op
×

Γιατί ο δήμος Κορυδαλλού δεν μπολιάζει τις νερατζιές του δρόμου

Διαβάστηκε
Γιατί ο δήμος Κορυδαλλού δεν μπολιάζει τις νερατζιές του δρόμου

Ο δήμος Κορυδαλλού με ανακοίνωσή του εξηγεί στους δημότες του, που ζητούσαν να μπολιάσει τις νερατζιές του δρόμου, ώστε να δώσουν λεμόνια, γιατί δεν το κάνει. "Ο εμβολιασμός λεμονιάς πάνω σε νερατζιά αντενδείκνυται".  

Η ανακοίνωση του δήμου Κορυδαλλού:

"Σχετικά με τον εμβολιασμό δέντρων επί των πεζοδρομίων και συγκεκριμένα για την αλλαγή του είδους από νεραντζιά σε λεμονιά, οι γεωπόνοι και το επιστημονικό προσωπικό της Διεύθυνσης Πάρκων και Κηποτεχνίας του Δήμου Κορυδαλλού ενημερώνουν τους δημότες τα εξής:

Σκοπός των αστικών δεντροστοιχιών είναι να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής των κατοίκων, προσφέροντας οξυγόνο, που τόσο έχουμε ανάγκη οι κάτοικοι της Αττικής. Ο εμβολιασμός λεμονιάς πάνω σε νεραντζιά αντενδείκνυται διότι υπάρχει μεγάλο ποσοστό αποτυχίας, με αποτέλεσμα το δέντρο να ξεραίνεται. Αυτό σημαίνει ότι σε περίπτωση μαζικών εμβολιασμών, η πόλη μας κινδυνεύει να μείνει χωρίς πράσινο. Εξάλλου, πριν από λίγα χρόνια, ο Δήμος μας προχώρησε σε πιλοτικό εμβολιασμό νεραντζιών σε πάρκο, χωρίς τα αναμενόμενα αποτελέσματα. 

Ο Κορυδαλλός έχει την τύχη να στολίζεται από 13.250 νεραντζιές, που σκορπίζουν το άρωμα τους σε δρόμους και παρτέρια, βελτιώνοντας τις συνθήκες ζωής μας στο επιβαρυμένο περιβάλλον της μεγαλούπολης.

Η νεραντζιά ενδείκνυται για δεντροστοιχίες πόλης. Ζει περισσότερο από όλα τα εσπεριδοειδή. Το πλούσιο φύλλωμα της απορροφά τις μεγαλύτερες ποσότητες διοξειδίου του άνθρακα, συμβάλλοντας στη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.
Είναι το πιο ανθεκτικό σε ασθένειες ανθεκτικό εσπεριδοειδές δέντρο. Αντέχει σε δυσμενείς συνθήκες, στην έλλειψη νερού και δεν χρειάζεται λίπασμα. Έχει μαλακά αγκάθια, ενώ η κόμη της είναι σχετικά μορφοποιημένη και δεν παρουσιάζει την άναρχη ανάπτυξη των άλλων εσπεριδοειδών και ειδικά της λεμονιάς. 

Η λεμονιά δεν είναι κατάλληλη για τα πεζοδρόμια της πόλης μας, που συνήθως έχουν περιορισμένο πλάτος. Δεν αντέχει στις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες, με αποτέλεσμα σε περίπτωση πάγου να ξεραίνεται. Έχει σκληρά και επικίνδυνα αγκάθια, γεγονός που την καθιστά επικίνδυνη για τους πεζούς. Απαιτεί συγκεκριμένες λιπάνσεις και αρκετό νερό για να αποδώσει. 

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι, σύμφωνα με το άρθρο 5 του Κανονισμού Πρασίνου του Δήμου μας, οι αυθαίρετες ενέργειες που ζημιώνουν δέντρα σε κοινόχρηστους χώρους και πεζοδρόμια, όπως είναι ο εμβολιασμός, αρακτηρίζονται παράνομες και οι υπεύθυνοι τιμωρούνται με πρόστιμο. Οι απόψεις και οι προτάσεις της Διεύθυνσης Πάρκων και Κηποτεχνίας του Δήμου Κορυδαλλού για το συγκεκριμένο θέμα, έχουν αποσταλεί και επιβεβαιωθεί από το Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας." 

Πηγή: Κοrydallos.gr


Σχετικά άρθρα

Εκστρατεία συλλογής παιχνιδιών από την Τράπεζα Χρόνου Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού

Και τα φετινά Χριστούγεννα, η Τράπεζα Χρόνου Δήμων Αγίας Βαρβάρας και Κορυδαλλού εντείνει τις κοινωνικές της δράσεις και διοργανώνει εκστρατεία συλλογής παιχνιδιών

Δήμος Κορυδαλλού: Δωρεάν εξέταση μαστού σε οικονομικά αδύναμες γυναίκες

Δωρεάν προληπτική εξέταση μαστού σε οικονομικά αδύναμες γυναίκες, οργανώνει η διεύθυνση Κοινωνικών Υπηρεσιών του δήμου Κορυδαλλού, σε συνεργασία με την Πανελλήνια Εταιρεία για την Πρόληψη του Καρκίνου «Στόχος -Πρόληψη».

Αστικοί Οπωρώνες : Τα οπωροφόρα δένδρα να επιστρέψουν στις πόλεις μας

Του Δρ. Σταμάτη Σεκλιζιώτη Γεωπόνου – Αρχιτέκτονα Τοπίου (PhD). Τα οπωροφόρα δένδρα κάνουν όλη την περιβαλλοντική δουλειά που κάνουν όλα τα υπόλοιπα δένδρα της πόλης, αλλά προσφέρουν και τον εδώδιμο καρπό. Το κίνημα Fruit City

Ο Δήμος που έκανε το αυτονόητο: Μπόλιασε τις νερατζιές της πόλης για να δώσουν λεμόνια

Οι αστικοί οπωρώνες, στην Ελλάδα της οικονομικής κρίσης, της ακραίας φτώχειας και της επισιτιστικής ανασφάλειας θα έδιναν σε πολλούς ανθρώπους την ευκαιρία να φάνε δωρεάν.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×