op
×

Καταστρέφουν τα χημικά της Συρίας ανοιχτά της Κρήτης

Διαβάστηκε
Καταστρέφουν τα χημικά της Συρίας ανοιχτά της Κρήτης

Ξεκινά η καταστροφή του συριακού χημικού οπλοστασίου ανοικτά της Κρήτης, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ευρωβουλευτής Κρίτωνας Αρσένης, χαρακτηρίζοντας «άνθρακες» τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις που έδινε η κυβέρνηση μέχρι σήμερα.


Ο ανεξάρτητος ευρωβουλευτής με νέα παρέμβασή του ζητά την άμεση διακοπή της διαδικασίας και κατηγορεί την κυβέρνηση για απόκρυψη της πραγματικότητας από τους πολίτες. Ειδικότερα αναφέρεται τόσο στις δηλώσεις του υπουργού Εξωτερικών Ευάγγελου Βενιζέλου, και του υφυπουργού Δημήτρη Κούρκουλα.
 
Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες ο Δ. Κούρκουλας απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Βουλευτή Χανίων Μανούσου Βολουδάκη υποστήριξε πως «τα χημικά της Συρίας θα αδρανοποιηθούν σε αμερικανικό πλοίο σε διεθνή ύδατα στη Μεσόγειο και στη συνέχεια θα μεταφερθούν στην ξηρά, πιθανόν στη Γερμανία, προκειμένου να καταστραφούν».
 

Ο Κρίτωνας Αρσένης κάλεσε για ακόμη μια φορά την κυβέρνηση να παρέμβει έστω και τώρα και να σταματήσει την καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας ανοικτά της Κρήτης. «Η διαδικασία μπορεί να ξεκίνησε πλέον, αλλά θα διαρκέσει 20 ημέρες. Κάθε ημέρα που θα περνάει ο κίνδυνος για την υγεία, το περιβάλλον αλλά και τον τουρισμό θα μεγαλώνει», τονίζει ο ανεξάρτητος βουλευτής και προσθέτει:
 
«Και όμως, η κυβέρνηση αντί να αναλαμβάνει τον ρόλο του εγγυητή της ασφάλειας και της διαφάνειας της διαδικασίας καταστροφής και ιδιαίτερα την αλλαγή του τόπου εκτέλεσης της, γίνεται φορέας διαρκούς εφησυχασμού και παραπληροφόρησης».
 
Σχετικά με τις δηλώσεις του Δημήτρη Κούρκουλα και τις εγγυήσεις περί μη καταστροφής χημικών ανοικτά της Κρήτης, ο Κρίτωνας Αρσένης διερωτάται: «Δεν ήξερε η κυβέρνηση ότι τα χημικά θα καταστρέφονταν ανοικτά της Κρήτης μόλις 4 ημέρες μετά;». «Γιατί εξυπηρετεί την  κυβέρνηση ο εφησυχασμός και η παραπλάνηση της κοινής γνώμης για το ζήτημα;», προσθέτει.
 
«Τα ερωτηματικά για τα κίνητρα της προκλητικής αδράνειας της κυβέρνησης όμως αυξάνονται με κάθε νέα δήλωση του κ. Βενιζέλου για το θέμα. Η μόνη επίσημη ανακοίνωσή του, αναφερόταν σε διαβεβαιώσεις που του μετέφεραν ΜΚΟ από συνάντησή τους με εκπροσώπους του ΟΗΕ. Από τις τρεις οργανώσεις που κατονόμασε ο κ. Βενιζέλος, το WWF δεν είχε συμμετάσχει σε καμία σχετική συνάντηση, ενώ η "oceanica" δεν υπάρχει», επισημαίνει.
 
Υπενθυμίζεται ότι αντιμέτωπος με την πρωτοφανή «αδράνεια» της κυβέρνησης Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών κ. Βενιζέλου οι οποίοι αρνούνται τόσο να αξιοποιήσουν την ευκαιρία της Ελληνικής Προεδρίας για να διεκδικήσουν δυναμικά την ακύρωση του σχεδίου καταστροφής των χημικών ανοικτά της Κρήτης, όσο επίσης να ενημερώσουν πλήρως τους συμπολίτες μας για το θέμα o Κρίτων Αρσένης  χρησιμοποίησε την ιδιότητα του ως εισηγητή της έκθεσης για την 68η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ για να θέσει το ζήτημα στον πρόεδρο της 68ης συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, Τζων Ας.
 
Σημειώνεται πως ο Τζων Ας δεν ήταν ενημερωμένος για τις αντιδράσεις των κατοίκων, ούτε για την ελλιπή ενημέρωση και ανέλαβε να ενημερώσει σχετικά τον Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν κι Μουν, αλλά και τους επικεφαλής των οργανισμών του ΟΗΕ που χειρίζονται το θέμα.

Σχετικά άρθρα

Στρατιωτικό σόναρ σκότωσε τους ζιφιούς στην Κρήτη

Από την Τρίτη 1 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 6 Απριλίου καταγράφηκαν τουλάχιστον οκτώ περιστατικά εκβρασμού κητωδών του είδους Ziphius cavirostris κατά μήκος των ακτών της νοτιοανατολικής Κρήτης

Δυνατό μήνυμα ζωής από μια παρέα Κρητικών, σε μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους (video)

Μια ταινία μικρού μήκους με πολύ δυνατά μηνύματα για την προσπάθεια της ζωής και όχι απλά της επιβίωσης, «εκπέμπει» η ταινία μικρού μήκους που γύρισε μια ομάδα φίλων από την Κρήτη.

Σώσε την Αρκτική που λιώνει!

Βοήθησε να ανακηρυχθεί η Αρκτική σε παγκόσμιο καταφύγιο | Υπόγραψε για να φτάσει η Greenpeace τον στόχο της... 6.000.000! Τα τελευταία 30 χρόνια, έχουμε χάσει τα 3/4 του πάγου που επιπλέει στην κορυφή του κόσμου... Η προστασία των πάγων σημαίνει προστασία όλων μας, αλλά οι εταιρείες και οι κυβερνήσεις θέλουν να κάνουν εξόρυξη πετρελαίου στην περιοχή
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×