op
×
Συνέδριο | Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη
Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις
11/06/15 09:30
άλλα:
Την Πέμπτη11 Ιουν 2015, στις 09.30, στο θέατρο ΟΥΗΛ (Α. Γαζή & Κουμουνδούρου, Λάρισα) ο Δήμος Λάρισας και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ οργανώνουν το Συνέδριο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα & Τοπική Ανάπτυξη», ελεύθερα ανοικτό προς κάθε ενδιαφερόμενο. 

Συνέδριο | Κοινωνική Επιχειρηματικότητα και Τοπική Ανάπτυξη

Κοινωνική Επιχειρηματικότητα & Τοπική Ανάπτυξη

Την Πέμπτη, 11 Ιουν 2015, στις 09.30, στο θέατρο ΟΥΗΛ (Α. Γαζή & Κουμουνδούρου, Λάρισα) ο Δήμος Λάρισας και ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός ΔΗΜΗΤΡΑ οργανώνουν το Συνέδριο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα & Τοπική Ανάπτυξη», ελεύθερα ανοικτό προς κάθε ενδιαφερόμενο. 

Το Συνέδριο εστιάζει στην Κοινωνική Επιχειρηματικότητα ως ένα εργαλείο που μπορεί να συνεισφέρει ενεργά στην τοπική ανάπτυξη και στην αντιμετώπιση της ανεργίας και των κοινωνικών αναγκών, και πραγματοποιείται στα πλαίσια των έργων ΤΟΠΕΚΟ «Γίνε Παραγωγός» και «Ανακυκλω-ΖΩ».

Ανάμεσα στους σκοπούς του Συνεδρίου επισημαίνονται: Η παρουσίαση της αξίας της Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας ως εργαλείο τοπικής ανάπτυξης, Οι καλές πρακτικές και οι προοπτικές συνεργασίας Κοινωνικών Επιχειρήσεων με την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τον ιδιωτικό τομέα. Η Χρηματοδότηση των Κοινωνικών Επιχειρήσεων και τα Χρηματοδοτικά εργαλεία και η ανάδειξη του έργου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων στη Θεσσαλία.

Η ενδιαφέρουσες εισηγήσεις περιλαμβάνουν: Κοινωνική Επιχειρηματικότητα. Ένα εργαλείο για την Τοπική Ανάπτυξη, την αντιμετώπιση των Κοινωνικών αναγκών και της ανεργίας. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην Ανάπτυξη Συνεργασιών - Παραδείγματα καλών Πρακτικών. Συνεργασία κοινωνικών επιχειρήσεων. Δικτύωση: ‘Ένας σημαντικός παράγοντας επιτυχίας στον τομέα της Κοινωνικής επιχειρηματικότητας. 

Ο ρόλος του Ιδιωτικού Τομέα -Σύμμαχοι και όχι ανταγωνιστές: Καλές Πρακτικές και Συνεργατικά Δίκτυα Κοινωνικού Επιχειρείν. Χρηματοδότηση των κοινωνικών επιχειρήσεων: Συγκεντρώνοντας οικονομικούς πόρους για τις κοινωνικές επιχειρήσεις. Νέα χρηματοοικονομικά-χρηματοδοτικά εργαλεία για Κοινωνικές Επιχειρήσεις. Παρουσίαση του έργου «Δίκτυο Υποστήριξης Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας – SES Net». Κοινωνικοί Συνεταιρισμοί για την ένταξη ατόμων με ψυχοκοινωνικά προβλήματα (Κοι.Σ.Π.Ε.): εμπειρίες και αναπτυξιακές προοπτικές. Η αξία της εκπαίδευσης/κατάρτισης και Κοινωνικό Επιχειρείν στην Ευρώπη. Αίσθημα Πρωτοβουλίας και Επιχειρηματικότητα: Βασική δεξιότητα για βιώσιμη κοινωνική επιχειρηματικότητα & Εκπαίδευση σε θέματα αγροτικής παραγωγής: Το μοντέλο των Λαχανόκηπων. 


Το Συνέδριο κάνουν πολύ ενδιαφέρον οι παρουσιάσεις πετυχημένων δραστηριοτήτων Κοινωνικών Επιχειρήσεων, όπως: ΙΣΤΟΣ (Δίκτυο Κοινωνικής Φροντίδας), ΕΛΠΙ-ΖΩ (Ναυαγοσωστικές Υπηρεσίες), ΠΡΑΞΙΣ (Υπηρεσίες Κοινωνικές Μέριμνας), ΜΙΚΡΟΙ ΗΡΩΕΣ (Κοινωνική Φροντίδα-Λογοθεραπεία), EQUUS EQUAL (Θεραπευτική Ιππασία), MUSIC VIEW (Οργάνωση Εκδηλώσεων), ΡΟΜΒΟΣ (Συντήρηση & Επισκευή Ιστορικών Κτιρίων), WISEDOG (Υπηρεσίες Πληροφορικής & Εφαρμοσμένων Τεχνών), MYVOLOS.NET (Διαδικτυακή Προώθηση Διαφημίσεων), ΤΕΧΝΗΣ ΔΡΩΜΕΝΑ ΑΡΓΩ (Προώθηση Πολιτιστικής Κληρονομιάς), ΓΙΝΕ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ (Παραγωγή & προώθηση γεωργικών προϊόντων), ΑΝΑΚΥΚΛΩ-ΖΩ (Απασχόληση ευπαθών κοινωνικών ομάδων στην ς ανακύκλωση), ΤΟ ΣΤΑΧΥ (Αξιοποίηση Τοπικών Πόρων), ΡΟΔΑ (Πολιτιστικό Εργαστήρι), ΓΗ ΘΕΣΣΑΛΙΣ (Διάθεση -Εμπορία οπωρ/κών & αρωματικών φυτών), ΟΙ ΤΙΤΑΝΕΣ (Υδραυλικές Εγκαταστάσεις), ΗΛΑΚΑΤΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (Τυποποίηση-Μεταποίηση Αγροτικών προϊόντων), ΑΝΟΔΟΣ (Παραδοσιακά προϊόντα - Περιβάλλον) & ΚΗΠΟ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ (Διαχείριση Πρασίνου).

Η Κοινωνική Οικονομία προσφέρει σήμερα τις αποτελεσματικότερες λύσεις, εκεί που όπως φάνηκε η ιδιωτική οικονομική δεν μπορεί να ανταποκριθεί επιτυχώς. Δυστυχώς φαίνεται ότι στο ξεκίνημα, στην ελληνική πραγματικότητα, παρεισέφρησαν μη καλοί γνώστες ή/& πονηρά σκεπτόμενοι, δημιουργούντες σημεία αποφυγής. Αντλώντας εμπειρίες από τις καλές πρακτικές μπορούν οι τοπικές κοινωνίες να εξοπλιστούν επαρκώς για την αντιμετώπιση «πονηρών» σχημάτων. Στο Συνέδριο «Κοινωνική Επιχειρηματικότητα & Τοπική Ανάπτυξη» στο Θέατρο ΟΥΗΛ (Λάρισα), θα ακουστούν πολλές απόψεις και εμπειρίες, την Πέμπτη, 11 Ιουν 2015, στις 09.30. Πληρ: τηλ. 2410554026.

Δημήτρης Μιχαηλίδης


Σχετικά άρθρα

Ένα ζωντανό δίκτυο για την προώθηση της Κοινωνικής Οικονομίας στην Ελλάδα

Με εμπιστοσύνη, με αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με τακτικές ανοικτές σε όλους τους πολίτες συναντήσεις, με συμμετοχή στην συνδιαμόρφωση προτάσεων βελτίωσης του θεσμικού πλαισίου των Κοινωνικών Συνεταιριστικών Επιχειρήσεων, με Ανταλλαγή Εμπειριών, με υποστήριξη νεοιδρυόμενων ΚοινΣΕπ

Κοινωνική Οικονομία για όλους

Πραγματοποιήθηκε κύκλος ενημέρωσης για συμπολίτες μας που ενδιαφέρονταν να μάθουν μερικά περισσότερα για την Κοινωνική Οικονομία και τις Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις στο Ασβεστοχώρι (22/5/2015).

ΚοινΣΕπ: Απλά business «ως συνήθως» ή ένας άλλος τρόπος; Του Δημήτρη Μιχαηλίδη

Στην ελληνική πραγματικότητα, που δεν φημίζεται για τον μεθοδικό προγραμματισμό της και τον μακροχρόνιο σχεδιασμό της, στα ήδη αποσπασματικά θεσμικά πλαίσια των αγροτικών συνεταιρισμών, των αστικών συνεταιρισμών και των προνοιακών Κοινωνικών Συνεταιρισμών, προστέθηκε το 2011 και ο συνεταιρισμός «Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση-ΚοινΣΕπ», μια νέα μορφή υβριδικής οικονομίας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×