρούχων & Κάνε το Μπαλκόνι σου Κήπο [ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ]

ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΕΣΕΝΑ

Δωρεάν Σεμινάρια Sustainable Living

2-5 Ιουνίου 2017  στο ΤΗΕ ΒΟΧ

(Δορυλαίου 12 , Πλατεία Μαβίλη)

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος στις 5 Ιουνίου, το THE BOX διοργανώνει μια σειρά δωρεάν σεμιναρίων που στόχο έχουν  να αναδείξουν εύκολους τρόπους τους οποίους, εάν υιοθετήσει καθένας μας στην καθημερινή του ζωή, μπορεί να συμβάλλει σε μια πιο ανθρώπινη και βιώσιμη πόλη. Αν δεχτούμε ότι ο καλύτερος τρόπος να αλλάξουμε τον κόσμο είναι να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας, τότε είναι δεκάδες οι αλλαγές που μπορούμε να κάνουμε προς αυτή την κατεύθυνση: η αστική ποδηλασία και η χρήση των ΜΜΜ στις μετακινήσεις μας, η συστηματική ανακύκλωση απορριμμάτων και η μη σπατάλη τροφής, είναι μερικές από αυτές που προβάλλονται καθημερινά μέσα από συνεχείς δράσεις κρατικών και ιδιωτικών φορέων. 

 

Στη σειρά σεμιναρίων που σχεδίασε το ΤΗΕ ΒΟΧ, επιλέχθηκαν δύο θέματα λιγότερο προβεβλημένα, τα οποία όμως αποτελούν όχι μόνο στροφή προς έναν πιο οικολογικό τρόπο ζωής αλλά και μια δημιουργική απασχόληση για τον καθένα μας που τα θετικά της αποτελέσματα τα απολαμβάνουμε πρωτίστως εμείς οι ίδιοι!

 

 

 

2 και 3 Ιουνίου – ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΑΝΑΧΡΗΣΗΣ ΡΟΥΧΩΝ (Upcycling Clothes)


Παρασκευή  2 Ιουνίου:  11.00 – 14.30 - Σεμινάριο πλεξίματος crochet

Παρασκευή 2 Ιουνίου: 18:00 – 21.30 -  Σεμινάριο Texturing:  Αλλάζοντας την υφή και το σχέδιο ενός ρούχου

Σάββατο 3 Ιουνίου  - Σεμινάριο  Remodeling Ρούχων - 11.00 – 14.30  και 16.00 – 19.00  (με διάλειμμα μιάμισης ώρας)

 

Σε αντίθεση με την ιδέα της ανακύκλωσης ρούχων που τις περισσότερες φορές καταλήγουν  σε μια χωματερή  απλά με «οικολογικό τρόπο» (μέσω ενός κάδου ανακύκλωσης ας πούμε), η επανάχρηση ρούχων σκοπεύει στον επανασχεδιασμό ενός παλιού φθαρμένου ρούχου, χρησιμοποιώντας απλές τεχνικές ραπτικής με σκοπό την δημιουργία ενός καινούργιου, απλά με άλλη ταυτότητα.


Έτσι παράγουμε λιγότερα σκουπίδια, εξοικονομούμε ενέργεια και νερό καθώς συμβάλουμε στην μείωση της παραγωγής υφασμάτων  και κυρίως:  επιστρατεύουμε την δημιουργικότητα και τη φαντασία μας για να φτιάξουμε «μοναδικά κομμάτια»  που καθρεφτίζουν το ιδιαίτερο στυλ του καθενός μας !


Σε αυτή τη σειρά σεμιναρίων θα μάθουμε πως θα τα επιτύχουμε όλα αυτά, με απλούς τρόπους και τεχνικές,  χωρίς  τη χρήση ιδιαίτερου εξοπλισμού (όπως ραπτομηχανή) και χωρίς να απαιτούνται ιδιαίτερες γνώσης ραπτικής.

 

Εισηγήτρια των σεμιναρίων θα είναι η Ελληνο- ολλανδέζα designer Constance Puyt ιδρυτής της σειράς πολυμορφικών ρούχων Sleek & Proud

 

 

        

 cid:image004.jpg@01D2CDA0.649A2210

 

 

 

 

4 και 5 Ιουνίου – ΚΑΝΕ ΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ ΣΟΥ ΚΗΠΟ  (Σεμινάριο Αστικής Κηπουρικής)


Κυριακή 4 Ιουνίου: 11.30 – 15.00 Θεωρία και 16.00 – 18.00 Workshop  

Δευτέρα 5 Ιουνίου: 11.30 – 15.00 Θεωρία και 16.00 – 18.00 Workshop

 

Κάνοντας το μπαλκόνι, την ταράτσα, τον ακάλυπτό σου, ένα μικρό κήπο, δεν προσφέρεις μόνο στο περιβάλλον.  Ομορφαίνεις το χώρο σου δημιουργώντας μια όαση πρασίνου για σένα και τους δικούς σου. Αξιοποιείς το χρόνο σου για να παράγεις την τροφή που καταναλώνεις όντας πλέον σίγουρος για την ποιότητα και την προέλευσή της. Και βέβαια, σε ευρύτερη κλίμακα, ένας κήπος σε κάθε μπαλκόνι θα μπορούσε να αλλάξει το μικροκλίμα μιας ολόκληρης γειτονιάς. Το διήμερο σεμινάριο του ΒΟΧ φιλοδοξεί να βάλει κάθε ενδιαφερόμενο στη σωστή κατεύθυνση, αναλύοντας βήμα- βήμα τι φυτά μπορούμε να καλλιεργήσουμε ανάλογα με το χώρο μας, ποια είναι η καλύτερη διαρρύθμιση που μπορούμε να του δώσουμε και πώς θα τον φροντίσουμε / προστατέψουμε, ειδικά μέσα στο καλοκαίρι, ώστε να μείνει υγιής και να δώσει καρπούς. Το πρόγραμμα θα περιέχει θεωρητικό μέρος ( με ημίωρο διάλειμμα στη μέση)   αλλά και πρακτικό workshop στην αυλή του BOX,  όπου θα βάλουμε τις γνώσεις μας σε  πράξη.

 

Εισηγητής των σεμιναρίων θα είναι ο Ανδρέας Παπασταύρου,  Διδάκτορας Γεωπονικών Επιστημών με ειδίκευση στην Ανθοκομία-Αρχιτεκτονική Τοπίου και ιδρυτής του  e-school by agronomist.gr

 

 

cid:image005.jpg@01D2CDA0.649A2210   cid:image006.jpg@01D2CDA0.649A2210

 

 

  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ -  ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 

 

Συνημμένα εδώ θα βρείτε τα αναλυτικά προγράμματα όλων των σεμιναρίων, ανά θεματική 

- Οι ενδιαφερόμενοι/ες θα πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή στέλνοντας email στο info@thebox-athens.org  με το ονοματεπώνυμό τους, τον τίτλο του σεμιναρίου που επιθυμούν και την ημέρα διεξαγωγής του,  μέχρι τις 29 Μαΐου

- Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε σεμινάριο είναι 15 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας 

- Η συμμετοχή στα σεμινάρια είναι δωρεάν για το κοινό

- Για οποιαδήποτε περαιτέρω πληροφορία επικοινωνείτε μαζί μας στο 210 6463788 / κα Μαρία Καραγιαννάκη

 

 

ΑΛΛΑΞΕ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΟΝΤΑΣ ΕΣΕΝΑ

Δωρεάν Σεμινάρια Sustainable Living

2-5 Ιουνίου 2017  στο ΤΗΕ ΒΟΧ

(Δορυλαίου 12 , Πλατεία Μαβίλη)

 

ΔιοργάνωσηΤΗΕ ΒΟΧ Applied Arts Venue

Σχετικά άρθρα

24η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και Χειροτεχνίας Κατερίνης

Η Κατερίνη θα φιλοξενήσει φέτος την 24η Πανελλαδική Γιορτή Οικολογικής Γεωργίας και χειροτεχνίας, με παραγωγούς και χειροτέχνες από όλη την χώρα στις  29, 30 Σεπτεμβρίου και 1η Οκτωβρίου στο δημοτικό πάρκο της πόλης.

Επειδή τα πιο ωραία πράγματα στη ζωή είναι ΔΩΡΕΑΝ: Ziria Festival 2017 στα Τρίκαλα Κορινθίας

Για ένατη χρονιά στο οροπέδιο της Ζήρειας, ξεκινάει ένα φουλ τριήμερο μαραθώνιο μουσικό φεστιβάλ. Μια παραγωγή home made, συμμετοχική, ακηδεμόνευτη και ελεύθερη,  σε μια φανταστική τοποθεσία Natura, ψηλά στο βουνό στα 1.550 μ. υψόμετρο.

141 γυναικείοι συνεταιρισμοί σε όλη την Ελλάδα και τα προϊόντα που παράγουν [ΛΙΣΤΑ]

Στη χώρα μας λειτουργούν 141 Γυναικείοι Αγροτουριστικοί Συνεταιρισμοί, οι οποίοι δραστηριοποιούνται στη μεταποίηση τοπικών προϊόντων και υπηρεσιών εστίασης, στην παραγωγή ειδών οικοτεχνίας – χειροτεχνίας και στην προσφορά υπηρεσιών αγροτουρισμού.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×