op
×

Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Τοπική Αγροτική Ανάπτυξη στην Αττική

Διαβάστηκε
Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Τοπική Αγροτική Ανάπτυξη στην Αττική

Ομάδα Πρωτοβουλίας για την Τοπική Ανάπτυξη στις αγροτικές περιοχές της Αττικής συγκροτήθηκε στις 29/7/2015 σε σύσκεψη στα Μέγαρα, η οποία στο ξεκίνημά της αποτελείται από τους (κατ αλφαβητική σειρά): Αδάμης Μιχάλης (6977945478), Αρβανίτης Κώστας (6937987101), Κατάρα Φανή (6987983855), Κοντογιάννης Γιάννης (6992893199), Κοντογιάννη Μάγδα (6932094231), Μαγγίνα Μαρία (6945117409), Μακρυγιάννης Άγγελος (6944270994), Ματζουράνης Κώστας (6948250720) & Παπαβασιλείου Γιώργος (6937218434).

Η ιδέα δημιουργήθηκε σε συναντήσεις του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής και συζητήθηκε κατ’ αρχήν για πρώτη φορά στα πλαίσια της ενημερωτικής εκδήλωσης για τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις-ΚοινΣΕπ, από τον κ. Δημήτρη Μιχαηλίδη, στον Εμπορικό Σύλλογο Μεγάρων στις 19/7/2015. Ακολούθησαν προσωπικές επαφές και προσκλήσεις και άλλων (από την κα Μάγδα Κοντογιάννη) για να φιλοξενηθεί η πρώτη διερευνητική συνάντηση στον φιλόξενο χώρο του Εμπορικού Συλλόγου Μαγάρων με φροντίδα του κ. Άγγελου Μακρυγιάννη.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση-ανταλλαγή σκέψεων, και στην συναπόφαση για προώθηση της ιδέας, μετείχαν συμπολίτες από Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις, από Συνεταιρισμούς, από Οργανώσεις Παραγωγών, από Αγροτικούς-Κτηνοτροφικούς-Αλιευτικούς-Εμπορικούς Συλλόγους και από Αγροτουριστικές δραστηριότητες.

Ανάμεσα στα όσα ακούστηκαν ήταν το παράδειγμα του Σκάρμπορο της ΒΑ Αγγλίας, οι εντυπώσεις από την Επίσκεψη Μελέτης της κας Μ. Κοντογιάννη στα μιτάτα της Κρήτης και στις Επισκέψιμες Εκπαιδευτικές Κτηνοτροφικές Μονάδες και πολλές πετυχημένες αναπτυξιακές πρωτοβουλίες μορφής LEADER-Liaisons Entre Actions de Developpement de l’ Economie Rurale δηλαδή Δεσμοί μεταξύ των δράσεων για την Ανάπτυξη της Αγροτικής Οικονομίας.

Οι παριστάμενοι συμφωνήθηκε να διευρύνουν τις εμπειρίες και γνώσεις τους μέχρι την 27 Αυγ 2015 (20.00), που θα γίνει η επόμενη συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας στο Μενίδι, στην έδρα του Κτηνοτροφικού Συλλόγου Αττικής (Λ. Πορφύρα 4, ΑΧΑΡΝΑΙ, 210 2467866), με επισκέψεις μελέτης (study visit) στην Καρδίτσα (18/8/2015) και την Βόρεια Πελοπόννησο.

Στις 3 Σεπ 2015 (20.00) προβλέπεται συνάντηση της Ομάδας Πρωτοβουλίας, πάντα ανοικτή σε όποιον θέλει να παρακολουθήσει, στο Δημαρχείο Σαρωνικού στα Καλύβια, οπότε εκτιμάται ότι θα μπορούσε να συμπληρωθεί η Ομάδα και με άλλες ενδιαφερόμενες δομές της αγροτικής Αττικής.

Στόχος όπως ακούστηκε είναι μέχρι την συνάντηση της 17/9/2015 (πάντα Πέμπτες, 20.00) να διαμορφωθεί μια μορφή Ομάδας Τοπικής Δράσης η οποία θα αναλάβει την συστηματική προώθηση της Τοπικής ενδογενούς ανάπτυξης των αγροτικών περιοχών της Περιφέρειας Αττικής.

 

Δημήτρης Μιχαηλίδης


Στην φωτογραφία στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Μεγάρων (29-7-2015) οι (από αριστερά) Κώστας Ματζουράνης (ΚοινΣΕπ ΚΥΚΕΩΝ), Δημήτρης Μιχαηλίδης, Γιώργος Παπαβασίλης (Ομάδα Παραγωγών Μεγάρων), Μιχάλης Αδάμης ( Αγροτικός Συνεταιρισμός Καλυβίων), Κώστας Αρβανίτης (Αλλιευτικός Σύλλογος Αττικής), Μαρία Μαγγίνα (ΚοινΣΕπ), Γιάννης Κοντογιάννης (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Αττικής), Μάγδα Κοντογιάννη (Αγροτουριστικές Δρασεις Αττικής) και Άγγελος Μακρογιάννης (Εμπορικός Σύλλογος Μεγάρων)

Λέξεις Κλειδία - Tags
αγροτική ανάπτυξη
4
ομάδα πρωτοβουλίας Αττική
135
Σχετικά άρθρα

Τα 11 σημεία της Αττικής που είναι ακατάλληλα για κολύμβηση

Σε έντεκα σημεία της Αττικής απαγορεύεται η κολύμβηση, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας. Οι δειγματοληπτικοί έλεγχοι που έγιναν έδειξαν ότι στα συγκεκριμένα σημεία δεν πληρούνται τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της κείμενης νομοθεσίας των νερών κολύμβησης.

Αυτές είναι οι παραλίες της Αττικής που κρίθηκαν ακατάλληλες

Συνολικά 151 παραλίες του Nομού Αττικής και των γύρω περιοχών μπήκαν εφέτος στο μικροσκόπιο του ΠΑΚΟΕ, ώστε να μπορούμε να γνωρίζουμε κατά πόσο τα νερά στα οποία επιλέγουμε να κολυμπήσουμε είναι καθαρά, λιγότερο καθαρά ή ακόμη και απολύτως ακατάλληλα, καθώς έχουν μικροβιακό φορτίο εκτός των επιτρεπόμενων ορίων.

Γνωρίζετε ότι σε μόλις 5 χιλιόμετρα απόσταση από την πλατεία Συντάγματος βρίσκεται μια προστατευόμενη περιοχή Natura 2000;

Τώρα που το ακούτε πάει κάπου το μυαλό σας; Οι περισσότεροι από εμάς που μένουμε στην Αττική και κοιτάμε σχεδόν καθημερινά κάποια πλευρά του Υμηττού δεν γνωρίζουμε ότι ανήκει στις ευρωπαϊκά προστατευόμενες περιοχές Natura 2000, λόγω της σημαντικής οικολογικής του αξίας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×