op
×

Ηλιόσποροι: 10.462 όχι στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο

Διαβάστηκε
Ηλιόσποροι: 10.462 όχι στην καταστροφή των χημικών της Συρίας στην Μεσόγειο

Οι Ηλιόσποροι (δίκτυο για τη κοινωνική και πολιτική οικολογία) συγκέντρωσαν 10.462 υπογραφές πολιτών από όλο το κόσμο που είναι αντίθετοι στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας στη Μεσόγειο.


Οι υπογραφές απευθύνονται και κατατέθηκαν στους Πρωθυπουργούς της Ελλάδας, της Ιταλίας και της Μάλτας, καθώς και στον ΟΗΕ και τον Οργανισμό για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων (OPCW).

Η καταστροφή των όπλων πραγματοποιείται για πρώτη φορά εν πλω με τη μέθοδο της υδρόλυσης πάνω σε ένα μετασκευασμένο και ακατάλληλο πλοίο γι αυτή τη δουλειά. Η διαδικασία της υδρόλυσης δεν είναι η πιο κατάλληλη για την αδρανοποίηση των χημικών όπλων σύμφωνα με τους επιστήμονες, ενώ κανείς δεν γνωρίζει τα σχέδια αντιμετώπισης έκτακτων αναγκών (σε περίπτωση ατυχήματος) που θα έπρεπε να έχουν οριστικοποιηθεί με τη συμμετοχή εμπειρογνωμόνων από όλες τις εμπλεκόμενες χώρες και ιδιαίτερα από την Ελλάδα, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ορατός, ελπίζουμε να μην είμαστε μπροστά σε μια αυτοεκπληρούμενη προφητεία που θα έχει καταστροφικές συνέπειες για τα θαλάσσια οικοσυστήματα, τις παράκτιες κοινωνίες, τον τουρισμό και την οικονομία.

Ακολουθεί το κείμενο της συλλογής υπογραφών και οι υπογραφές είναι διαθέσιμες εδώ.
Σχετικά άρθρα

Ο πιο ταπεινός πρόεδρος του κόσμου θα φιλοξενήσει 100 ορφανά παιδιά από τη Συρία

Ζουν σε στρατόπεδα προσφύγων στη Μέση Ανατολή. Θα τα φιλοξενήσει στην εξοχική του κατοικία ο Πρόεδρος της Ουρουγουάης,  José "Pepe" Mujica. Τον  αποκαλούν: "ο φτωχότερος πρόεδρος του κόσμου",  γιατί ζει σαν ταπεινός αγρότης.

Αθήνα:"Πίνοντας" στην Πορεία για την αποποινικοποίηση ( ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Φωτογραφίες: Δημήτρης Ραπακούσης. Σάββατο απόγευμα μαζεύομαστε στην πλατεία Κοτζιά. Ένα σκονισμένο αγροτικό, με πολύχρωμα πανό κρεμασμένα όπως-όπως δεξιά και αριστερά, στα μισανοιγμένα-παράθυρα, βρίσκεται αραγμένο στη μέση της πλατείας. Στην καρότσα τρεις τύποι με μπαντάνες, χοροπηδούν παίζοντας ξεσηκωτικές μουσικές, δίνοντας έτσι το σήμα για να ξεκινήσει η διαδήλωση.

Ξέφρενο πάρτυ: Χιλιάδες συμμετείχαν στο 10ο Αντιαπαγορευτικό Φεστιβάλ (βίντεο)

"Ανεπανάληπτη η χθεσινή βραδιά. Γέμισε η Αθήνα με περισσότερους από 2.000 χαμογελαστούς ανθρώπους που δεν κώλωσαν να βγουν στους δρόμους για να σπάσουν τα ταμπού και το φόβο.

Απαγορεύστε τις απαγορεύσεις! Το 10ο αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ βγαίνει στο δρόμο!

Διαδηλώσεις σε 300 πόλεις! Το Αντιαπαγορευτικό φεστιβάλ γιορτάζει τα 10 χρόνια του και οργανώνει μια κανναβική αντιαπαγορευτική μουσική διαδήλωση. Σάββατο 10 Μάη στις 7 μ.μ απο την Πλατεία Κοτζιά.

Κάνναβη, ένα παρεξηγημένο φυτό που μπορεί να σώσει τον πλανήτη

Πολλοί άνθρωποι, ανάμεσά τους και οι περισσότεροι δικαστές, πολιτικοί και νομικοί, έχουν μια σύγχυση σε ότι αφορά τις διάφορες ποικιλίες κάνναβης και τις χιλιάδες διαφορετικές χρήσεις της σε όλο το κόσμο.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×