op
×

Για ένα πακέτο αλληλεγγύης που εξελίσσεται διαφορετικά

Για ένα πακέτο αλληλεγγύης που εξελίσσεται διαφορετικά

Για ένα πακέτο αλληλεγγύης που εξελίσσεται διαφορετικά


Δίκτυο Αλληλεγγύη για όλους - Χωρίς Μεσάζοντες Τρικάλων

Για μια ακόμη φορά τα μέλη του Δικτύου ‘’αλληλεγγύη για όλους’’ στα Τρίκαλα, βρεθήκαν τις προηγούμενες μέρες στο γνωστό χώρο. Όχι οργανώνοντας άλλη μια δράση ‘’χωρίς μεσάζοντες’’, αλλά για να συσκευάσουν σε πακέτα τις προσφορές των παραγωγών προς το Δίκτυο (ανάλογες των ποσοτήτων που διατίθενται κάθε φορά) και με πολλή διακριτικότητα να διαθέσουν σε οικογένειες που έχουν ανάγκη. 


Τι αναφέρουν τα μέλη του δικτύου σε σχετική ανακοίνωση:


"Είναι λοιπόν η δική σας συμμετοχή στις δράσεις του Δικτύου που εκτός από το οικονομικό - προσωπικό όφελος έχει και επιπλέον κοινωνικές προεκτάσεις.  Όλοι όσοι συμμετέχετε, συμβάλλετε μ’ αυτή σας την ενέργεια στην προσφορά αγάπης και αλληλεγγύης, έξω από διαδικασίες φιλανθρωπίας και πελατειακών σχέσεων.


Εμείς ως Δίκτυο θα συνεχίσουμε την καμπάνια για προώθηση των ελληνικών αγροτικών προϊόντων, ιδιαίτερα προϊόντων από καλλιέργειες με πιστοποίηση, με σκοπό την ενίσχυση των παραγωγών και την τόνωση της αγροτικής οικονομίας. Η αύξηση της ζήτησης ποιοτικών ελληνικών προϊόντων, είναι αυτή που ‘’κρατά’’ τη ζωή στην ύπαιθρο, οδηγεί σε άνοιγμα νέων θέσεων εργασίας στον πρωτογενή τομέα και συγχρόνως συμβάλλει στην προσπάθεια για μεγαλύτερη αυτάρκεια και οικονομική αυτοδυναμία της χώρας. 


Είμαστε πεπεισμένοι ότι στον καταιγισμό των μέτρων λιτότητας που εξαναγκαζόμαστε να ‘’συμμορφωθούμε’’ και των ανισοτήτων που βιώνουμε και που διευρύνονται όλο και περισσότερο, μπορούμε να αντισταθούμε μόνον συλλογικά, με τη δημιουργία συνεργατικών σχημάτων σε όλα τα στάδια της παραγωγής, μεταποίησης και κατανάλωσης και μέσα από τις συνέργειες των ποικίλων μονάδων, δικτύων κ.λπ. να πετύχουμε και μια δικαιότερη κατανομή του παραγόμενου πλούτου. 


Η μεταστροφή αυτή, σε συνδυασμό με τις ευνοϊκές κλιματολογικές συνθήκες της χώρας, μπορεί να εξασφαλίσει προϊόντα υψηλής ποιότητας και ‘’καθαρή τροφή’’ στη χώρα από βιολογικές καλλιέργειες, απαλλαγμένες από γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς και ίσως αυτό είναι το ουσιαστικότερο πακέτο αλληλεγγύης για όλους μας.


Δίκτυο Αλληλεγγύη για όλους - Χωρίς Μεσάζοντες Τρικάλων"


Σχετικά άρθρα

Ζευγάρι για φίλημα! Αντί για μπομπονιέρες προσφέρουν κρέας σε 50 οικογένειες

Η Εθελοντική Ομάδα Αλληλεγγύης Ηρακλείου Κίτρινη Αποστολή δημοσιοποιεί την απόφαση ενός ζευγαριού να προσφέρει αντί για μπομπονιέρες, κρέας σε 50 οικογένειες που έχουν ανάγκη.

Έναρξη παραγγελιών χωρίς μεσάζοντες για τα προϊόντα: φέτα, πατάτες, ρύζι, σταφίδες κ.ά

Σήμερα ξεκινούν οι παραγγελίες "Χωρίς Μεσάζοντες" για τα ελληνικά προϊόντα: Φέτα, Γίδινο τυρί, Πατάτες, Ρύζι, Φασόλια, Σταφίδες, Ξύδι, Αυγά Χωριάτικα και Καθαριστικά ΒΙΟ.ΜΕ

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο έβγαλε αριστούχο - μπαίνει Ιατρική!

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου λειτουργεί εδώ και 5 χρόνια με την εθελοντική συμμετοχή καθηγητών και δημιουργήθηκε προκειμένου να παρέχεται δωρεάν στήριξη στα παιδιά των άπορων και οικονομικά αδύναμων οικογενειών
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×