op
×

8+1 ευκαιρίες για να ταξιδέψετε δωρεάν σε όλο τον κόσμο

Διαβάστηκε
8+1 ευκαιρίες για να ταξιδέψετε δωρεάν σε όλο τον κόσμο

Αν θέλετε να ταξιδέψετε δωρεάν σε χώρες του κόσμου, αλλά δεν έχετε την οικονομική δυνατότητα, μπορείτε να αναζητήσετε εναλλακτικές λύσεις, όπως η συμμετοχή σε κάποιο εθελοντικό πρόγραμμα διεθνών οργανισμών.

Κάποιες εθελοντικές οργανώσεις ζητούν δωρεές ή μία μικρή συμμετοχή των εθελοντών για να καλύψουν το κόστος λειτουργίας τους, ωστόσο, η παρακάτω λίστα περιλαμβάνει κυρίως οργανισμούς που ζητούν ελάχιστα ή καθόλου χρήματα από τους συμμετέχοντες:

1. WWOOF (World Wide Opportunities on Organic Farms) 

www.wwoof.org – Το WWOOF αποτελεί ένα παγκόσμιο κίνημα που συνδέει εθελοντές με βιοκαλλιεργητές σε όλο τον κόσμο. Προσφέρεται δωρεάν διαμονή ως αντάλλαγμα για κάθε ημέρα εργασίας στο αγρόκτημα. Μπορείτε να μείνετε από μία εβδομάδα έως... όσο θέλετε και να επιλέξετε ένα από τα αγροκτήματα που βρίσκονται σε 53 χώρες.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ: A first-timer’s guide to WWOOF-ing.


2. Turtle Teams

Χιλιάδες μικρές ομάδες εθελοντών βοηθούν σε όλο τον κόσμο για τη διάσωση της θαλάσσιας χελώνας. Οι πιο πολλές ομάδες εγκαθίστανται κοντά σε προστατευόμενες παραλίες, όπου φωλιάζουν οι χελώνες και θα εκτιμούσαν εθελοντική βοήθεια ακόμα και για μία ημέρα.

Κάποιες από τις οργανώσεις προσφέρουν πολύ χαμηλού κόστους διαμονή (με βασικές παροχές) για εκείνους που είναι πρόθυμοι να παρέχουν μακροπρόθεση εθελοντική εργασία, όπως η Playa Las Tortugas στο Μεξικό.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στις ιστοσελίδες μεγαλύτερων οργανισμών όπως του www.seaturtles.org και του www.cccturtle.org.


3. Conservation Volunteers, Αυστραλία και Νέα Ζηλανδία

Η οργάνωση The Conservation Volunteers (TCV) είναι μια κοινότητα ατόμων που προσφέρουν εθελοντική εργασία και βοηθούν στη δημιουργία πιο υγιών και ευτυχισμένων κοινοτήτων. 

Μέσα από διαφορετικά βραχύβια προγράμματα στην Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία αλλά και σε κάποιες άλλες περιοχές του κόσμου, οι εθελοντές εργάζονται σε ομάδες για την προστασία των βιότοπων και την προώθηση του οικοτουρισμού.

Οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να μείνουν σε καταλύματα με περίπου 40$ την ημέρα, ενώ στην τιμή συμπεριλαμβάνονται και τα γεύματα. Μπορείτε να μάθετε περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.conservationvolunteers.com.au 


4. Sudan Volunteer Programme, Σουδάν

Μπορείτε να διδάξετε Αγγλικά σε μία από τις πιο φτωχές χώρες του κόσμου. Οι τοποθετήσεις εθελοντών μέσω του προγράμματος www.svp-uk.com γίνονται σε σχολεία ή πανεπιστήμια, αλλά πολλοί εθελοντές βοηθούν σε προγράμματα βελτίωσης της ζωής στις κοινότητες.

Οι εθελοντές πληρώνουν μόνο το αεροπορικό εισιτήριο και όλα τα υπόλοιπα έξοδα καλύπτονται από το πρόγραμμα.


5. Appalachian Trail Conservancy, ΗΠΑ

Στους εθελοντές για την προστασία του μήκους 2.000 μιλίων μονοπατιού στα Απαλάχια Όρη προσφέρεται δωρεάν διατροφή και διαμονή. Δείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ: www.appalachiantrail.org 

6. Αρχηγός Ομάδας Ταξδιών στην HF Holidays, Ευρώπη

Ένα από τα πιο διάσημα ταξιδιωτικά πρακτορεία περιπατητικού τουρισμού, το HF Holidays, αναζητά εθελοντές οδηγούς για τα μονοπάτια που καλύπτει μέσω των ταξιδιωτικών πακέτων του. Στους αρχηγούς παρέχεται δωρεάν διαμονή, γεύματα και η ευκαιρία να ανακαλύψουν την Ευρώπη! Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε εδώ: www.hfholidays.co.uk 

7. Help Exchange

Στο site www.helpx.net μπορείτε να βρείτε το μέρος του κόσμου που σας αρέσει να κάνετε διακοπές και επιλέγετε από μια λίστα πού θα μείνετε και ποιες υπηρεσίες θα παρέχετε. Ο κατάλογος περιλαμβάνει φάρμες βιολογικής καλλιέργειας, αγροτόσπιτα, ράντζα, πανδοχεία και ιστιοπλοϊκά σκάφη. 

Η ταρίφα; Συνήθως για δύο ώρες δουλειάς ημερησίως εξασφαλίζετε μόνο διαμονή, στις τέσσερις περιλαμβάνεται και η διατροφή. Αν πιάσετε τις έξι, θα μπορείτε να χρησιμοποιείτε δωρεάν και το Ιντερνετ και με 8ωρο γυρίζετε πίσω με χαρτζιλίκι.


8. Ειρηνευτικό Σώμα

Μία ευκαιρία να ζήσετε και να δουλέψετε σε μια άλλη χώρα και να συμμετέχετε σε διαφορετικά προγράμματα που αφορούν την υγεία, το περιβάλλον και την ανάπτυξη. Υπάρχει δέσμευση για ενασχόληση 27 μηνών. Περισσότερες πληροφορίες εδώ:www.peacecorps.gov.

9. Εθελοντές στα Ηνωμένα Έθνη

Οι εθελοντές καλούνται να συμμετέχουν σε προγράμματα για την βελτίωση της υγείας ή να βοηθήσουν σε φυσικές καταστροφές. Αν και στις περισσότερες θέσεις απαιτείται επαγγελματική εμπειρία, τα Ηνωμένα Έθνη διασυνδέονται με εκατοντάδες ΜΚΟ σε όλο τον κόσμο, οι οποίες αναζητούν βοήθεια σε πιο ανεπίσημη βάση. Περισσότερα εδώ: www.unv.org


Σχετικά άρθρα

Η πανέμορφη παραλία στην Ελλάδα που την βρίσκεις κατεβαίνοντας μια απότομη ξύλινη σκάλα! [ΒΙΝΤΕΟ]

Αν δεν σας αρέσουν οι καταβάσεις και πιο πολύ οι... αναβάσεις, τότε μπορείτε να προτιμήσετε το καραβάκι που κάνει θαλάσσιες εκδρομές και ξεκινάει από τον Αδάμαντα.

Οδηγίες προς ναυτιλομένους: 25 νησιά, 40 ταβερνάκια, 100 ιδιαίτερες γεύσεις

Το enallaktikos.gr ταξιδεύει μαζί με το greekgastronomyguide.gr  σε 25 νησιά. Ο Γιώργος Πίττας διάλεξε για εσάς 40 ταβερνάκια τα οποία προτείνουν 100 ιδιαίτερες γεύσεις.  Αφιέρωμα στα ταπεινά, αυθεντικά, οικογενειακά ταβερνάκια με παραδοσιακή ελληνική κουζίνα και τοπικά προϊόντα.

Το Ανγκόρ Βατ στο πρώτο φιλί της μέρας και η συντριβή της υπεροψίας των ανθρώπων στο Τα Προμ [Φωτογραφίες]

Το enallaktikos.gr ταξιδεύει στην Ινδοκίνα για εναλλακτικό τουρισμό.Είδαμε το Angkor Wat στο πρώτο φιλί της μέρας με τις κορφές των αδύτων του να εστιάζουν ταυτόχρονα  στο μηδέν και το άπειρο και τη φύση να ιερουργεί στον ναό του Ta Prohm.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×