op
×

Υπογράψτε ΕΔΩ! ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Φλόγας!

Διαβάστηκε
Υπογράψτε ΕΔΩ! ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Φλόγας!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΦΛΟΓΑΣ. Υπογράψτε ΕΔΩ!


Οι υπογράφοντες το παρόν, αντιδρούμε στην απόφαση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής να μεταφέρει στο Παναθηναϊκό Στάδιο την Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας τόσο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες Νέων, όσο και για Ευρωπαϊκά Ολυμπιακά Φεστιβάλ. Και αυτό διότι:


Δεν μπορεί να υπάρξει χαρακτηρισμός «Ολυμπιακοί Αγώνες» χωρίς την Ολυμπιακή Φλόγα, η Τελετή Αφής της οποίας είναι ιστορικά καθιερωμένη και πραγματοποιείται στην Αρχαία Ολυμπία.

Ούτε είναι δυνατόν Ολυμπιακοί Αγώνες να διεξάγονται υπό το φώς μιας οποιασδήποτε άλλης φλόγας.Γιατί αυτό αναιρεί το αξιακό και ηθικό υπόβαθρο των αγώνων, την Ολυμπία.

Το άναμμα Φλόγας σε οποιοδήποτε άλλο σημείο, στο πλαίσιο του εορτασμού Ολυμπιακών Θεσμών (Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων και Ολυμπιακά Φεστιβάλ), αντιγράφοντας την ιστορικά καθιερωμένη τελετή που γίνεται μόνο στην Αρχαία Ολυμπία, αποτελεί εκδήλωση, η οποία αναιρεί την ιερότητα και μοναδικότητα της Ολυμπιακής Φλόγας ως συμβόλου του Ολυμπιακού Ιδεώδους και κατά συνέπεια είναι ασυμβίβαστη με αυτό.

Τόσο οι Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων, όσο και τα Ευρωπαϊκά Ολυμπιακά φεστιβάλ αποτελούν θεσμούς που πρέπει να πετύχουν ιδιαίτερα στην σημερινή παγκόσμια συγκυρία. Και

αυτό κυρίως θα γίνει με την μεγαλύτερη σύνδεση των αγώνων με την κοιτίδα τους, την Ολυμπία. Οτιδήποτε άλλο τους

υποβαθμίζει, μειώνει το κύρος τους και κατά συνέπεια υποσκάπτει το μέλλον τους.

Είμαστε αλληλέγγυοι προς τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας και τις προσπάθειές του για την προάσπιση του ιερού συμβόλου

των Ολυμπιακών Αγώνων. Κάνουμε έκκληση στην Ελληνική Πολιτεία, να επανεξετάσει το νομοθετικό πλαίσιο και να αναλάβει με τρόπο αποφασιστικό όλες τις απαραίτητες

πρωτοβουλίες για την συνολική και οριστική διευθέτηση όλων των θεμάτων σχετικά με την Ολυμπιακή Φλόγα.


Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής

1. Stefanos Symeonidis

2. Ηλιόπουλος Θεόδωρος

3. Γκουσετη Όλγα

4. Αργύρης Παύλος

5. Δημοπούλου Μαρία

6. Othon Megalofon

7. Σπανος Πετρος

8. Martzaklis Thodoris

9. Λύχρος Γιάννης

10. Vasiliki Samouridi

11. Τάκης Γεωργόπουλος

12 .Babis Papadopoulos

13. ΑΝΔΡΕΑΣ ΧΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ

14. Κωστας Χρονοπουλος

15. Giorgos Vermes

16. Βασιλικη Ηλιοπουλου


Λέξεις Κλειδία - Tags
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής Φλόγας Ολυμπιακή Φλόγα Τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή ιδιωτικοποίηση
84
Σχετικά άρθρα

Ο Ολάντ ήρθε για να πάρει μεταξύ άλλων και τα νερά. Του Γιάννη Μακριδάκη

Είναι πλέον γνωστό ότι ο Ολάντ ήρθε για να πάρει μεταξύ άλλων και τα νερά. Όχι μόνο τα δίκτυα που υδρεύουν τις μεγάλες και μικρές πόλεις αλλά κυρίως τους υδροφόρους ορίζοντες και τα επιφανειακά ύδατα.

Η Αυστρία θέλει να πάρει την ΤΡΑΙΝΟΣΕ... δωρεάν!

Στόχος των ιδιωτικοποιήσεων είναι 50 δισ. ευρώ και οι ελληνικοί σιδηρόδρομοι παίζουν εξέχοντα ρόλο. Όμως σύμφωνα με τους αυστριακούς σιδηρόδρομους, που εκφράζουν επενδυτικό ενδιαφέρον, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ δεν αξίζει ούτε σεντ.

O βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και το ξεπούλημα του νερού της Θεσσαλονίκης. Της Ελεάννας Ιωαννίδου

Τραγική ειρωνεία: ένα χρόνο μετά, με την ψήφο του ίδιου ανθρώπου, βουλευτή πλέον του ΣΥΡΙΖΑ, το νερό της Θεσσαλονίκης περνάει μέσω του ΤΑΙΠΕΔ στο fund των 50 δις για το δημόσιο χρέος.

Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό: Αντίθετοι σε οποιαδήποτε διαδικασία ιδιωτικοποίησης

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται μετά τη συμφωνία που έκανε η κυβέρνηση με την ΕΕ & το ΔΝΤ, εκφράζει την κατηγορηματική της αντίθεση σε οποιαδήποτε διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού.

Πρόεδρος της Nestlé: Το νερό δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα! (βίντεο)

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης του για το ντοκιμαντέρ “We Feed the World”, ο πρόεδρος της Nestlé, Peter Brabeck, έκανε την απίστευτη δήλωση ότι το νερό δεν αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα.

Ιδιωτικοποίηση Φυσικών Πόρων: Η μέγιστη ανοησία της ανθρωπότητας. Του Γιάννη Μακριδάκη

Η μεγαλύτερη αθλιότητα αλλά ταυτόχρονα και αυτοκαταστροφική ανοησία του παγκοσμιοποιημένου καπιταλιστικού-καταναλωτικού μοντέλου είναι ότι δεν σέβεται τη ζωή και τη διαφορετικότητα (παρ’ όλο που οι εκπρόσωποί του αυτοπροβάλλονται και βαυκαλίζονται ως οι μόνοι πολιτισμένοι του σύμπαντος κόσμου).
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×