op
×

Μπουμπουλίνα Νικάκη: «Προσυπογράφω την Ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Λεοντή στον υπουργό πολιτισμού και προσθέτω»

Μπουμπουλίνα Νικάκη: «Προσυπογράφω την Ανοιχτή επιστολή του Χρήστου Λεοντή στον υπουργό πολιτισμού και προσθέτω»

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον υπουργό Πολιτισμού εμφανίστηκε ο συνθέτης Χρήστος Λεοντής, για την επιλογή του Γιαν Φαμπρ ως καλλιτεχνικού διευθυντή του Ελληνικού Φεστιβάλ και του προγράμματος που παρουσίασε.


Η Μπουμπουλίνα Νικάκη προσυπογράφει την επιστολή του Χρήστου Λεοντή στον υπουργό Πολιτισμού. Επιπλέον, «προσθέτω ότι οι προσπάθειές μου να δώσω στο Υπουργείο στοιχεία, διαπιστώσεις και προτάσεις για το ή τα Φεστιβάλ, αλλά κυρίως για τον τομέα των Διεθνών σχέσεων του πολιτισμού, της στήριξης και προβολής του ελληνικού πολιτισμού, μέσα από μια μακρόχρονη πείρα μου, αποκρούσθηκαν».

enallaktikos.gr

Διαβάστε την επιστολή του Χρήστου Λεοντή στον υπουργό Πολιτισμού για τον Γιαν Φαμπρ:

"Κύριε Υπουργέ, οι επιλογές σας, – δεν νομίζω ότι μπορεί να είναι μνημονιακή υποχρέωση - σε πρόσωπα που καλείτε από......το εξωτερικό, για να συμβάλλουν στην ανάπτυξη,την προώθηση και την προβολή του σύγχρονου ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ πολιτισμού, με αφήνουν άναυδο!!

Μας πέταξε «στη μούρη», χωρίς αιδώ, χωρίς ευγένεια, με έπαρση, θράσος και αναίδεια, ένα ... ΕΤΟΣ ΒΕΛΓΙΟΥ!! με δικά του έργα, με Βέλγους καλλιτέχνες και με έξοδα τού πενιχρού Ελληνικού δημοσίου, που θα παρουσιάσει φέτος το ...ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ, που άλλαξε και τ'όνομά του, σε ΔΙΕΘΝΕΣ...για να ξεκαθαρίσουμε μιά και καλή με τον ντόπιο πληθυσμό... ( Διεθνιλίκι με έργα ενός ατόμου πρώτη φορά το ακούω...Τι σπουδαία ιδέα!)

Για μία τετραετία θα πρέπει οι Έλληνες καλλιτέχνες να διδαχτούμε πρώτα από Βέλγους και μετά,θα δούμε τι θα γίνει, αν είμαστε καλοί μαθητές!! Υπενθυμείστε ,παρακαλώ, στον κύριο καλλιτεχνικό διευθυντή ότι, ο πολιτισμός δεν είναι προνόμιο μόνο των Βέλγων η δικό του...Κάτι υπάρχει κι αλλού από Θέατρο, Μουσική, Κινηματογράφος, Ποίηση, Λογοτεχνία, Εικαστικά.....

Επισημαίνω και κάτι που παρατήρησα τελευταία, όχι μόνο στο δημόσιο τομέα. Μουσείο Μπενάκη: ΓΑΛΛΟΣ, Ελληνικό κέντρο κινηματογράφου: ΓΕΡΜΑΝΟΣ, Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης :ΓΑΛΛΙΔΑ, Ελληνικό Φεστιβάλ: ΒΕΛΓΟΣ... η συνέχεια; Μεγαλύτερη περιφρόνηση και προσβολή για ΟΛΟΥΣ τους Έλληνες καλλιτέχνες, δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει. ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ! ΝΤΡΕΠΟΜΑΙ ! ΌΛΟΙ οι Έλληνες, καλλιτέχνες και κοινό, είμαστε απέναντί σ' αυτή τη λογική και σ' αυτές τις επιλογές.

Στο παρελθόν είχαμε απαγορεύσεις,λογοκρισίες και τώρα αποκλεισμούς. Δεν έχετε αυτό το δικαίωμα και δε φαντάζομαι ότι μπορεί κανείς να επαίρεται για τη συμβολή του στον πολιτισμό της χώρας του. Οι ενέργειε αυτές κουμπώνουν απόλυτα με το λεχθέν κατά το παρελθόν ότι, ο έλεγχος μιάς χώρας περνάει μέσα από τον έλεγχο του πολιτισμού της. Αλλάξτε ρότα κύριε Υπουργέ. ΤΩΡΑ! ΤΩΡΑ! Απαλλάξτε μας από αυτές τις επιλογές. Μην εμποδίζετε με τον τρόπο σας την ελπίδα από τους δημιουργούς της πατρίδας μας. ΦΤΑΝΕΙ !
Μήπως «φραγκέψαμε:» Κύριε Υπουργέ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΓΙΝΩ ΒΕΛΓΟΣ.

Έχω την τιμή και το προνόμιο,να είμαι πολίτης αυτής της δύσμοιρης χώρας. Αλήθεια, αν επεδίωκα να γίνω Βέλγος πολίτης, μήπως με αυτόν τον τρόπο θα μπορούσε να συμπεριληφθεί στο πρόγραμμα του φεστιβάλ ,το ορατόριο μου «ΦΥΛΑΤΤΕΙΝ ΘΕΡΜΟΠΥΛΑΣ», το οποίο παρακολούθησε και ο εξοχώτατος ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ που με κάλεσε στο γραφείο του να με συγχαρεί για το ΕΘΝΙΚΟΥ χαρακτήρα έργο μου, όπως μου ετόνισε; ΚΡΙΜΑ! Χρήστος Λεοντής Πιστός και αμετανόητος υπηρέτης του ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ".


enallaktikos.gr


enallaktikos.gr
Λέξεις Κλειδία - Tags
Γιαν Φαμπρ
6
Μπουμπουλίνα Νικάκη Χρήστος Λεοντής Υπουργείο Πολιτισμού
24
Σχετικά άρθρα

Προτιμάτε τα Ελληνικά ή τα ξενόφερτα παλλόμενα πέη; Toυ Στέφανου Πρίντσιου

Από την "συνουσία ανθρώπου με καρπούζι",  έργο του Θανάση Τότσικα το 2003, στο τότε Outlook στις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, στα "Παλλόμενα πέη" του Γιαν Φαμπρ!

Το σκληρό σαδιστικό ΒΙΝΤΕΟ Φαμπ(ί)ρ: Εκπολιτίζοντας (βασανίζοντας) τα "γατάκια" τους Έλληνες...

Το 2010 όμως είχε προξενήσει και πάλι σάλο όταν συμπεριέλαβε σε installation νεκρά γατιά και σκυλιά, βαλσαμωμένα, τα οποία είχε να κρέμονται από τσιγκέλια.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×